Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
Модулен конектор 6.3 мм 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение Модулен конектор 6.3 мм
Ха сега ... това е в дърт лекрой LC584A... имам няколко от това време и подобна серия 354 и подобни, но тоя се оказва единственият урод с такава букса на захранването.
На двете платки има мъжки табчета 6.3 мм, там с различна дължина ама това едва ли е важно. Пластмасовата основа и на двете страни изглежда еднаква, като на едната страна има пластмасови ..... водачи може би, не съм сигурен какво правят, а на другата има женски клеми в тия двойните пластмаски.
Не мисля, че това е лекройско творение, изглежда универсална система, лектройската пластмаса е тая която държи сигналния конектор и затваря като кутийка тази на захранващият. Подозирам не е лекройско защото освен че е модулно, пластмасите са доста различни, тази на конектора няма чупене, гъне се суче се .. тази на "кутийката" със сигналния се счупи горе долу с поглед ..е и малко сила.
Отворих си работа, на първи канал релетата правят проблрем и реших да го отворя да ги сменя и 1 час не мога да махна захранването. Явно едната клема е била хлабава и се е позагряла и добре разстопила, скопа обаче си работеше като змей :) Реших че да свалям релета от друг е безмислено занимание а и защо да бастисвам работещ, та поръчах и до де дойдат се чудя дали ще мога да намеря оригинален конектор да го възстановя или нещата отиват на кабелни обувки с кабелчета

Прикачени файлове:
Dsc_0907.jpg
Dsc_0907.jpg [ 800.95 KiB | Прегледано 8019 пъти ]
Dsc_0906.jpg
Dsc_0906.jpg [ 666.47 KiB | Прегледано 8019 пъти ]
Dsc_0905.jpg
Dsc_0905.jpg [ 551.66 KiB | Прегледано 8019 пъти ]
Dsc_0904.jpg
Dsc_0904.jpg [ 479.99 KiB | Прегледано 8019 пъти ]
Dsc_0902.jpg
Dsc_0902.jpg [ 1.24 MiB | Прегледано 8019 пъти ]
Съб Окт 28, 2023 5:51 am