Отговори на тема  [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Питане за осцилоскоп 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Питане за осцилоскоп
Амииии - с Ники бяхме колеги до преди година и половина и докато аз бях там накарах шефа да купи един GWInstek (за който съм споменавал) и един настолен мултиметър Keysight - сега не помня точно модели. Та той Ники знае за какво точно говоря :) Това "горе" е местоработата - горе защото е на единия от баирите на града :)

Тая апаратура сега е прибрана в кашони и "събира прах", щото няма кой да я ползва.

Пон Ное 27, 2023 2:47 pm
Профил ICQ

На мен сумата за този осцилоскоп на Ригол в Алиекспрес наистина ми излиза 713 евро, които трябва да платя на тях. Не повече. Един приятел в Германия провери при него оттам, с или без VPN - разпознават го, че е в Германия и на него му искат същата сума, като на palavrov, 883 евро. Швейцария не е в ЕС и не съм се замислял много за разликата при пазаруване от китайците, но вече ми светва, защо преди ми е правило впечатление по-скъпата доставка на дрънкулки от там, като пазарувам от Германия, или от България. Като го правя от Швейцария, доста по-тънко излизаше. И аз ползвам vpn, но и мен винаги ме разпознава къде се намирам, говоря за Алито. Защото при Амазон или Ибей (немските) не е така, той си следва локацията на vpn-а, и естествено пак ми дава различни цени, но този път в сериозен ущърб на Швейцария. Затова си имам и немски адрес на един колега, там да му ги доставят стоките, ако не се трае. Пример давам с нашата кафе машина от Амазон - струваше 1400 франка да ми я доставят от Германия директно, а само 750-800 евро, когато я пратих на адреса на колегата.
Не адвокатствам за Алиекспрес, но тази цена за този осцилоскоп, който Cekins недолюбва, при поръчка от Швейцария, излиза доста по-евтино от другите оферти, разисквани тук. Предполагам, че ще платя още към 60 франка мито, но пак е много по-ниско, отколкото директна поръчка от Батроникс или шопа на Ригол. Като гледам тези машини се грабят като топъл хляб и почти не са останали. Чета ревютата - всички доволни, един унгарец се жалваше от фърмуера, че бил стар и от времето на доставка, но си бил фиксирал осцилоскопа с ъпдейт.
Де да знам...

Пон Ное 27, 2023 3:00 pm
Профил

Тези скопчета на Ригол имат всички предпоставки да ги хакнат и да им се напише опън сорс фирмуер. Гледам, че няма cyber monday промоция днес, язък за чакането, ако го бях поръчал досега да е дошъл.

Пон Ное 27, 2023 3:17 pm
Профил
Аватар

Аз имам лошо впечатление конкретно за GWInstek. От Ригол нямам впечатления но се съмнявам че ще остана доволен. По скоро може да бъда приятно изненадан от нещо, но при положение че си имам InfiniVision на масата, няма как да мина клас-два надолу.

Пон Ное 27, 2023 3:48 pm
Профил ICQ

palavrov написа:
имат всички предпоставки да ги хакнат и да им се напише опън сорс фирмуер.

Трудна работа, повярвай ми. Там не се ползват процесори ами матрици (FPGA), АДЦ-тата им коминикират с матриците по високочестотни бъсове - SERDES често на над 12 Gbps. Отделно имаш обработка на сигналите, цифрови филтри, бързи фурие трансформации (FFT). Наскоро участвах в дин проект, който използва такива АДЦ (ултразвуков скенер за зъби, който директно може да отпринтира 3D зъбна протеза), за да имаш достъп до необходимите ресурси - SERDES, PMI, MPCA, SGMII, JESD204C, си купуваш софтуера, защото безплатния не поддържа тези IP-ta, а софтуера струва 5800$ за една година. Там хакове и кракове няма.

Пон Ное 27, 2023 4:02 pm
Профил

Не съм ровил да видя какво как е направено. Доколкото разбрах може да се отвори шел в линукса дето го търкаля и това е достатъчно за ентусиасти да започнат да ровичкат. Най вероятно ФПГА-то няма да го пипат ама УИ като едното нищо може да го излекуват от някои фабрични болежки. Ама да видим, мнението ми е чиста спекулация базирана повече на какво би ми се искало да се случи отколкото на някакви реални факти.

Пон Ное 27, 2023 4:07 pm
Профил

Освен да пуснеш Впн към сървър някъде си, може да кажеш на браузера от къде искаш да те виждат, и тогава си те виждат точно като от там, скоро го пробвах. Не помня сега кой впн слагах, трябва да видя на компа какво съм инсталирал.

Пон Ное 27, 2023 7:59 pm
Профил

Точно това направих. Имам си един ВПН сървър който върви в Пловдив и го ползвам като трябва да правя нещо с геолокация от БГ. Явно Али-то оставя някакво куки в браузра и си "помни", че до преди минута съм бил в Белгия а не в България. Пробвах и с друг браузър в който не съм отварял али-то - но и там ми даде същата цена като му кажа ръчно, че съм в БГ. Толкова ниска цена като на колегата в Швейцария не успях да докарам. То реално тези 50-100-150 евро не са чак такъв проблем като го взема служебно през фирмата ми - все пак ще имам (не?)облагаем разход и гаранция - един път да ми се наложи да загубя ден два да се разправям с пощи, връщания, сервизи и спестените пари ще се стопят.

Пон Ное 27, 2023 8:11 pm
Профил

Ако имаш достъп до компютър в Блъгария, към който да пуснеш Remote Desktop,
може и да го излъжеш, че си в България.

Пон Ное 27, 2023 9:15 pm
Профил

Тц, оставил съм едно синоложи - имам само ссх линукс шел. То реално погледнато до сега впн-а ми е вършил наистина работа да излъжа разните български стрийминги (hbo max, sky show time), че от време на време се "прибирам" да не ми режат достъпа като живеещ извън бг. Иди им обяснявай, че като българин искам да стриймвам филми с български субтитри, не с френски или холандски, да не говорим, че и двете услуги май още официално не са достъпни на белгийския пазар - картелирали са я европа на зони на влияние.

Пон Ное 27, 2023 10:33 pm
Профил

palavrov написа:
Точно това направих. Имам си един ВПН сървър който върви в Пловдив и го ползвам като трябва да правя нещо с геолокация от БГ...

Аз като по-прост да попитам, искаш да го излъжеш, че не си в Белгия, а в България, за да ти даде по-ниска цена, така ли? Разликата, доколкото схванах по-горе е само 15 евро в полза на българската оферта. Та, ще го поръчаш от Белгия като българин в България и ще пристигне там за 15 евро по-малко? За това ли е цялото упражнение? Защото нали уж става ясно, че в страни от ЕС цената е по-висока при поръчка от Али, та разликата не би трябвало да я има, дали Белгия или България. То на практика я няма де. Не е ли целта на задачата да го излъжеш онлайн шопа, че си в Мексико или Зимбабве, или в Швейцария като най-реалистично - тогава въпросната цена ще е тези 713 евро. Но в крайна сметка, нали ще дадеш адреса си за доставка, а той ще е в ЕС? Те китайците не ги ли проверяват и тези детайли при цялата сделка? Както казах - като по-прост, да попитам, че промоцията важи до вдругиден, а скопчетата намаляват ежедневно в този магазин.
Но съм склонен да вярвам, че се поръчват предимно от държави извън ЕС и Европа като болшинство. Много руснаци и индийци, а и южноамериканци си пазаруват от там.

Пон Ное 27, 2023 10:56 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Няма нужда от VPN за да видите каква ще е цената ако шипватв до USA примерно . Просто от това меню избирате за къде искате да калкулира цената . Същата опция имаме и в Ebay .

Прикачени файлове:
IMG_20231127_160258.jpg
IMG_20231127_160258.jpg [ 297.73 KiB | Прегледано 1789 пъти ]

Честно казано и на мен не ми става ясно как китаеца плаща ДДС-то когато пратката е повече от 300лв .

Пон Ное 27, 2023 11:29 pm
Профил

d_jelev написа:
palavrov написа:
Точно това направих. Имам си един ВПН сървър който върви в Пловдив и го ползвам като трябва да правя нещо с геолокация от БГ...

Аз като по-прост да попитам, искаш да го излъжеш, че не си в Белгия, а в България, за да ти даде по-ниска цена, така ли? Разликата, доколкото схванах по-горе е само 15 евро в полза на българската оферта. Та, ще го поръчаш от Белгия като българин в България и ще пристигне там за 15 евро по-малко? За това ли е цялото упражнение? Защото нали уж става ясно, че в страни от ЕС цената е по-висока при поръчка от Али, та разликата не би трябвало да я има, дали Белгия или България. То на практика я няма де. Не е ли целта на задачата да го излъжеш онлайн шопа, че си в Мексико или Зимбабве, или в Швейцария като най-реалистично - тогава въпросната цена ще е тези 713 евро. Но в крайна сметка, нали ще дадеш адреса си за доставка, а той ще е в ЕС? Те китайците не ги ли проверяват и тези детайли при цялата сделка? Както казах - като по-прост, да попитам, че промоцията важи до вдругиден, а скопчетата намаляват ежедневно в този магазин.
Но съм склонен да вярвам, че се поръчват предимно от държави извън ЕС и Европа като болшинство. Много руснаци и индийци, а и южноамериканци си пазаруват от там.

Не искам да го лъжа. Стана ми интересно откъде такава разлика в цената - със Швейцария не е 15 а към 150 евро. Моя ще е от официалния им магазин за европа - колкото толкова, но засега го стопирам, че реално нямам нужда в момента и искам да видя какви отзиви ще има след няколко седмици като повече хора си купят и се похвалят (или изреват).

Вто Ное 28, 2023 12:10 am
Профил

И моя DHO804 дойде, успешно го хакнах до 125МХз, то и до 250МХз става, ама тук се получава лек дразнещ постоянно токов офсет от няколко миливолта.
Та въпроса е някой сдоби ли се с DHO924 и занимава ли му се да свали няколко файла от него и да ги сподели, че да видя дали ще може да се махне гадния офсет?
Подчертавам - скопа не се отваря, само се връзва към локалната мрежа и с adb се свалят няколко файла:
adb connect IP:55555
adb root
adb pull /rigol

горното може да служи и за частичен бекъп ако нещо се омаже машината след време...
Пълен бекъп на СД картата може да се направи с
adb pull /deb/block/mmcblk1 - отнема около половин час и файла става 32ГБ.

Чет Дек 07, 2023 12:50 am
Профил
Аватар

Осма серия може да запамети 25 милиона точки, а девета 50. Вероятно двете серии имат и хардуерни разлики.

Чет Дек 07, 2023 12:11 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща