| Автор |
Съобщение |
|
maiden
|
 рестартиране на устройство с безопасна игла - бутон?
Здравейте банда, предложете някакъв бутон, който да ми рестартира схемата. Устройството е батерийно и бих искал да има малко отворче където да бръкнеш с безопасна игла и за секунда да отделиш батерията от схемата. Предполагам трябва да е Нормално затворен бутон. Гледам в digikey, ами те почти всички са нормално отворени... Или аз не търся бутона с правилната функция..
|
| Пет Дек 01, 2023 9:50 am |
|
 |
|
slav4o.com
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
 Re: рестартиране на устройство с безопасна игла - бутон?
Сещам се за рид ампула. Има такива с нормално отворен и затворен контакти, но не зная как ще се държи при вибрации. Другият вариант е ако консумира много малък ток, да има последователно на батерията някакъв резистор 10-100ом и "прекъсването" да става чрез окъсяване с нормален бутон.
|
| Пет Дек 01, 2023 10:41 am |
|
 |
|
jofcho
Ранг: Популярен
|
Хвани съседната колона на филтрите в Дигито, не Switch function, ами Circuit, избери SPDT и си харесай нещо, примерно https://www.digikey.bg/en/products/deta ... NO/4385394 .
|
| Пет Дек 01, 2023 2:21 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Аз често ползвам B3U-1000P и съм много доволен от тях
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Дек 01, 2023 3:51 pm |
|
 |
|
maiden
|
Е аз питам за нормално затворен бутон, не за нормално отворен  Като го натиснеш прекъсва веригата, като го пуснеш я свързва.
|
| Пет Дек 01, 2023 8:14 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Вероятно няма да намериш, или ако успееш, цената ще е неприятна. Напрежение и ток които трябва да се комутират? Ако е нещо маломощно защо не сложиш някой мосфет и резистор? Токът който ще консумира всичко това ще е мижав.
|
| Пет Дек 01, 2023 9:23 pm |
|
 |
|
maiden
|
Есп32  Ок , ще му сложа on off switch, тъкмо батерията от една седмица ще кара две... 
|
| Пет Дек 01, 2023 10:01 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами аз изобщо не знам дали ще има нещо като за твоите нужди, малък НЗ може да се намери, но всички тия са правени за мижави тоци, дори да са специфицирани като 100 мА, аз не бих го сложил, те са мислени за сигнални не за комутиращи захранване. Токът на ЕСП-то м,оже да не е голям, но имаш кондензатори, логично като го задействаш те ще се разредят, като го отпуснеш ще ги зареди, и токът със сигурност ще мине 100 мА, може да е за мс, но ще мине. При често изпозлване контактите ще си вдигнат съпротивлението от където може да започнат всякакви странни проблеми с ЕСП-то. Вариант едно, мосфет Р канален, резистор към маса, и НО към + Вартиант 2 .. защо спираш ток ако искаш да ресетваш, ресетвай ЕСП-то направо.
|
| Пет Дек 01, 2023 10:27 pm |
|
 |
|
iss
Ранг: Ориентиран
|
Ключова дума е "SPST-NC" (NC = Normal Connected). Цък!
|
| Пет Дек 01, 2023 11:49 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Направи го да окъсява през някакъв резистор, който ще си подбереш емпирично 
|
| Съб Дек 02, 2023 5:32 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
За есп това не е вариант, консумацията отива над 200 мА с работещо WiFi , няма разумен начин да го спираш с окъсяване, ще е някакъв вид компромис, най-вероятно работещ в определени случаи 
|
| Съб Дек 02, 2023 7:04 pm |
|
|