Отговори на тема  [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Питане за осцилоскоп 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Питане за осцилоскоп
Специално за тази разлика нямат, 800 имат софтуерни опции на увеличаване на 25Мптс на 50 и 70МХз на 100 - просто се генерира опцията/лиценза и се вкарва в уеб интерфейса и вече имаш 50Мптс + 100 МХз. 900 пък имат софт опция за вдигане на входа от 125 на 250МХз. Както на времето офтуерно се отключваха дс1054з.

Чет Дек 07, 2023 12:33 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

t_i_t_o написа:
Пълен бекъп на СД картата може да се направи с
adb pull /deb/block/mmcblk1 - отнема около половин час и файла става 32ГБ.

Явно ще трябва да се фамилиаризирам с тези андроидщини, че съм много бос там. Aма все пак да питам, защото от това, дето намерих при търсенето за копирането на full disk image, имаше малка разлика в командите - това в твоят пример грешка при писането ли е, "deb" трябва да се смени с "dev", нали? Или греша?

Чет Дек 07, 2023 3:26 pm
Профил

Да, да се чете "dev", "deb" е грешно.
Занимава ли ти се с това? Мога да те напътствам стъпка по стъпка по телефон ако е нужно...
Но в общи линии:
1. Сваляш https://www.eevblog.com/forum/testgear/ ... ch=1918596
2. Разархивираш го, отваряш терминал в ADB директорията и изпълняваш горните команди, като използваш IPто на скопа.

Чет Дек 07, 2023 3:43 pm
Профил

Колегата nik се похвали, че си е купил 924. Аз го отложих за по нататък, че в момента наистина няма какво да го правя - само ще чеша крастата ...

Чет Дек 07, 2023 3:55 pm
Профил

t_i_t_o написа:
И моя DHO804 дойде, успешно го хакнах до 125МХз, то и до 250МХз става, ама тук се получава лек дразнещ постоянно токов офсет от няколко миливолта.
Та въпроса е някой сдоби ли се с DHO924 и занимава ли му се да свали няколко файла от него и да ги сподели, че да видя дали ще може да се махне гадния офсет

Моят дойде днес - DHO924S. Но ще те помоля да изчакаш до Коледа, ако имаш търпение. Тогава ще го отварям официално, понеже ми се води коледен подарък, а искам все още да поддържаме идеята за Дядо Коледа жива, и да не разочароваме детето. Вече порасна доста, но още вярва, и не искам да се усети тази година откъде идват подаръците. Сега го пуснах за кратко да видя, че работи, а после скрих кутията и ще заминавам на работа пак.
Но в темата на eevblog за тези осцилоскопи вече има над 30 страници хакове и файлове, ако не можеш да почакаш - вероятно там ги има вече тези файлове?

Малко за цените. На мен този осцилоскоп ми излезе до момента 650CHF. Това е крайната цена, която платих по време на cyber week на Али, а даже бяха дигнали с 10€ цената му след черния петък. Но в края на плащането ми направиха още една отстъпка като лоялен клиент. Сега очаквам от митницата 7,7% ДДС, което ще оформи крайна цена около 743€. Това като сравня с цената на това чудо в оригиналния Ригол шоп - те искат 799€ без и 950€ с ДДС. Излиза ми доста по-малко в Швейцария. Обаче прегледах офертите на Али в евро, ако ще се купува от и праща до държава в ЕС - няма разлика общо взето между техните оферти и тези на оригиналния шоп.

Чет Дек 07, 2023 4:05 pm
Профил

Ще изчакам - няма проблеми!
За Еевблог - все още няма цял имидж или дъмп на ригол папката на 900 серията.

Чет Дек 07, 2023 7:17 pm
Профил
Аватар

Аз наскоро си купих за вкъщи OWON HD272S.
Без да съм маниак на тема измервателни уреди, намирам го за доста свестен, особено предвид парите си

Чет Дек 07, 2023 7:46 pm
Профил
Аватар

t_i_t_o написа:
Специално за тази разлика нямат, 800 имат софтуерни опции на увеличаване на 25Мптс на 50 и 70МХз на 100 - просто се генерира опцията/лиценза и се вкарва в уеб интерфейса и вече имаш 50Мптс + 100 МХз. 900 пък имат софт опция за вдигане на входа от 125 на 250МХз. Както на времето офтуерно се отключваха дс1054з.

Разгледах двата скопа. Осма серия няма логическите канали.
Зачудих се дали всъщност разликата в цената между DHO804 и DHO924 все пак не си заслужава?
С втория освен логическите канали идва и скоп фабрично работещ на 250MHz, съответно проверен / калиброван за подобни честоти.
Осмичката дори и да се охака, няма гаранция, че над 70MHz няма девиация в АЧХ на някой от модулите (атенюатори, усилватели) и да се окаже че показва нещо, но не измерва вярно...

Чет Дек 07, 2023 9:38 pm
Профил

Фронт-енд, ацп, фпга, цпу, платка и софт 8 и 9 сериите са идентични. Вероятно има разлика в калибрацията.
Както Миро каза преди 15 години - ти осцилоскопа го ползваш за цифров анализатор... Та дали скопа ще е 70 или 270МХз на практика няма особено значение, ама ако може що да не е 200+... Ей така за спорта и забавата :)
Това са снимки на един и същ 100МХц сигнал мерен с един и същ скоп съответно преди и след хака.

Прикачени файлове:
BW250MHz_500MHzTekProbe.jpg
BW250MHz_500MHzTekProbe.jpg [ 113.41 KiB | Прегледано 2298 пъти ]
BW70MHz_500MHzTekProbe.jpg
BW70MHz_500MHzTekProbe.jpg [ 132.16 KiB | Прегледано 2298 пъти ]
Чет Дек 07, 2023 10:33 pm
Профил
Аватар

Интересна занимавка...
Ще е интересно някой да сподели как се представя логическия анализатор.

Чет Дек 07, 2023 11:52 pm
Профил

Там едва ли ще иманякаква промяна спрямо другите риголи. Но като говорим за логически анализатор, някак скопа не ми се връзва, не че не съм го изпозлвал, ама по-скоро от няма и къде. Като знам на голямо HP логичекси как се работи, хем екрана е по-голям от на тоя ригол, някак си не знам .. а и контролите .. Сега сигурно съм се разглезил, но свикнах на логически с интефейс през компа и сега не мое ме накараш да запаля HP-то, е ясно че ако е нещо по сериозни с повече сигнали и т.н. двете неща нямат сравнение, но за 5-6-10 не много бързи сигнала ...

Пет Дек 08, 2023 4:31 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Тони, ти не беше ли купил един DSLogic, ползваш ли си го? Аз взех един U3Pro32 от тях и никак не е лош. Малко интерфейса ми беше странен в началото в сравнение с другия дето имам, ама се свиква. Иначе тоя на скопа аз също бих го ползвал вече само ако се налага и няма друг начин.

Пет Дек 08, 2023 6:05 am
Профил

Да взех, пуснах го, пробвах го работи, някъде бях писал впечатления, вече не помня. Но понеже имам сале и съм му свикнал карам с него. Аз го взех защото поддържа по-висока скорост и повече канали, но не ми се е налагало да го използвам, дори го бях забравил :)

Пет Дек 08, 2023 6:48 am
Профил

ToHu написа:
Там едва ли ще иманякаква промяна спрямо другите риголи. Но като говорим за логически анализатор, някак скопа не ми се връзва, не че не съм го изпозлвал, ама по-скоро от няма и къде. Като знам на голямо HP логичекси как се работи, хем екрана е по-голям от на тоя ригол, някак си не знам .. а и контролите .. Сега сигурно съм се разглезил, но свикнах на логически с интефейс през компа и сега не мое ме накараш да запаля HP-то, е ясно че ако е нещо по сериозни с повече сигнали и т.н. двете неща нямат сравнение, но за 5-6-10 не много бързи сигнала ...

ТоНи, на този ригол хубавото е, че има изход към външен монитор и спокойно може да му сложиш 55" OLED за разкош и да въртиш главата следвайки сигналите :)

(А още по хубаво е, че има и VESA mount)

Пет Дек 08, 2023 11:52 am
Профил
Аватар

palavrov написа:
ToHu написа:
ТоНи, на този ригол хубавото е, че има изход към външен монитор и спокойно може да му сложиш 55" OLED за разкош и да въртиш главата следвайки сигналите :)

(А още по хубаво е, че има и VESA mount)

Стига с тая скромност де. Вече 85" TV е масов и се води компактен (преносим). :D

А за ЛА на скопа. Имам DsLogic + (16 канала, 400MHz). Наскоро гледах някакви кривундели. Ами с ЛА на скопа времената се виждат много по-добре.

Пет Дек 08, 2023 12:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща