| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Любопитно
Не и космоса около Земята, той е доста ограничен като пространство и всички се напъват да го пълнят с боклуци.
|
| Пет Дек 08, 2023 6:31 pm |
|
 |
|
velio
|
Топроблема е че голяма част от л@йното остава да мирише в атмосферата. Цялата първа степен се изаква там. Отделно дето 20к сателита в рамките на няколко години... и то само от едните. А има поне още едни дето искат да правят същото.
|
| Съб Дек 09, 2023 6:10 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
|
| Съб Дек 09, 2023 6:20 pm |
|
 |
|
velio
|
|
| Пон Дек 11, 2023 7:12 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да и това интересно, но това не е от скоро. Като принцип няма съществена разлика, различно изпълнение. Доста по-трудно за реализация и с повече неизвестни, да компенсираш тия куки си е сериозна задача. Онова другото изхожда от доста по-изчистена постановка, ХУ механика която има много по-малки отклонения, по Z практически нямаш, а и като цяло грешката от еластичност в конструкцията е порядък по малка от точността на детайлите, само един подвижен инструмент ... предполагамв някакви конкретни случаи това с роботите е по-удачно защото осигурява по-добър контрол на съпорта, а и съпорт в зададена точка но другото някак изглежда по индустриално годно. Това е нещо сходно, има доста по-висока производителност но изисква тулинг, макар и евтин и бърз за производство https://youtu.be/4CMEvYKjVNY?si=0GX9kmDh9UR7G1j1
|
| Пон Дек 11, 2023 7:44 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пон Дек 11, 2023 8:38 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това по-скоро за хумор 
|
| Пон Дек 11, 2023 10:52 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
ToHu, "пресата" от първият ти пост няма ли и от долу накакъв подвижен съпорт - както от линка на velio, само че е под масата отдолу?
|
| Вто Дек 12, 2023 12:03 pm |
|
 |
|
ToHu
|
от това което виждам има уретан някакъв, което ме навежда на мисълта че той е съпорта нещо като това : https://youtu.be/CRvySEKCH-k?si=SUfCfsY59XWhE-L9Предполагам че този съпорт плавно слиза надолу и так поддържа материала в точката на контакт.
|
| Вто Дек 12, 2023 1:06 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
https://badcyber.com/dieselgate-but-for ... e-hacking/Яко, заключване на влака по гпс координати или време т.е. да не ходи за ремонт при "конкуренцията" и планово да му се "поврежда" нещо за да влиза за ремонт.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Дек 12, 2023 3:56 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
А-ми сега трябва да скъсат шортите на производителя на влаковете от глоби и всевъзможни санкции и компенсации за потърпевшите - най малкото за назидание на всички други "гащници", които си позволяват или биха си позволили да направят нещо подобно. При новите коли нещата са подобни. като производителите под всякакви "благовидни" предлози се опитват да хванат клиентите си на "къса каишка". Онлайн 24/7 връзка с возилото, следене с GPS къде се намира, дистанционна диагностика и т.н. С тези ен-найсе камери вътре и извън колата могат да следят всичко. Не са решили - не са спрели возилата на сред пътя когато и където решат. И кофтито е, че секачките на Ицо няма да свършат работа в случая... (Да не говорим за Ос-овете на микрософт, които са по комп-овете ни) (Много от програмите на пазара също вече НЕ могат да се инсталират и да работят офлайн) Да не отварям пак темата за "облачните" услуги и умниците, които си мислят, че са "избили рибата" с това, че са си качили "бизнеса" изцяло в "облака", който не е техен и под техен контрол.
|
| Вто Дек 12, 2023 10:49 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Да бре. Такава антена още не е направена. Освен това Ицо (аз) има флекс (в множествено число) и саблен трион. 
|
| Вто Дек 12, 2023 11:25 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Така де, ама като "жокръцнеш" антената - при загуба на онлайн връзка с "централата" колата спира или губи функционалност (ако не на момента, то след някакъв период от време) ...
|
| Сря Дек 13, 2023 1:04 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Както са тръгнали с новите коли скоро може да има бум на ретро возила, или в по-добрия случай бум на гаражни майстори дето да деактивират всекави екстри които са в ущърб на собственика на колата.
|
| Сря Дек 13, 2023 2:17 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами като купих новото камион 30 Мин разговор с някакви индийски маймуни...естествено искаха да ми продадат какви ли не сървиси но аз отказах всичко. Сега а съм натиснал нещо което иска возилото да ми говори а е излязло съобщение да си купя Дейта пакет ...естестъаз само погрешка натискам такива неща, но интересно че и съобщения от телефона спря да ми чете , най-хубавото е че вече не говори 
|
| Сря Дек 13, 2023 2:28 am |
|
|