|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:08 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Bai Ui
Ранг: Форумен бог
|
 Коледа 2023
Какво става, къде ви е коледното настроение, защо никой не повдига темата, половината Декември мина, хората запалиха светлините още през Ноември. Накупихте ли подаръците, давайте идеи, какво си пожелахте от Дядо Мраз (само не повдигайте нова тема за осцилоскопи че аман)
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Съб Дек 09, 2023 1:00 am |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
 Re: Коледа 2023
Мисля ,че средната възраст на пишещите е > 50 и ясно помнят ,че "Коледа" ни бе натрапена с идването на нейно Величество "демокрацията " ... Аз никога не съм празнувал и разбирал тоя "празник" ... За мен вододел е Нова Година !!!
ПП: и какво точно се очаква да е нашето "настроение" ... дори порасналите ми деца вече на украсяват елха ... наточил съм секирата и заработвам "тринадесета заплата/пенсия" ... станал съм адски прагматичен ... може би и малко ценичен ... дар от "демокрацията" ... Или функция на ЕГН-то ...
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Съб Дек 09, 2023 8:03 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Еее тук има разлики, да подаръци се даваха на нова година, но у нас си празнувахме и бъдни вечер и коледа. Като дете ми беше май най-любимото време, но не заради подаръците, някак обстановката беше съвсем различна, а сега .. не мога да измисля на кого какъв подарък да купя. Иначе за мене ... абе и скоп имам в листа, но и LCR мост, второ хиоки съм си намислил да ми донесе дядо коледа, и все такива неща .. малко предварително ми допълни комплекта с прецизни отвертки на Wera, имашя няколко типа които нямах сега вече ги имам всичките, наложи се да добавя трети ред с държачи за тях  Сега като се змаисля, искам твърд капак за каросерията на камиончето, обаче някак не моат ми се откъснат 1200 гущера за 2 кг пластмаса ...
|
| Съб Дек 09, 2023 8:25 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Не знам ти какво мислиш по въпроса но явно си объркал празниците, Коледа се празнува в България от преди да дойде "демокрацията" мое да прочетеш тук. https://balgarskaetnografia.com/praznic ... ember.html
|
| Съб Дек 09, 2023 8:32 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
На мен това ми е оставил досега, наявам се да дозапълни празното място под елхата 
|
| Съб Дек 09, 2023 8:50 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
Усеща се, кризата се усеща навсякъде, дори тук, в постовете по темата, но за всеки това е най-големият празник в годината и не бива да я спестяваме поне на децата си. Мен винаги адски ме е дразнело това запалване на светлините - всяка година го правят все по-рано и по-рано, тук при нас го направиха на 24 Ноември, и изобщо в началото на Декември изпадам в стрес, започват дилеми за подаръци, окраси, отделно че имаме най-много работа в тази част на годината защото всеки се сеща че трябва да се завършат проектите преди Нова Година защото иначе Януари и Февруари на никого не му се работи, освен това голяма част от персонала си сменят работата и ключови хора може да напуснат проектите. Та за запалването на светлините - хората вече не ги вземат насериозно, миналата година отидохме специално за запалването, беше толкова мизерно, малка импровизирана сцена, деца пеят и свирят фалшиво, нямаше коледна елха а запалването беше символично, просто изгасиха част от коледните лампи с които беше украсена улицата и ги светнаха наново. Тази година нямахме намерение да си губим времето и да ходим, но случайно попаднахме там, просто се разхождахме по центъра на Уест Бромич дори не знаехме че запалването е на нея дата, дъщерята настоя да останем да гледаме и се съгласихме със жената - същото мизерно представяне като миналата година, публиката беше под 100 човека, даже много хора си дърдореха, никой не зяпаше сцената. Интересното стана по време на запалването - обявиха че гост групата, която ще пее след запалването е East17, никой не ги очакваше и хората бяха изненадани, аз в началото не загрях кои са но по реакцията на хората разбрах че са известни, когато запяха се сетих - изпяха всичките си известни хитове от 90-те години - Its Alright, Let It Rain, House of Love, те естествено не са вече момчета, мой набор са (71) но бяха в изключителна форма - пяха на живо и подскачаха, направиха страхотно шоу независимо че публиката беше много малка, та човек не знае откъде ще изкочи заека и коледно настроение трябва да има независимо от обстоятелствата.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Съб Дек 09, 2023 11:33 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
BайХой, Аз мисля да подаря на щерката https://www.amazon.co.uk/Bittle-Robotic ... fb7ed0c7d5Да се развив хлапето, засега и е интересна техниката Жената ме гледа на криво,щото подозир как аз ще се кефя повече...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Дек 09, 2023 12:24 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Много интересен подарък, преди няколко години подарих Anki Cozmo на дъщерята и Anki Vector на сина, сега и двете роботчета отлежават някъде в гаража. Гледам че твоето куче има подобен интерфайс за блоково програмиране. Преди година ги изкарах да ги заредя за да не им умре батерията и си поиграх с тях, направих на Cozmo програма през 5 минути да отива до лаптопа, да натиска бутон и да се връща на чарджъра за да ме виждат дистанционно че съм активен на Teams - демек работя докато подремвам или се занимавам с нещо друго в къщи. Направих грешка да споделя клипа с колеги, едно лайно го споделил с шефовете и сега периодично ме проверят със съобщения дали съм пред компютъра. Миналата година направих страхотен подарък на дъщерята - купих и билет за концерт на Weeknd, мрънкаше ме с месеци но жената беше твърдо против, първо заради цената на билетите - за 2 билета дадох 350 паунда, второ концертът беше в Манчестър, там където направиха атентат на концерта на Ариана Гранде, и трето защото е малка - беше на 13, та затова купих 2 билета - за нея и за брат и да не е сама. Концертът беше страхотен, гледах клипове от телефоните на децата и дъщерята още повтаря че този подарък и е най-добрият коледен и ще го помни цял живот, а не съм я лишавал от нищо - телефони, компютри, котки, има всичко, затова и се чудя какво да бъде тази година.
|
| Съб Дек 09, 2023 12:57 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Коледа отдавна се е превърнал в нещо много повече от религиозен празник. Гледам тук всякакви дето нямат нищо общо с християнството си го празнуват с наслада. Един вид се е превърнал като начало на двуседмичен празничен период за всички, който завършва с посрещането на новата година. Естествено, съвсем нормално се очаква бизнесът много да го обича тоя период, и затова всичко е станало силно комерсиално - кой какво ще купи, кой къде ще отиде и т.н. Но си е супер празник. На мен ми е любимото време в годината. Ние вкъщи от няколко години сме минали на дребни неща за подаръци, просто защото в крайна сметка се оказа че няма какво повече да се подарява и е безсмислено само да се пълнят чекмеджетата. А пък който иска нещо по-голямо, винаги си го купува така или иначе.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Дек 09, 2023 2:02 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе то докато са малки децата по-добре, като пораснат почваш да купуваш и за гаджетата и родителите на гаджетата, после и за внуците ....аз трябва за 20-на човека да пазарувам, досега съм напазарувал за 3-ма ... П.с. те подарък за любители на коли, доста добре изглежда XL Ultimate Collector Cars Books https://a.co/d/cka4ZI7
|
| Съб Дек 09, 2023 5:56 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Коледно настроение - разчистих си бюрото, пожелах на колегите - Весели празници! - качих се на каручката и на ски! По-голям подарък щеше да е на Бахамите или Занзибар, но това за 2024! Ах, наздраве и не се преработвайте и си носете новите дрехи!
|
| Пон Дек 18, 2023 11:39 am |
|
 |
|
ToHu
|
При вас ските не са ли ежедневие, ако не ските снегът  честит ти подарък, в крайна сметка важна е нагласата. Аз мойте подаръци си ги получавах цяла година, сега е време да купувам за другите, но но някои са си трудна работа.
|
| Пон Дек 18, 2023 4:45 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Ами за метър-два сняг трябваше да карам 600км на север и да избирам между Швеция и Норвегия. Да, важна е нагласата и да имаш някаква традиция, която да не нарушаваш заради поредния проект, изложение, доставка и т.н. Винаги има изключения, но и те не трябва да стават навик. Имаме един живот, и обикновено ограничен кръг близки и приятели, с които се виждаме ограничено време. На работа и училище сме всеки ден. И така.
|
| Пон Дек 18, 2023 8:42 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|