|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:32 pm
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: EV
Разбирам... тезата ти е, че китайците са едни мизерници, които нищо не могат да измислят или произведат като хората. И толкова си вярваш, че си склонен да отречеш всеки аргумент, който дори частично показва обратното. Тезата ти е очивАдно грешна, ни би могла да бъде вярна дори на теория. В смисъл дори да имаш силата на Господ и да се опиташ да разделиш планетата, така че всички мизерници да са на едното място, а всички гении на другото - това просто няма как да си случи. Абсурдно е. Докато не осъзнаеш, че винаги има някаква ентропия просто е безсмислено да се води дискусия с теб.
|
| Чет Яну 11, 2024 1:09 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Те че са мизерници, мизерници са, но тезата ми беше, по-различна. Ползват наготово развитата от големите технологии и знания и добавят важни екстри като RGB подсветка, по-голям тъч. Все съществени неща. И изведнъж напреднаха...
А след като спомена тезата ми, дали видя, че съм задал и въпрос - кое от нещата в автомобилите си дължим на чайниците?
И нещо което пропуснах в предишното мнение. Повечето техничари имаме извратен поглед към техниката, а не такъв като на типичен потребител.
Преди време говорим с приятел. Стана въпрос за жипката която беше закупил преди време, и го подбъзикнах дали пали по студовете. Оплака се, че уж не била палела добра. Той я палел по каноните на многознайковцие - чакал релето за подгрев да кажело цък, пък друго, пък трето... И камиона палел трудно и много пушел. След време опитал да го пали като изгасне лампата за подгрев или когато се промени съобщението на дисплея. И, о, чудо - камионът започнал да пали нормално. И го питам - тая техника се ползва и от блондинки. Задай си въпроса как блонди успява да запали камиона. Тя знае ли какво е реле за подгрев? Знае ли за кое цъкане да слухти? Ами ако релето е електронно и не цъка?
Та такива работи. Остави кой какво е анонсирал и с какво се дуе в мрежата. Нека да видим какво е сложил на рафта?
|
| Чет Яну 11, 2024 1:26 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Аз мисля, че отговорих на въпроса ти... Докато вярваш, че светът е черно-бял, т.е. тук сме гений до гений а там са мизерник до мизерник, всякаква дискусия е невъзможна. Няма смисъл да споря с вярващ дали религията му е правилна или неправилна. Просто някъде трябва да спрем. Аз предпочитам да спрем сега. Ти ако искаш продължавай... не ми пречиш. Но смислен разговор можем да водим след като ТИ а не аз дам пример за нещо китайско добро 
|
| Чет Яну 11, 2024 2:17 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Хааайде от мен да мине. Най-доброто от китайците е... че са далече от тук... Но по същество си прав. Нямаш представа с какво чайниците са допринесли за автомобилостроенето, но ги даваш за пример. С общи приказки. Наистина няма как да говорим за нещо смислено по темата...
|
| Чет Яну 11, 2024 2:28 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Ех поне по едно нещо да имаме консенсус 
|
| Чет Яну 11, 2024 3:37 pm |
|
 |
|
HCL
|
Като някой, който работи с колеги в и от китай от над 10 г и е работил за кратко там, мога спокойно да заявя, че няма масов продукт на европейския пазар, който да не може да бъде разработен в китай с изцяло техни усилия, при наличните пари и време. Всяко друго твърдение би било несериозно.
Същото важи и за Индия между другото.
|
| Чет Яну 11, 2024 6:45 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
В Индия се опитват... ама не е същото. Нямаш инфраструктура, нямаш под-изпълнители, нямаш тоя гръб който държавата да удари..
|
| Чет Яну 11, 2024 7:02 pm |
|
 |
|
HCL
|
За инфраструктурата и държавната политика съм съгласен, но напредват бързо и то не само в софтуера и чиповете
|
| Чет Яну 11, 2024 8:31 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Яну 11, 2024 9:04 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Мда.. фирма със собственик еврейн и 10-на работника събрани от кол и въже (индийци, руснак или украинец и т.н.) щяла да измисли термоядрен синтез след 10 години. По-достоверно ми звучи от това да получите няколко милиона наследство от Нигерия 
|
| Чет Яну 11, 2024 9:49 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
Последна промяна TheWizard на Чет Яну 11, 2024 10:39 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Яну 11, 2024 10:26 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе не знам, ама напоследък поне 50% от всички стартъпи с които работя са все евреи, не може да им се отрече активни са.
|
| Чет Яну 11, 2024 10:36 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Нещо Hertz сменят 20к тесли за ДВГ-та заради скъпа поддръжка.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Яну 11, 2024 10:41 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Остави ги Херц. Те не разбират, или са прости... 
|
| Чет Яну 11, 2024 11:17 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Знам, знам - продали са си душата на фосилното лоби ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Яну 12, 2024 12:13 am |
|
|