Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
AR/VR 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение AR/VR
И за това си имаме тема :)

https://www.apple.com/apple-vision-pro/guided-tour/

Чет Яну 25, 2024 11:12 pm
Профил WWW

Мнение Re: AR/VR
HCL написа:
И за това си имаме тема :)

https://www.apple.com/apple-vision-pro/guided-tour/

Ти нещо общо с това имаш ли или нямаш право да коментираш :D

Пет Яну 26, 2024 7:03 am
Профил
Аватар

Добре са си идеите, но тия жестомимични истории с хиляда камери ме изнервят - друго си да имаш реален джойстик в или на ръката.
Онзи ден гледах една архивна история - Power Glove, https://www.youtube.com/watch?v=AacoxHFYvZw
Днес може да се направи доста по-добре

Пет Яну 26, 2024 8:49 am
Профил

Vision Pro - 3500$ 8O това бих го купил на някой черен петък след 2050-та (ако съм жив дотогава :-)) и то в нетрезво състояние.

Пет Яну 26, 2024 1:01 pm
Профил

Те така разправяха и за първия айфон - кой е луд дададе $500-600 за смартфон ... сега дават по $1500-2000, че даже и на опашки се редяха по едно време :D

На мен обаче ми се губи като цяло смисъла на AR/VR - едно е да поцъкаш за половин час колкото да си начешеш крастата, съвсем друго е да си по цял ден с тези очила ...

Пет Яну 26, 2024 1:06 pm
Профил
Аватар

palavrov написа:
Те така разправяха и за първия айфон - кой е луд дададе $500-600 за смартфон ...

Това са го разправяли хората които не са били наясно с цените на първите смартфони на Нокия - 9000, 9110, 9210. И това мнооого преди ябълкофона...

Пет Яну 26, 2024 1:12 pm
Профил

Ами шокира ме цената не за друго, а защото аз не виждам много смисъл в това нещо и не го намирам за по-различно от едни картонени кутии с лещи, където си слагаш телефона, екрана му се разделя на две за двете очи поотделно, телефона си има акселерометър, камера за движение на ръката и достатъчно мощен процесор да генерира виртуална реалност. https://www.joom.com/en/products/64d25c ... 826f89e8fb

Пет Яну 26, 2024 1:19 pm
Профил
Аватар

С тези ще влизаш във ваната на балнеоложкия център в Хисаря, и ще си представяш че си на Малдивите за 1/1000 от цената до там. А ако си ги купиш, можве и в собствената баня, и за цялото семейство - няма самолети, няма куфари, спасяваш планетата и Грета е доволна и кротка. Нека им на богатите - да си имат всички транспортни проблеми на главата. А ти си имаш холокаска и ходиш където ти падне...даже на Марс.

Пет Яну 26, 2024 2:48 pm
Профил
Аватар

Нямам нищо общо, аз от 15 г дялкам клетъчните модеми, но съм запознат с чиповете вътре и мога да кажа, че е забележителен продукт. Жената е художник и бях правил една виртуална галерия за Quest в която да показва картините си на купувачи от разстояние. Нямам търпение да видя как ще изглежда на вижъна като дойде след няколко месеца в Европа. Имам един медицински атлас на човешкото тяло, където можеш да наслагваш и изолираш отделните системи н - скелетно-костна, мускулно-тъканна, кръвоносна и т.н. Това за обучение е страшно революционно. Сигурен съм че ще навлезе и в други сфери.

Нед Яну 28, 2024 12:16 am
Профил WWW
Аватар

Я раздуй за медицинския албум...това и ако се допълни с физиология, вярно може да попречи на доста доктори да те довършат без време (разбира се с някакви начални жертви, които се надяваме да не сме). Това ще е добро и за монтаж и ремонтиране по всякакви превозни средства и машини, както и електрически и електронни възли - тук имаме такъв отдел, но с тия старите очила (напълно затворени) си е странно - въпереки че вече няма замайване и т.н.

Нед Яну 28, 2024 3:15 pm
Профил
Аватар

В комбинация с френския GPT (няма цензура на медицинските теми) е доста интересесна играчка https://apps.apple.com/us/app/3d-human- ... 1239927097

Гледам Unity почнаха да наблягат много на CAD аспектите на моделиране на сгради и автомобили. Аз лично последните пет години RTL не съм писал, само системни модели. Като цяло светът става доста сложен и все повече инженери ще прекарват все повече време в моделирането на разни процеси, системи и т.н. Подобни методи за визуализация са добре дошли. За механиците е ясно

Пон Яну 29, 2024 2:38 am
Профил WWW

HCL написа:
Аз лично последните пет години RTL не съм писал, само системни модели.

Каква среда ползваш за моделно генериране на код, Матлаб? Не ти ли се налага после да пипнеш кода, за да премахнеш талаша?

Пон Яну 29, 2024 9:24 am
Профил
Аватар

Не, има си хора които пишат RTL-a директно. Средата си я пиша сам на питон - използвам библиотеки като PySim за моделиране и Plotly за визуализация. Идеята да се опише потока на информация в системата с всичките му зависимости и параметри за да се идентифицират евентуални bottlenecks. Преди 15 г като правихме архитектурата и дизайна всичко беше на шесто чувство и опит на старите кучета. Каква да е инфраструктурата, на каква честота да върви, трябват ли кешове, какви да са изискванията на контролерите. Вече няма такива неща, всяко решение се обосновава с данни които идват от модели, които биват постоянно калибрирани и доразвивани.

Пон Яну 29, 2024 2:19 pm
Профил WWW
Аватар

Бе то всичко добре, и цената и тя, ама кажете - що повръщам като си закача такова нещо на главата?

Нед Фев 04, 2024 12:57 am
Профил ICQ WWW
Аватар

relsys написа:
що повръщам като си закача такова нещо на главата?

щото те "задължава" да гледаш... не може да си отместиш погледа от "филма" ( освен да свалиш очилата )
а мозъка не е свикнал с подобно натоварване

Нед Фев 04, 2024 2:00 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща