Отговори на тема  [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 89  Следваща
Платкаджийници и фирми за насищане 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Ами аз лично не пускам много платки там, но имам клиенти които насищат и то доста, и не се оплакват. Тая поръчка ти ли я пуска ? Аз съм забелязал, че като вкараш Бом някой компоненти ги бърка, и ако не ги провериш може и да се изненадаш.

Съб Апр 06, 2024 3:34 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Тия от JLC веднъж им поръчвам едни платки и изрично съм им написал "NO soldermask on bottom side" и съответно в архива с герберите няма файл за солдермаска от долу, и като дойдоха бяха със солдермаска. Нямаше контактни площадки (само в ъглите 4 броя с отв. ф3), цялата площ с фолио, да запоявам по него разни неща, та се наложи търкане на лака на местата за запояване.

Съб Апр 06, 2024 6:24 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Ами аз лично не пускам много платки там, но имам клиенти които насищат и то доста, и не се оплакват. Тая поръчка ти ли я пуска ? Аз съм забелязал, че като вкараш Бом някой компоненти ги бърка, и ако не ги провериш може и да се изненадаш.

Друг пусна поръчката, но е изключено да е допуснал подобна грешка.
Трябва да си много куха кратуна за да не правиш разлика между ценер и двупосочен трансил.
Искам да видя как ОИ са проверили дали анод и катод са ориентирани правилно. :D

Съб Апр 06, 2024 7:28 pm
Профил

Ами ...аз питам защото ми се е случвало, като не намери точния чарк и ти предложи алтернативи лесно е да го сбъркаш.
Иначе за солдер маската, забелязал съм че на рандом не използват приложената а си правят тяхна, не знам дали зависи от който подготвя или нещо друго. Това обаче като се замисля се случва повече с PCBway, там редовно ми врещят че бриджовете много тесни, гледам на моя файл са си ок но на техния не, от където съдя че това не е моята солдер маска.
Иначе преди седмица получих такива с маска само от едната страна, беше както трябва, обаче една Виа не беше тинтната, а във файла е, и в поръчката е казано да е ....
Като цяло съм доволен, цената е ок, качеството е ок, аз съм доволен .

Нед Апр 07, 2024 7:58 am
Профил
Аватар

Така де, а при ненаситените платки стенсилът е паднал върху тях, а от удара те са се изтъркаляли в печката...

Нед Апр 07, 2024 9:01 am
Профил

itso.t написа:
Така де, а при ненаситените платки стенсилът е паднал върху тях, а от удара те са се изтъркаляли в печката...

Е там си е китайщина, сигурен съм че ако сим е оплачеш ще ти пратят нови.

Нед Апр 07, 2024 4:08 pm
Профил

Сега не че се оплаквам, защото проблема е в слоевете но питаха един куп други неща .. множеше да се сетят и за тия отвори да питат. Иначе това вече е 4-та май платка от тука един юнак която преправям и пускам, голям мерка да прекръства слоеве с негови си имена, и да държи отвори и фрезоване в механичен слой ... може и така да е правилно, но китайците от това не разбират, те си търсят тяхното, иначе става те така ... добре че това другото фрезоване го има, та мога да позиционирам по нещо, аз обикновенно им слагам кий някъде отстрани ама тая щото има дупки и не съм и слагал отделно ...

Прикачени файлове:
20240423_152403.jpg
20240423_152403.jpg [ 831.13 KiB | Прегледано 3987 пъти ]
20240423_135816 (1).jpg
20240423_135816 (1).jpg [ 957.78 KiB | Прегледано 3987 пъти ]
Вто Апр 23, 2024 10:40 pm
Профил

Аз съм правил къде по-екзотични форми и китайците са се справяли отлично
Прикачени файлове:
IMG_1856.JPG
IMG_1856.JPG [ 1.28 MiB | Прегледано 3978 пъти ]

Сря Апр 24, 2024 12:53 am
Профил

Ето я платката монтирана на машина (прототип)
Прикачени файлове:
IMG_1856.JPG
IMG_1856.JPG [ 1.32 MiB | Прегледано 3973 пъти ]

Сря Апр 24, 2024 1:03 am
Профил

Ами аз казах, проблема е в слоевете, JLCPB очакват фрезоването да е на keepout, да ама тука един специалист, като гледма май е преподавател в някой университет твори едни платки чудеса, преименувани слоеве, с по един куп механични слоя, няма почти нищо в keep out, половината слоеве имената им нищо не ми говорят, нещо си е съкращавал ... да много е добре фрезованетъо да ти е в един механичен слой и той да не е keepout, ама като работиш с JLCPCB и подобни ми се струв апо добре да си го правиш както им е по дифаулт. И като забравя да прехвърля нещо на друг слой, щото примерно контура му е в един а тия отвори в друг механичен и ... те така става :)

п.с. ама въпроса беше че за тоя правоъгълния питаха, други неща питаха, а за тия не са питали, те са им излезли на друг слой, както виждаш няма маска там т.е. видяли са че има нещо ама да бяха попитали абе това не е ли дупка ...

Сря Апр 24, 2024 2:44 am
Профил
Аватар

Аз досега всички фрезования съм им ги слагал в слой edge cuts както си е кръстен в KiCad по дифолт и не съм имал грижи с вътрешни и външни фрезования. Мисля че кръгли отвори до 6мм могат да се слагат в drill - ако искаш PTH, ако искаш NPTH. Като ги има двата дрил файла и всичко им става ясно от първия път без да питат. Един единствен път бях забравил да си преместя очертанието на платката в edge cuts, щото по някаква неизвестна причина го бях направил в някой от user слоевете. Макар че си личеше кое точно е платката ми го върнаха за ремонт - преместих си очертанието и се приключи с въпроса.

п.с. : винаги проверявам какво ми вади тяхното превю - ако там е наред обикновено няма проблеми после.

Сря Апр 24, 2024 8:28 am
Профил ICQ

ToHu написа:

п.с. ама въпроса беше че за тоя правоъгълния питаха, други неща питаха, а за тия не са питали, те са им излезли на друг слой, както виждаш няма маска там т.е. видяли са че има нещо ама да бяха попитали абе това не е ли дупка ...

Аз затова където има изрезки слагам в правоъгълника/дупката един надпис в съответния слой "cut-out" да се знае точно че трябва да го изрежат, а не да го оставят с възможност да го отчупя после. Очертанията на платката ги слагам във всички слоеве, помага на платкаджиите да напасват слоевете при фотошаблоните. Там където се пишат инструкциите за платкаджиите гледам да съм максимално изчерпателен, включително давам им няколко варианта за избор примерно за метализацията, ако нямат злато да слагат сребро или каквото им УЙдисва, където нямам edge connector съм склонен и на сребро ама на китайците май им излиза по-евтино да нанасят химическо злато.

Сря Апр 24, 2024 8:43 am
Профил
Аватар

@Bai Ui, кажи какъв е тоя барабан за револвер - много фешън изглежда. Наистина е яко :)

Сря Апр 24, 2024 9:46 am
Профил

Grubi написа:
@Bai Ui, кажи какъв е тоя барабан за револвер - много фешън изглежда. Наистина е яко :)

Това е прототипа на машината за тестване на твърдост, по която работих преди 7-8 години, на тоя барабан има 12 слота и на всеки слот може да се монтира произволен инструмент - камера с микроскоп, диамант за набиване на отпечатък, лазер за сканиране на повърхността за прецизно определяне на разстоянието до различни точки от нея, отделен лазер за финно сканиране на повърхността за измерване на площа на диамантения отпечатък. Това е 3-ти прототип, машината започна като идея за тестване на твърдост по Викерс, после като видяха че се очертава като много переспективен продукт взеха да и добавят функции, стана универсална машина, която може да тества по Викерс, Бринел, Роквел, разшириха обхвата на прилаганото усилие и т.н. Барабана може да се върти без ограничение и затова трябваше да се осигури безкабелно захранване и комуникация, на 12-те отвора по периферията се монтират малки многослойни платки с планарни намотки които осигуряват захранването по RFID 125kHz стандарта - на първата снимка ги има монтирани на 3 позиции на 10-11 часа, отделно има инфрачервени канали за комуникация. Малка част от този проект стигна до серийно производство защото получих оферта от голяма аероспейс компания и напуснах без да се замислям, бях в конфликт с механичния дизайнер, който както се вижда беше изключителен некадърник и проваляше повечето от проектите по които работих докато бях в тази компания, беше племенник на баш шефа и обричаше на провал всяка иноваторска идея.

пп като се прибера от работа мога да пусна още снимки от нея, тази платка е една малка част от машината
ето едно видео от тестването на барабана :-)

Сря Апр 24, 2024 11:06 am
Профил

Значи на тая тема платка тия отвори бяха конвертирани в keep out, т.е.алтиума ги вижда но не бяха на всички слоеве, съответно не излизаше в самия keep out.
Не знам какъв им е точно алгоритъма за намиране на фрезоването. Но съм забелязал, че ако не са в keep out, не ги разпознава автоматично. Може да гледат имена за стандартните за различните кадове слоеве.
Иначе да, аз съм си за ебане че не съм видял какво ми генерира превюто, ама по това време се бореха с няколко други поръчки за 3д принтове и нещо съм недогледал.

Сря Апр 24, 2024 3:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 89  Следваща