|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:25 am
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Предлагам да се самообесим и да изчезнем безкрайно. 
|
| Вто Окт 03, 2006 11:31 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами беси се - ъи ползваш атмели - твоя хляб е изяден  . Ние дето ползваме пикове - сме добре (за първи път  ).
|
| Сря Окт 04, 2006 3:24 am |
|
 |
|
Gogo55
Ранг: Новодошъл
|
не се притеснявайте много,малко може хихихи,аз само 50%от поръчките ще ви взема-не съм чак толкоз много страшен и нагъл капиталисто-монополисто-крадецо-мошеник,а между другото от утре почвам и с всичките пикове, не че вършат кои знае каква работа когато има атмели стоножки ама за по прости и елементарни неща тип кит за шестокласници и те стават 
|
| Сря Окт 04, 2006 9:57 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ми не се знае, утре и пиовете ще почне с поглед да ги пуска, аз минавамна ТТЛ-ки пак, с надеждата за там да му трябва повече от поглед, във връзка с това търсия индустриални количества ТТЛ схеми ... за следващя проект ми требе 32 битов РИСК с доста рам ...... а и идин камион макетни платки ......
|
| Сря Окт 04, 2006 9:57 am |
|
 |
|
Bezmozachen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
Lupus, я кажи как се бърка барута и как се правят двигателите, че ми стана итересно. Може да спретна някой по-голям модел, с инерциална и GPS навигационна система  , ще бъде точен като "ТОЧКА"  .
|
| Сря Окт 04, 2006 10:00 am |
|
 |
|
ToHu
|
То вече готови може да си купиш, той е бъркал преди 40 години, доста отдавна има читави ракетни двигателчета. За такова барут не съм бъркал, знам с какво правят големите ракети,ама предполагам при моделите е по-различно, в интернет няма начин да няма рецепти де. По интересно, гледах онзи ден по дискавъри, то и преди са го давали, за модел на вулкан самолета, та там си бяха сложили пулсови двигатели, доста проста конструкция, само дето изисква титаниеви сплави, но може да се окаже че и някоя подходящо легирана стомана също ще издържи на температурата, с товаможе да си направих хубаво хвърчило.
|
| Сря Окт 04, 2006 10:22 am |
|
 |
|
Gogo55
|
използва се неръждавеика за тези двигатели -трд около 0,2 до 0,6мм,в руския саит на моделист конструктор има подробни чертежи и обяснения за подобен реактивен двигател,относно барутните двигатели-не се продават вече на сносна цена особено в Бг,правят се от ловджииски барут СОКОЛ или къвто намериш в оръжеиния магазин,корпуса е от хартия-една такава кафява на ролка дето се продава и има намазан слои лепило по нея от едната страна,та значи от нея се върти на една тръба с фи12мм около ,докато стане дебелина на стената около 3-4 мм отгоре се слага нещо като малко сопло от гипс и над него фосфор над него пък талк-това е нещото дето като избухне от силата на изгорелите си газове избутва парашута за да си падне нормално ракетката после,а талка се слага за да не се запали самата ракета ири парашута и като се възпламени фосфора,тои се възпламенява като горенето на барута стигне до наи горлната точта-нещо като запалките на ръчните бомби РГ-42 ,от долния краи се прави пак сопло от гипс-в отливка ,матрица се прави на струг с точни ъгли на конуса за да има максимално КПД.не е философия но при първите броики е добре да е извън населено място че като бех малък съм запалвал доста неща от неправилно направени такива двигатели  .Барута трябва да се подготви внимателно и да се хомогенизира или вакуумира с някво лепило под натиск за да се получи нещо като пресовка-да има максимална плътност и минимум въздух,и в същото време да не е в насипно състояние.
|
| Сря Окт 04, 2006 10:35 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Gogo55 добре е обяснил нещата. А барута се стрива внимателно в аптекарско порцеланово хаванче и се добавят пълнители за да има горене, а не взрив. На времето се ползваше димен барут, напълнен в гилза от изгърмян ловен патрон, за да се махне лесно капсула. След избиването на капсула соплото е готово. Палехме ги с огнепроводен шнур. Ако си догодил сместа - излита добре, ако е силна - гърми, ако е слаба - само съска на земята, ама не ще да откине..
Но умната с експериментите ей!
|
| Сря Окт 04, 2006 11:35 am |
|
 |
|
Bezmozachen
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
Значи към барута трябва да се добави лепило, за да се пресова и да гори бавно. Какво лепило би било подходящо. Може би ще е добре и самото лепило да служи като допълнително гориво. До колкото съм чел, в совалката ползваха за гориво алуминий + някакъв полимер за гориво.
Трябва да си припоня как се правиха ракетите. Едно време продаваха готови комплекти. И аз ходих на ракетомоделизъм, но беше в началото на "Анархията" и тази дейност вече замираше. Правихме модели, но и така не стигнахме до изстрелване. Даскала, се оплакваше, че няма от къде да вземе двигатели. 
|
| Сря Окт 04, 2006 4:01 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами за неръждавейката не знам, може и да става, тя държи по високи температури принципно.
|
| Сря Окт 04, 2006 6:14 pm |
|
 |
|
JoroS
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Пичове, ако ви се занимава насериозно, мога да ви изровя някои руски сайтове по темата. Но имайте предвид, че:
1. Тая работа е мъничко оттам ръба на закона за контрол на опасните средства;
2. Трябва ви прилична подготовка по химия и други дисциплини, доста далечни от електрониката;
3. Прихване ли ви бацила, прощавай свободно време 
|
| Сря Окт 04, 2006 6:46 pm |
|
 |
|
Gogo55
|
дааа хване ли ви бацила краи на всякво свободно време,аз от 20 и кусур години съм моделист и заради тези моделизми и електроника научих малко от малко-двете неща са много тясно свързани,иначе джоба с портфеила трябва да върви 20 мин пред вас,а иначе информация и чертежи е пълно в нета за абсолютно всякви модели,и на абсолютно всички езици и народности
|
| Сря Окт 04, 2006 7:05 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
И ако не знаете от къде да намерите инфо как се правят взривни вещества - има в нета едно такова "Anarchist cook book". Версия 2000 е малко по пълна.Там има даже и как се прави пластичен експлозив - ама това май вече е за любителите на взривове.
|
| Чет Окт 05, 2006 7:56 pm |
|
 |
|
Milen_Haskovo
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 8:43 pm Мнения: 172 Местоположение: София / Хасково
|
Тва наистина е много яко  Самолета се движи доста бързо, сигурно носи тежки батерии 
|
| Чет Окт 05, 2006 8:07 pm |
|
 |
|
chwor
Ранг: Минаващ
|
За ракетите е по безопасно да са със захарни двигатели или още по безопасно водни ракети. За повече инфо тук или в някой от другите форуми.
|
| Съб Окт 07, 2006 12:41 am |
|
|