Отговори на тема  [ 1348 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 90  Следваща
Носталгия 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение Re: Носталгия
ЧатГПТ-то на инженера от МЕИ около1986 г.
Нови батерии и работи :D
Прикачени файлове:
calc.jpg
calc.jpg [ 213.68 KiB | Прегледано 2558 пъти ]

Пет Май 03, 2024 3:25 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Това е шарп нали?
Аз също има такъв струваше половин инженерска заплата на майка ми....

Нед Май 05, 2024 8:30 pm
Профил
Аватар

MYXATA написа:
Това е шарп нали?
Аз също има такъв струваше половин инженерска заплата на майка ми....

Почти Sharp EL-512, оказва се, че е ... FAKE Sharp EL-506H - иначе отзад си пише:
LCD & IC are MADE IN JAPAN :D
Прикачени файлове:
20240505_222743.jpg
20240505_222743.jpg [ 5.04 MiB | Прегледано 2474 пъти ]

Иначе, да, струваше много!
По случая, да припомня стария виц:
- Как се казваш?
- Елка ...
- ... смятай!

Нед Май 05, 2024 10:44 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Имам оригинален SHARP 508P купуван от кореком за скромните 28 USD когато бях 8-ми клас ( може да си сметнеш колко години са минали ) все още го ползвам и такова нещо с клавишите не моше да се случи при него .Все още изглежда като нов . Преди няколко години си купих още два такива ( и още 3 по-нови модели) да си имам че не винаги го намирам на масата и съм си много щастлив от покупката ( даже като го подуша все още си мирише на кореком ;) )

Пон Май 06, 2024 12:54 am
Профил ICQ

Да Шарп и аз съм мах, както и Касио, нот от нейде се беше пръкнало и едно Ti голяма радост. В момента съм си накупил, и HP-та и TI-та ама нещо рядко стигам до тях. Кофти че на новите Ti -а са им преебали клавиатурите. По късно си бях купил едно Ti-35, и търсих ново такова ама новите различни...

Пон Май 06, 2024 1:26 am
Профил

Буржоа сте вие ... на мен ми се падна само една Електроника МК 71. Съвецка изработка. По едно време клавишите и започнаха или да не работят или да работят по няколко пъти ... през годините и загубих дирите и доскоро успявах да смятам повечето сметки на ум. Напоследък обаче нещо не си давам много зор със сметките.

Пон Май 06, 2024 6:33 pm
Профил

Ммм буржоа, някакви японци идваха при бащата във винпрома та от тях ...иначе Ti -то вече беше в малко по-нови време, с пари от направени курсови работи ...лесна работа :)

Вто Май 07, 2024 6:46 am
Профил
Аватар

palavrov написа:
Буржоа сте вие ... на мен ми се падна само една Електроника МК 71. Съвецка изработка. По едно време клавишите и започнаха или да не работят или да работят по няколко пъти ... през годините и загубих дирите и доскоро успявах да смятам повечето сметки на ум. Напоследък обаче нещо не си давам много зор със сметките.

На съвецките елки (и игри) им се отлепваха гумичките, къде го играят лентов кабел към дисплея. С отваряне и почистване с на мама парфюма (също съвецки) понякога се оправяха, понякога не. Най-гадно кога се прецакат резбите на пластмасата, къде винтчетата затискат платката към въпросните гумени кабели. :D Понякога се оправяше, понякога не. Като виден специалист по въпроса "оправях" дивайсите на чаветата от махалата, та и доста сръдни отнесох. После дойде демокрацията и синия екран на турбо паскала. :D

Пон Май 13, 2024 6:37 pm
Профил

Реконструктор написа:
palavrov написа:

На съвецките елки (и игри) им се отлепваха гумичките, къде го играят лентов кабел към дисплея. С отваряне и почистване с на мама парфюма (също съвецки) понякога се оправяха, понякога не. Най-гадно кога се прецакат резбите на пластмасата, къде винтчетата затискат платката към въпросните гумени кабели. :D Понякога се оправяше, понякога не. Като виден специалист по въпроса "оправях" дивайсите на чаветата от махалата, та и доста сръдни отнесох. После дойде демокрацията и синия екран на турбо паскала. :D

Млад си ти ... Турбо Паскала първо беше с черен екран ... 39кб turbo.com с всичко в негo - редактор, компилатор, линкер, стандартна библиотека ...

Пон Май 13, 2024 6:41 pm
Профил

...и май генерираше само .com файлове...

Пон Май 13, 2024 6:56 pm
Профил

Ами то е заради линкера и библиотеката т.е. първите 12-13кб са библиотеката и в началото на адрес 0х100 има един преход в нейния край където компилатора е добавил не особено оптимизирания код който е генерирал. Т.е. компилатора, линкера и редактора са също такава програма на паскал. Не помня дали можеше да се самокомпилира или не.

Пон Май 13, 2024 7:04 pm
Профил

https://about.winamp.com/press/article/ ... ource-code

Пет Май 17, 2024 9:43 am
Профил

Тези дни опаковах мемъри кордерите, защото намерих уж "мой човек", дето има "свой човек", който редовно минавал маршрути от западните държави до България. Даже се оказа, че съм го изпуснал миналата седмица. Уж щял да пренесе багажа гратис и "без проблеми". Не, че не трябва да почерпя след това за услугата. Поне "моя човек" ще трябва.
Наложи се да търся този вариант, защото пощите ми искат за такъв товар нещо от рода на 150 и нагоре български лева, само за изпращане, а ако дам и цена над 50 франка (препоръчаха ми да го направя, защото очевидно тази стока струва дори и днес над тази сума), ще плащам и още, а и вие в България на митницата ДДС-то, поне. Та това разбрах горе долу. Ако ще трябва и още пари да давам за тази пратка, по-добре да си ги върна в боклука и кажа на Ицо, да се погрижи за него.

Малките осцилоскопи ги събрах в малко кашонче от шварц-кафе машина.Вътре сложих 7 коаксиални кабела, оригинални за тях. Вие се разбирате как да ги делите. Също и зарядните за тези малките. Показвам тук само кабелите и зарядните, не самото кашонче, защото вече публикувах снимки на моделите.
Прикачени файлове:
20240610_223208.jpg
20240610_223208.jpg [ 3.38 MiB | Прегледано 1814 пъти ]

Големият Хиоки е опакован отделно в по-голям кашон, като вътре съм сложил неговото зарядно, логически анализатор и електронен дип ключ (само тези аксесоари намерих около осцилоскопа/логъра). Ще поогледам при мен, дали не съм забравил още нещо, но мисля, че не съм. Наврял съм в големия кашон и пет ролки за термопринтер, на око ми мязат съвместими и с двата модела машини. Ще доопаковам и уплътнявам утре, т.е. днес и с пуканки (дано имам още останали), че да не се счупи нещо по пътя.
Прикачени файлове:
20240610_223048.jpg
20240610_223048.jpg [ 2.57 MiB | Прегледано 1814 пъти ]

Още нямам отговор кога да ги предам за превоз, но се надявам да е тази седмица. Знам, че ще бъдат оставени в автокъща в София, та този адрес ще дам, както и телефонен номер, надявам се. Няма да е шофьора, той е от Бургас и натам потегля след София. Доколкото си спомням, Йофчо щеше да води посрещането, но не е зле и другите кандидат собственици да се обадят, ако се наложи втори, трети телефон за връзка. Гафове винаги стават. По-добре на ЛС, да не цапаме темата.

П.П. Два от принтерите имат и CF памети - те са си с адаптерите, PC Card. Само затрих каквото е вътре в тях, да не е останало нещо "конфедициално" отпреди 15 години. Е, третият няма, за съжаление, но се намират все още, почти навсякъде.

Вто Юни 11, 2024 1:27 am
Профил

Днес разбрах от "моя човек", че неговият е в Швейцария този петък, вероятно обратно в събота/неделя се връща. Трябва да доопаковам нещата с пуканки и доста широко тиксо до утре, че днес съм на зор и почвам пак да бачкам. Вчера съм написал някаква глупост за големия скоп, който ще е на Реконструктора - не му трябва зарядно, директно към мрежата с кабел. Това зарядно, дето го сложих при него явно ми е изпаднало от някъде и съм се смилил да го прибера.
Малките са за Тони, Ицо и Йофчо, ако не се лъжа. Ако се утвърди този канал за транспорт и работи без проблеми, ще пиша какво се намира из отпадъците. Преди седмица се снабдих с два wide screen монитора на Леново с всякакви портове и УСБта по тях, може и други лиготийки да имат, но съм ги сложил в склада, дето трябваше да е лаб, че нямам хубава маса да ги наредя на нея. 2021 производство.
Следващият "ценен отпадък" който намеря и няма да задържа вероятно по предимство ще се пада на Дан, че беше първа резерва. Трябва да проверя и коя е втората, че не помня.

Вто Юни 11, 2024 10:52 pm
Профил

Е ако някой друг нбе ги иска, аз отпадъци събирам всякакви :) Преди две седмици покрай едно стругче накупих куп отпадъци, но се оказа че сред тях има доста добро попадение за лабораторийката ми .. а в момента точно проектирам масите за лабораторийката в Мексико :)

Вто Юни 11, 2024 10:57 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1348 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 90  Следваща