|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:28 am
| Автор |
Съобщение |
|
emilvtc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Говорилня
А относно нашите и вашите - винаги има нужда от някой, който да е в състояние да свърши работата и обикновено той не е от "нашите". Такива хора на всякъде гледат да не ги изпуснат да избягат, защото са трудно заменими. Лесно заменимите могат да ги гонят колкото си искат и това не им е проблем.
Колко са хората според вас в една R&D фирма, главите на които са в състояние да родят някоя читава нова идея - било то за продукт, технология, алгоритъм и т.н., която да доведе до генерирането на печалба за фирмата?
|
| Пет Май 10, 2024 9:02 am |
|
 |
|
Pif
|
Много отдавна качеството на продукта или на RnD отдела няма значение за печалбите. А калинките на върха на развойните отдели са задължителни. Некадърни и почти без компетенции в областта в която работи фирмата. Но за сметка на това с правилните отношение към ръководството които също не се интересуват кой знае колко от качеството на продукта. Навремето се гонеше качествен продукт за да има дългосрочни печалби. Сега се гони краткосрочна печалба без значение на нищо.
|
| Пет Май 10, 2024 9:15 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
А пък в Уидъу са пуснали репички...
|
| Пет Май 10, 2024 9:21 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Май 13, 2024 8:53 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Това от кой ден ще може да се ползва? Не видях в безплатният чат никакви нови функции, а като го питам за 4o почва стандартния отговор за неговият последен ъпдейт от 2022. П.П. Не е зле тази препратка да отиде в темата за ChatGPT
|
| Пон Май 13, 2024 9:52 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Вече е достъпно. Аз го пробвах. Засега са го пуснали само в чат варианта обаче. В комбото за избор на модел се появява като ChatGPT 4o
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Май 13, 2024 10:24 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Извинявам се за личната ми неспособност, някой ще ми покаже ли къде да кликна, аджаба, че да стигна до тази услуга? С някой скрийншот, ако може. Логвам се в чата 3.5 и си е все същото, нито виждам някакви нови менюта, нито чата е "чувал за 4о". Това, че има рекламка в сайта им (влизам в https://openai.com/) - хубаво. Кликам тук, кликам там, филмчета, глупости, примери, други глупости, ама не е в чата, поне не и в моя, като се логна. Явно аз не схващам как се ползва. Това интегрирано ли е в ChatGPT3.5 или е някаква онлайн услуга без логване, която ми е убягнала? И тъпият въпрос - какво е комбо на чата? ... Направо почнах да се чувствам безпомощен...
|
| Пон Май 13, 2024 11:15 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Намерих инфо, ама при мен хич го няма това "комбо" както е на картинката, само 3.5 и 4 си рекламира като опции. Да кажа, че не ползвам тези АПИ-та на телефон, заради очите. Всичко на компютър, настолен. Да разбирам ли, че трябва да инсталирам това на телефона си, че да стигна до четворка-о?... Ще трябва да прочета целият текст първо. Исках да го постна, да не вземе някой друг да си губи времето да го търси заради мен. Ето инструкциите: https://help.openai.com/en/articles/710 ... and-gpt-4o
|
| Пон Май 13, 2024 11:20 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Доколкото схванах, го има в чата, ама в четворката, ако ъпгрейдна до плюс. В 3.5 го няма това чудо. Н'бабане, ти за кой чат говориш, за четворка или за безплатния 3.5?
|
| Пон Май 13, 2024 11:26 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
При мен го има, появи се днес
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Вто Май 14, 2024 12:47 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
Общо взето - нищо ново направих справка, Христо Смирненски действително има стихотворение "Цветарка", ето тук е оригинала: https://litclub.bg/library/bg/smirnenski/cvetarka.html 
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Вто Май 14, 2024 1:24 am |
|
 |
|
d_jelev
|
Е, честито, поне вие в Англия го имате. Всъщност, съдейки по шота на Бай Уй, очевидно той е абониран за плюса, и вероятно днес е получил като бонус и това приложение, а ние фрий люзърите ще чакаме. Аз нямам або, та затова вероятно нямам и тази нова "глезотия":
|
| Вто Май 14, 2024 1:29 am |
|
 |
|
d_jelev
|
Цветарка е едно много известно негово стихотворение, изучавахме го по литература, даже беше и след 1989, ама инерцията от комунизма се запази две три години, та Смирненски още беше тачен пролетарец.
|
| Вто Май 14, 2024 1:30 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
Да, абониран съм защото ми върши много неща на работа. А за бонуса...виж предния пост. Сега видях и нова екстра - може да се коригира само част от нарисуваното изображение но и там не се справя много добре
|
| Вто Май 14, 2024 1:48 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Два дена се боря с неработвщ краварски АN, един да установя че не е наред, половин защо не е наред и половин да стане наред ...или с две думи 16 часа за два резистора ...ще ми се да видя чата как решава такива задачи  ...няма да споменавам че 1/3 от времето отиде в поене на малки bga-та, това ще му го спестим 
|
| Вто Май 14, 2024 4:47 am |
|
|