Отговори на тема  [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 89  Следваща
Платкаджийници и фирми за насищане 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Аз обикновенно не чакам да ми посочат вратата, щото може и никога да не се случи :oops: , обикновенно преди мен има опашка от некадърници, от които всяка фирма би се оттървала преди да стигне до мен. Обикновенно сменям работа на всеки 2-3 години, така си качвам заплатата без да се налага да си я прося от началството, пък и си обогатявам професионалният опит и умения. Имал съм дори случай, от който съм се облагодетелствал финансово при напускане - по време на пандемията работих за Рейтиън (преди UTC), тогава я бяха закъсали нещо и се наложи да правят съкращения но преди да ги направят предложиха на персонала който желае да се уволни доброволно (voluntary redundancy), аз се предложих и понеже бях с предизвестие 6 месеца плюс не си бях ползвал отпуската ми изплатиха 6 + 1 + 3 месеца(задължително обезщетение) пълна заплата +годишния бонус, който е около една заплата.

Вто Юни 04, 2024 1:24 pm
Профил

Ами лично мен това е малко несериозен подход но всеки си знае, при мен ценностите са доста по-различни от парите, пари мога да изкарам по много начини и нямам никакви скруполи за който и да е от тях, но веднъж като кажат че си несериозен и ненадежден, това е за цял живот. Да знам, че в модерния корпоративен свят никой не му дреме и това вече не е важно, но аз съм мнооого далеч от какви да е корпорации.

Вто Юни 04, 2024 6:32 pm
Профил
Аватар

Bai Ui написа:
...............

Много си як бе! Не те ли е срам поне малко така да правиш другите да изглеждат като леваци? :D

Вто Юни 04, 2024 7:11 pm
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Много си як бе! Не те ли е срам поне малко така да правиш другите да изглеждат като леваци? :D

Не съм искал да изглежда така нито да се хваля, според мен всеки трябва да го прави, когато си сложиш няколко големи фирми в CV-то после всички врати са ти отворени, когато сменяш често работата претръпваш. без стрес, става ти рутина да навлизаш бързо в материята на новата фирма. Виждал съм мениджъри и специалисти след 10-15 години в една фирма да си сменят работата, после трудно се приспособяват и остават никой в новата фирма, някои се връщат обратно в старата. Има и много политически игри, когато започнеш нова работа си избираш вътрешен кръг, често си избирам възрастни мениджъри от старата школа, които или се пенсионират скоро или се прехвърлят в други отдели и обекти на по-лека работа, обикновенно в тези случаи кръгът се разпада, в Рейтиън примерно оглавих отдел още от самото начало, ръководех няколко проекта, после мениджърът ми се премести в цивилния отдел (аз бях във военния) и след него станаха едни рокади, моят отдел го закриха, назначиха нови ръководители на моите проекти а аз станах нещо като консултант на собствените си проекти, видях че нямам бъдеще там затова и доброволното уволнение ми дойде като дюшеш. Сега като че ли съм добре във фирмата, в която съм но ако усетя че отношението към мен не е каквото очаквам веднага съм готов да ги напусна, въпреки че съм над 50 изобщо не ме притеснява нова промяна.

Вто Юни 04, 2024 8:49 pm
Профил
Аватар

Абе това беше похвала от моя страна. Нямаше нужда да се оправдаваш :)
Наистина, много сериозно изглеждат тия платки

Иначе, много добре знам за какво говориш. И аз съм горе-долу така и напускам при първото неудобство. Тук където съм сега се позадържах необичайно дълго, а тая година ни купиха Моторола и сега стана още по-забавно и със съответните политически игри естествено

Вто Юни 04, 2024 9:33 pm
Профил

То не е да те притеснява промяната .. както и да е, разбирания, очаквания .... отношение ... това .. лично на мен малко ми идва в повече, не очаквам да ми се кланят и да ме боготворят и не искам някой друг да очаква нещо подобно, нито съм фен на ущипани девойки. Нищо лично към теб, просто споделям, но моето мнение е че ако някой приема твърде лично отношения свързани с работа, може би просто не е за такъв тип работа, нещо като сервитьорка която мрази да и подсвиркат или правят намеци/предложения .... това е част от работата. В развоя нещата рядко вървят гладко, има проблеми а където има пробелми има и напрежение, но ако не го приемаш за нещо нормално, ако си го слагаш на сърце че някой е повишил тон, казал е нещо, или пък че на теб ти се е наложило да го направиш ... не знам, аз лично не мога да живея/работя в стерилна и политкоректна обстановка, те това е нещото което не бих понесъл :)

Сря Юни 05, 2024 1:07 am
Профил
Аватар

Това към бай уй ли беше адресирано или към мен? Щото ако е към мен и ако е за политкоректна атмосфера... :D

Сря Юни 05, 2024 8:50 am
Профил

Абе към бай-уй, но пак да кажа, нищо лично, просто принципни виждания. Напълно разбирам другите гледни точки, просто моите разбирания са малко по старомодни, или криви кой знае.

Сря Юни 05, 2024 9:03 am
Профил

ToHu написа:
... нещо като сервитьорка която мрази да и подсвиркат или правят намеци/предложения ....

Това има ли го още в щатите? Щото ако се случи тук в Англия подсвиркващият може и призовка да получи на сутринта. Нас българите не ни обичат много на острова, имало е и политически кампании срещу нас, Бабане явно е наясно как се прави кариера тук, а ако се наложи да ръководиш екип от англичани, тогава е истински кошмар, особенно ако се наложи да ги пришпориш малко, което почти винаги се налага, като правило графика винаги изостава и често излиза извън дедлайна по няколко пъти. Има едно нещо, което е част от културата на англичаните - викат му булинг, предполагам го има и в щатите, ако станеш неудобен за определена група от хора те започват да те тормозят, не го правят явно за да няма доказателство, ако допуснеш такова отношение, освен че ти съсипват кариерата ноже да навредят и на собственото ти самочувствие и увереност, никога не съм го допускал, загуби ли човек увереност в себе си може и работата си и професията си да намрази. Имал съм случай и съм държал шефовете си за топките - в Дубай работих по една корабна инсталация и имах екип от контрактори, не знам откъде ги бяха намерили но бяха расисти в червата особенно по отношение на нас българите, отказваха да правят каквото им казвам, изоставахме от сроковете защото се мотаеха нарочно, булеха, не ми издържаха нервите накрая и звъннах в офиса и им казах - или те, или аз. Хубавото беше че екипажа на кораба беше холандски, те не обичат разни тарикатщини и бяха свидетели на няколко от сцените между нас, та имах свидетели. Набързо ги отзоваха и ги замениха с други, дето бачкаха съвестно, накрая се наложи и сам да завърша инсталацията, защото предните бяха направили голяма каша с окабеляването. Та когато съм на работа и работя си искам работните условия.

Сря Юни 05, 2024 9:22 am
Профил

При мен такива не минават, моята политнекоректност в най-леката си форма е словестна, а возенето в багажника не е метафора, и слабо ме вълнува дали са мои служители или са ми шефове. Тия неща ги има навсякъде, точно това не понасям, не към мен защото към мен не се случва, но не понасям да се случва в екипите с които работя, които работят за мен или за които работя, и винаги реакцията ми е доста крайна.
А за подсвиркването ... или вие ходите в много елитни места, или аз посещавам само дупки, но специално от UK нямам такива впечатления, верно аз не съм постоянно пребиваващ, но моите впечатления не само от сервитьорките са добри :) Иначе за САЩ ... тука е друга бира, ама зависи къде а и явно с кого. Примерно във вегас може и да преувеличавам, ама сигурно 1/3 от нашенките, а и не само като цяло източно европейките са осъдили поне един по тоя повод ... ама еидн американец .. същите тия ме и да им подсвиркваш, и да ги пляскаш по задника, и да им правиш намеци , като занят, че си Българин, Руснак или като цяло източноевропеец си траят и най-много да направят някоя физиономия, за сметка на това американките са способни да се пробват да те съдят само защото си им отворил вратта в магазина, но това не важи за всички амеирканки.
Расизъм има навсякъде, и не само към Българи, но и в това отношение съм доста краен, при първите признаци на нещо такова веднага им обеснявам къде са били маймунските им деди когато Крум е пил вино от главта на Никифор, и всичко свършва до там. Заябелязал съм, че конкретно със западно европейци, най-вече немци, англичани, австрийци, не ги ли поставиш на място от самото начало след това няма оправия, и точно това и правя колкот и селско да изглежда. Може да ме мразят, но се върши работа и не се тарикатее.

Сря Юни 05, 2024 9:47 am
Профил
Ранг: Минаващ

Здравейте!

Бихте ли ми препоръчали фирма в София за печат на малки по размер (43 х 42мм), двустранни платки, по gerber файл - общо 10-тина броя.

Може и на лично съобщение, няма проблем!

Благодаря!

Вто Юли 09, 2024 1:26 am
Профил
Аватар

За 7-8$ с доставката от JLCPCB. И ще дойдат най-много за 12 дни след поръчка. Това нещо където и да искаш в БГ да ти го направят не ти мърдат 100-150 лв. и поне месец чакане. Успех с българските платкаджийници. За последно в БГ съм правил в Селектра преди да си отиде собственика. След това вече само JLCPCB или PCBWAY. По едно време мислех и EuroCircuits да пробвам ама така си и останах с мисленето...

Пет Юли 12, 2024 11:06 am
Профил ICQ

Cekins написа:
За 7-8$ с доставката от JLCPCB. И ще дойдат най-много за 12 дни след поръчка. Това нещо където и да искаш в БГ да ти го направят не ти мърдат 100-150 лв. и поне месец чакане. Успех с българските платкаджийници. За последно в БГ съм правил в Селектра преди да си отиде собственика. След това вече само JLCPCB или PCBWAY. По едно време мислех и EuroCircuits да пробвам ама така си и останах с мисленето...

Благодаря за отговора! Два пъти досега съм поръчвал в български платкаджийници (различни) и двата пъти чаках по месец и нещо, защото машината се разваляше. Може и да е така, не спори, но някак доста ми се струва този период. Не знаех, че JLCPCB и PCBWAY правят доставки до България. Супер, ще се пробват!

Пет Юли 12, 2024 11:17 am
Профил
Аватар

JLC малки грамажи пращат и с обикновена поща. Както казах за 10-12 дни идват по Спиди. PCBWAY нямат такава опция а и техните платки са малко по скъпи. За по прости прототипни и малки серии до 2-4-6 слоя няма смисъл от PCBWAY.

Няма кой в БГ да ти направи за 8 лв. това...

Прикачени файлове:
jlc.jpg
jlc.jpg [ 82.01 KiB | Прегледано 3541 пъти ]
Пет Юли 12, 2024 1:29 pm
Профил ICQ

Cekins написа:
JLC малки грамажи пращат и с обикновена поща. Както казах за 10-12 дни идват по Спиди. PCBWAY нямат такава опция а и техните платки са малко по скъпи. За по прости прототипни и малки серии до 2-4-6 слоя няма смисъл от PCBWAY.

Няма кой в БГ да ти направи за 8 лв. това...

Понеже не съм на компютъра си за да прикача Gerber файла, проверих в JLC само по размерите и спецификациите на платката колко ще ми излезе - 43 х 42 мм х 10 бр за $5. Колкото и да е доставката, е в пъти по-малко отколкото тук. Но даже не е и толкова до цената, а че ще ги чакам месец и половина (съдейки по досегашния опит), та затова отпадна рядко този вариант. И отново - мерси за suggestion-a!

Пет Юли 12, 2024 1:42 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 89  Следваща