|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:53 am
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Любопитно
|
| Съб Юни 15, 2024 6:46 am |
|
 |
|
syscop
|
Това https://youtu.be/sfbqZPLYNpI ми попадна случайно. Не бях виждал часовник с батерия "отвътре".
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Съб Юни 15, 2024 7:47 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами това не е по-различно от решетките които имахме в БГ, не знам дали още се поддържат опериращи.
|
| Съб Юни 15, 2024 7:53 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
За имане, има, че дори ги има и в някои дърти уреди. В рама на джаджата се пазят настройките. Като се спомине батерията, започва вой като в началото на клипа, или по-силен. 
|
| Съб Юни 15, 2024 8:07 pm |
|
 |
|
syscop
|
Не бях виждал карантийката на такъв часовник. Останалото е ясно  п.п. Преди 20+ години се чесахме по "репите" за един прототип дали да ползваме вградена или външна батерия и накрая се спряхме на ds1501.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Съб Юни 15, 2024 8:35 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Юни 18, 2024 10:34 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
|
| Съб Юни 22, 2024 4:36 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Съб Юни 22, 2024 7:08 pm |
|
 |
|
ToHu
|
|
| Чет Юни 27, 2024 5:47 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
А, че това го имаше във филма "Матрицата". 
|
| Чет Юни 27, 2024 6:06 pm |
|
 |
|
Pif
|
Поредното ТНТМ дето цели източване на някакви кинти. In 2001 the FDA (Food and Drug Administration) approved the first capsule endoscope developed by Given Imaging for use in patients. https://en.wikipedia.org/wiki/Capsule_endoscopyБеше голям хайп навремето и влагаха големи надежди в технологията. Оказа се почти безполезна. Няма никаква медицинска и диагностична стойност. Освен проблемите с малкото ток има и проблеми с данните които се получават. Първите пилкам-ове бяха за стомах и началото на тънкото черво. Виждането на снимка не ти дава почти никаква информация за състоянието на тъкънта. След това намалиха фреймрейта, сложиха 2 камери и го направиха за дебелото черво. Оказа се, че и за там не върши работа. И накрая остана като опция само за тънкото черво където друг инструмент не може да влезе. Докторите обичат като влязат в стомах или дебело черво да могат да вземат проба, да вкарат инструмент. Виждането, че нещо е различен цвят не дава информация какво е. Парите са 5-10 пъти повече от една ендоскопия а диагностичната стойност е много пъти по малка. Затова и старите пилкам-и фалираха. А това с тръстерите е още по-идиотско. Няма къде да маневрираш. Стомаха като е празен е свит. Тънкото черво по принцип е плътно по капсулата а и в дебелото няма къде да я въртиш тая капсула. А с моторчетата от ГСМ вибратори избиха рибата. Хе на това му викам чалга. Но пък народа си вярва и мисли, че прави нещо велико. Важното е, че има балами дето да дават кинти. 20 ревизии по няколко месеца - сума ти и народ взима заплати. Младите инджинери се чувстват полезни.
|
| Пет Юни 28, 2024 7:57 am |
|
 |
|
ToHu
|
Дали върши работа не знам, но е интересно като разработка и изобщо не е тривиално, а дали моторчета са от вибратори, какво е значението.
|
| Пет Юни 28, 2024 8:35 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Викаш ако не е с ламБи и дизайнвано от 65+ годишен Енженерин, не става за нищо, а само точи "едни пари"... 
|
| Пет Юни 28, 2024 11:38 am |
|
 |
|
Pif
|
Когато тръгваш да правиш нещо - първо проучваш какво е направено до сега. Какви проблеми има, кои са ти конкурентите, с кой ще се бориш за пазар, успешен ли е бизнеса. В случая има израелска фирма Гивън Имиджинг дето още 90-те години започва такава разработка. Поръчва сензор и сони им разработват сензор специално за тяхната цел. Правят продукта, сертифицират го и от 2001-ва година го продават. Имат 2-ра и 3-та ревизия. Основният им проблем е малкото ток на батериите. Появяват се още 2 фирми които пускат на пазара успешен продукт. Едната фирма използва външно захранване чрез индукция и използват въртяща се камера. Камерата се върти вътре в капсулата и сканира на 360 градуса. Тези пичове дето са тръгнали от половин метър прототип е ясно, че не знаят нито какво правят нито защо го правят. Не са се консултирали с лекари. Не са изгледали записи от други такива камери. Не са разглобили конкурентния продукт. Не са го изследвали. Нямат ясно поставена цел. Правят шарения дето да се хареса на някакви идиоти с пари. И след като от толкова идиоти и толкова прототипи един не си е задал въпроса какво аджеба правят и защо - работата е ясна. Правят пари. Имам цялата система на Гивън Имиджинг - последното 3-то поколение. Имам и приемник от 2-ро. Имам платки от капсули - от завода, не сглобени. Имам и нови капсули. Тествал съм им системата как работи. Хората са подходили инженерно, с ясна цел и са я постигнали. Системата им е супер от технологична гледна точка. Проблемите са 1. Ниската диагностична стойност и 2. Времеемкото разчитане на изследването. Системата записва няколко хиляди картинки които трябва да гледаш една по една и отнема няколко часа да разгледаш подробно един пациент, особенно ако е с патологии. Разглеждал съм записи и си е наблагодарна работа. Не може да се сравни с 5-те минути за гастроскопия или максимално 10 ако трябва да вземеш няколко биопсии или да легираш нещо. Гастроскопията не може само тънкото черво да изследва и затова и тези капсули са полезни само за търсене на проблеми в тънкото черво.
Та не викам да има ламби и стари хора, викам да има мисъл в действията и да е насочена технически а не измамнически. Нека са пари но парите да са от продажба на продукт а не от някой фонд да имаме 2-3-4 години заплати за безмислени глупости.
|
| Пет Юни 28, 2024 12:20 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Най-гадното на тоя продукт е че гълташ нещо, дето е излязло от задника на някой друг 
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пет Юни 28, 2024 12:28 pm |
|
|