Отговори на тема  [ 1348 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 90  Следваща
Носталгия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Носталгия
Ясно е, че във форума няма смисъл да се хвалим с уреди. Всеки има поне 10 скопа, 20 мултимера и 30 поялника.
Ама да купиш струг и да не се похвалиш...? Това е нечовешко! :lol:

Вто Юни 11, 2024 11:03 pm
Профил

Еееее то е играчка, не е за хвалене, то аз купих три играчки, две са съвсем учебни CNC машинки, но ще ми свършат работа за малки пластмасови детайли, едното е стругче другото е фрезичка, но ги взех просто защото бяха за без пари. Третото е хоби стругче, Atlas 618, no e правено 60-те и е чугун. Разкостих го до съставните части, и почти сглобих обратно. До тук му смених лагери на шпиндела, не ми е оставало време да меря но се моташе един часовник 1 стотна, и след като сглобих на оста на шпиндела не хващам биене с него, което доста ме учуди с оглед компановката и материалите. монтирах обратно надлъжният супорт, чисто на усет се движи мазно, полавно и без луфтове, но това иска мерене. Трябва да сменя гайка на напречния, старата е ужасно износена но тая която купих е с грешната резба. Частично сглобих задно седло с център, там ще падне бая играчка да го юстирам но първо трябва да го докарам до въртене.
Нямаше мотор, купих един уж от такъв модел, но явно не е 1HP, има такъв по каталог но не е конкретно тоя. Сега 1HP е много за тая играчка, но ако и сложа някой честотен няма да има нужда да сменям скорости с ремъци, не че е голяма философия. Подаванията са само през лирата, има лост само за посоката, всичко останало е със смяна на колела.

Вто Юни 11, 2024 11:23 pm
Профил

Младежи, днес дадох кашоните за изпращане, вероятно ще бъдат предадени на шофьора още утре или вдругиден. Броадкаствам го тук, за да може да се информирате по навреме. Вече ще уточняваме с Ицо (предполагам) на ЛС, кога и как да посрещне пратките.

Пет Юни 14, 2024 12:23 am
Профил
Аватар

itso.t написа:
...

ай са...
30 поялника нямам, но на човки го докарвам 8)
чудил съм се за някакъв органайзер, като на тони отвертките. но при него има(ше) външен стимул/началник по фънгшуи, чак и с перденца го декорираха

Пет Юни 14, 2024 6:15 am
Профил

Еее не, началника определи дизайна, цвета и др. но отвертките и това ,а поялника си е чисто мое дело. Мислих какво ли не, това е най-ефективно от към място в моя случай, като при това е и удобно, но изисква да имаш такова неизползвано място. Аз бях почнал да правя и още един за по големите, но след като казаха, че вече съм свободен роб ентусиазма да правя нещо за този конкретен сетъп изчезна, то съвсем скоро ще разпарчатосвам всичко а масите най-вероятно ще бъдат изхвърлени колкото и жал да ми е за тях.

Пет Юни 14, 2024 7:58 am
Профил

Осцилоскопите/кордърите са вероятно вече в София. С Ицо ли да комуникирам за "предай нататък"? Не искам тук да публикувам лични данни и телефон. Трябва някой да ги вземе от една автокъща в София. ама не искам и пет ЛС да пиша, да не стане обърквация.

Съб Юни 29, 2024 8:38 pm
Профил

Ами май най-добре с Ицо. То ако стане тия дни тук о има кой да ми донесе моя

Съб Юни 29, 2024 8:58 pm
Профил
Аватар

Днес се чух с човека. Ако не изникне нещо непредвидено, утре ще взема джаджите и след това ще ги разпратя накъдето трябва.

Нед Юни 30, 2024 2:35 pm
Профил
Аватар

Носталгията (по името на темата :D ) е при мен.
Големият уред (за Реконструктора) е опакован отделно и така ще отпътува към него.

Трите малки уреда са опаковани заедно, с три захранващи адаптера и седем сонди BNC към банан-щекер. В един от уредите няма мемори карта. Два от уредите имат и презрамка.
Всички уреди нямат захранващ кабел (шуко към IEC C13), но по спомен в Швейцария ползваха нещо различно от шуко, та с него и без него е без значение. Само уточнявам няма захранващи кабели.
Трите уреда включват - тоест пристигнали са работещи.

Моля живеещите в шопско да ми пишат или звъннат за да се уточним кога и къде ще бъде удобно да вземат уреда.
Живеещите извън шопско да дадат адрес за получаване, предпочитан куриер и останалите необходими подробности.

За да няма сърдити, предложете как да се разделят сондите (чий уред да е с три сонди) и чий уред да е без памет.
Картата е стандартен компакт флаш, с адаптер PCMCIA към CF.
Вероятно има ограничение в обема данни на картата. Тоест, модерните карти вероятно са неприложими.
Едва ли ще ми се наложи да използвам презрамка, затова смятам въпроса за уточнен.

И разбира се не на последно място: Огромни благодарности на Желев за подаръка!

Пон Юли 01, 2024 5:08 pm
Профил

Доколкото помня, сложих нови ролки за принтерите в голямото кашонче. Поне 5-6 броя са, разбирайте се как ще ги делите.
Ицо, казах ти, че съм забравил менюъла на Хиоки 8808 при мен. Към 350 страници, много запазен е. Другата седмица съм в България, дай ми адрес на ЛС да го пратя от някоя поща в страната.
Прикачени файлове:
20240701_195859.jpg
20240701_195859.jpg [ 1.7 MiB | Прегледано 1531 пъти ]

Пон Юли 01, 2024 9:02 pm
Профил
Аватар

Ще пратя адрес.
Кажете за сондите и паметите, за да знам какво да опаковам и кое накъде да разпращам?

Пон Юли 01, 2024 10:14 pm
Профил

Ами аз съм ок за сондите, и паметта не ми пречи, че я няма, ама Дедо искаше нещо да мери, не знам ще има ли под ръка.

Вто Юли 02, 2024 8:31 am
Профил

ToHu написа:
Ами аз съм ок за сондите, и паметта не ми пречи, че я няма, ама Дедо искаше нещо да мери, не знам ще има ли под ръка.

• jofcho - Hioki 8808;
• ToHu - Hioki 8808;
• itso.t - Hioki 8808;
• Реконструктор - Hioki 8831;

Вто Юли 02, 2024 12:14 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
...Кажете за сондите и паметите, за да знам какво да опаковам и кое накъде да разпращам?

Да улесня нещата. Прерових архивите и намерих карта и адаптер. Затова да се приеме, че и трите уреда са окомплектовани с карти.
Оставям при мен две сонди. Тони и Jofcho да се уточнят при кого да отиде сондата в повече.

Желев ще ми изпрати хартиено описание за уредите. Вероятно ще е интересно четиво. Желаещ?

Вто Юли 02, 2024 2:36 pm
Профил

Аз ще взема тоя с двете, менула също не ми е нужен, аз го имам на пдф, давай го на Jofcho.

Вто Юли 02, 2024 5:36 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1348 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 90  Следваща