|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:36 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Парите са евтини, 2008-ма беше точно след балона в сащ, парите навсякъде бяха скъпи, но това няма да е за дълго. В САЩ в момента фиксираните са около 6.5
|
| Сря Юни 26, 2024 3:19 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
https://dnes.dir.bg/svyat/deyli-telegra ... beliya-domКрасота.... От статията: Байдън заяви, че е горд, че е "първата чернокожа жена на длъжност при чернокож президент"
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Юли 05, 2024 6:37 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
В днешно време всеки може да се чувства като каквото му харесва...
|
| Пет Юли 05, 2024 6:51 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Бай дън е клоун по принуда, за разлика от протежето си, който е клоун по личен избор. Силно се надявам да го оставят до края. Тръмп ще е сигурен победител и циркът ще продължи, само ще се смени програмата 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Юли 05, 2024 8:26 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Според мен повечето от времето дори няма представа какво се случва.
|
| Пет Юли 05, 2024 8:41 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Гледам отрезвяването в англоговорящите страни е тотално. Сега гледам в Англиите лейбъристите са спечелили и то доста убедително. В дългосрочен план е зле защого те ще харчат пари повече от консервите, но в краткосрочен всички глупости от Борята насам (за Лиз и Сунак нама какво и да се говори) ще се опитат да ги поправят. Сигурно ще се чуят гласове и за присъединяване към европата... П.С. дупе да им е яко на британците 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Юли 05, 2024 9:35 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами за UKне знам как е, но тук в САЩ не е че масата е толкова тъпа и заблудена, обаче ... култура, възпитание, и аз не знам, виждат че не е добре, но ги е ... и аз не знам какво да кажат нещо, ако кажат то е само пред близки приятели, семейство, иначе мълчат да не са политнекоректни, да не ги приемат за расисти и ли кой зане какво. Левите педали, лесбийски мангали и всякаква друга сган са вресливи, и си налагат простотията просто защото никой не им опонира. Да обаче те медиите и мрежата работят и в двете посоки, на масата им трябва пример, някой да каже абе това е тъпо, да видят че някой се осмелява да критикува и да казв акакво мисли, и те го следват. В момента все повече хора изказват гласно какво мислят и за педалските истории, и за съпорта за палестинските мангали, и за воук и кенсъл културата ... американеца като цяло е консервативен, дори и демократите-либералите са консервативни, и както всичко друго и за тези простотии се стигат крайности, но от една крайност се отива в друга, та съвсем скоро ми се струва всички тие утрепки ще съжаляват, че са надавали такъв вой, хората започнаха не само да се пробуждат а и да си позволяват да дават гласност на мислите си .. ти да видиш ... а демократите в момента биха направили всичко за да се задържат на власт, говоря за тия в ръководството на партията, защото крайните поддръжници сред населението не са толкова много, основно младежи, утрепки и недоебани какички.
|
| Пет Юли 05, 2024 10:06 pm |
|
 |
|
nik
|
|
| Пет Юли 05, 2024 10:18 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Покрай тоя поне стана ясно че от американските президенти не зависи абсолютно нищо - най обикновенни кукли на конци. Какви ядрени куфарчета и ядрени кодове, тоя сигурно си забравя дори името.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Съб Юли 06, 2024 1:03 am |
|
 |
|
ToHu
|
Новините на 5-ти юли в сащ като на 1-ви януари в БГ ...иззети фойерверки, толкова без пръсти, толкова обгорени, толкова изгорели жилища ....сериозна част от новините ...
|
| Съб Юли 06, 2024 3:09 am |
|
 |
|
velio
|
 |  |  |  | ToHu написа: Ами за UKне знам как е, но тук в САЩ не е че масата е толкова тъпа и заблудена, обаче ... култура, възпитание, и аз не знам, виждат че не е добре, но ги е ... и аз не знам какво да кажат нещо, ако кажат то е само пред близки приятели, семейство, иначе мълчат да не са политнекоректни, да не ги приемат за расисти и ли кой зане какво. Левите педали, лесбийски мангали и всякаква друга сган са вресливи, и си налагат простотията просто защото никой не им опонира. Да обаче те медиите и мрежата работят и в двете посоки, на масата им трябва пример, някой да каже абе това е тъпо, да видят че някой се осмелява да критикува и да казв акакво мисли, и те го следват. В момента все повече хора изказват гласно какво мислят и за педалските истории, и за съпорта за палестинските мангали, и за воук и кенсъл културата ... американеца като цяло е консервативен, дори и демократите-либералите са консервативни, и както всичко друго и за тези простотии се стигат крайности, но от една крайност се отива в друга, та съвсем скоро ми се струва всички тие утрепки ще съжаляват, че са надавали такъв вой, хората започнаха не само да се пробуждат а и да си позволяват да дават гласност на мислите си .. ти да видиш ... а демократите в момента биха направили всичко за да се задържат на власт, говоря за тия в ръководството на партията, защото крайните поддръжници сред населението не са толкова много, основно младежи, утрепки и недоебани какички. |  |  |  |  |
Всяко залитане в някоя крайност е просто засилка на махалото. Въпрос на време е да се отиде в другата крайност, за компенсация...
|
| Вто Юли 09, 2024 6:27 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
 "Шпионски атаки": Apple със сериозно предупреждение
"Шпионски атаки": Apple със сериозно предупреждение към собствениците на айфони Това е вторият случай през годината, когато компанията изпраща подобно предупреждение https://www.vesti.bg/tehnologii/apple-s ... ie-6203568И после какво да им кажеш на една камара хора дето ме убеждаваха че АИфоня е върха
|
| Пет Юли 12, 2024 11:17 am |
|
 |
|
nik
|
не са виновни от епъл, от правителството ги задължават, скоро и майкрософт правиха спешни ъпдейти включително и на версии за които е спряна подръжката, "оказало" се, че имало "дупка" в сигурността на всички версии на уиндоус, при която можело да се проникне в компютъра и да се поеме пълен контрол през уай фай мрежата, без знанието на потребителя
нима някой вярва, че такива "дупки" са случайни пропуски? телефона може да е върха, но когато умишлено оставят дупки за разните там американски тайни служби, съвсем логично е някой ден някой да разбере и да се възползва компаниите като цяло събират много лични данни, но тези им дейности не са толкова уязвими колкото широко отворените задни врати оставени за американското правителство, щото нали "демокрация" (тотален контрол и полицейщина в космически мащаби)
|
| Пет Юли 12, 2024 1:47 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Ако някой се тревожи че го следят или подслушват, може да се снабди с антична Нокия, Ериксон или Алкател, да рециклира батерията и да оперира...
|
| Пет Юли 12, 2024 3:02 pm |
|
 |
|
nik
|
колкото до нокия с фенерче - виждал съм и нови такива, варианти има, ако си някъде на село... в един "нормален" европейски град обаче това е невъзможно, вече всичко е обвързано с умните телефони, на много места не можеш да паркираш дори ако не платиш през "един апп" на умния телефон, много стоки ги няма в магазина, поръчват се само онлайн, банките масово затвориха клонове - минават онлайн, въобще много от улесненията на живота вече минават през умния телефон, ако не е апп на умния телефон ще е уебсайт на лаптоп където и в софутера и в хардуера пак са заложени задни врати, все се налага нещо да се прави на някакво умно устройство на което умишлено са оставени задни врати, и всичко това докато говорят за сигурност...
имаше един в тубата който отключва всякакви секретни брави и катинари с поглед, той използваше един лаф "secure by obscure" е само илюзия за сигурност случая е точно такъв с всички умни устройства рекламирани като сигурни и докато не е описано в "terms and conditions" че устройството има задни врати оставени отворени специално едно правителство на майната си - говорим за измама и заблуда на клиента
|
| Пет Юли 12, 2024 5:20 pm |
|
|