|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:06 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Носталгия
Ти да не мислиш че само руснаците пият, рускините и те, като си махмурлия и светът ти се върти хич не тие колко право е лепнат кристала, нали на ръка му лепят жиците 
|
| Сря Юли 24, 2024 11:54 pm |
|
 |
|
BatKoce
Ранг: Новодошъл
|
Заниманието с такива чипове не е археология, а си е направо иманярство  Ако открием склад на държавния резерв, пълен до горе с такива чипове, все едно сме открили съкровището на Вълчан войвода или пещерата на Али Баба 
|
| Чет Юли 25, 2024 7:57 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Мачът със складовете вече е свирен.  След година 1989 радиоелектронните заводи бяха закрити (по-скоро непечелившите от тях), а складовете им чрез търгове и/или "имам човек" бяха разпродадени на хора с търговска жилка, знаещи кой вятър може да им издуе платната в настоящия момент. Няколко магазина продаваха, а и още продават части от онова време, а феновете вадим по някоя антика от мазета и чекмеджета, за да има приказка в темата. Обаче веднъж видях как се играе на по-високо ниво. Покрай предишна моя работа в компютърен сервиз ходих да се боря с техника в една фирма, чийто шеф е работил в един от заводите ни, гордост на бай Тошо и СИВ. В едни помещения на бивша фабрика, където се помещаваше фирмата, гледам се мотаят печатни платки и кофи с нещо смляно. Питах шефа какво-що, а той ми каза, че изкупува нереализирана продукция от складовете на завода, разфасова я ръчно, мели я с мелница и продава смляното. Това със съответен персонал, не сам да се бори със всичко. Тогава, в ранните 90 години, за сефте чух какво е "ресайклинг" и че се правели добри парици от това. Новите три дейности на фирмата не бяха свързани с електронно производство, а с други неща. Наскоро в едно видео от дрон видях, че сградата на старата фабрика е реновирана и хваща око, за разлика от преди. Задачите ми във фирмата приключиха преди много години, но предполагам, че човекът и днес продължава да се справя успешно.  Та, било какво било с богатствата в пещерите. Дето е казал Батето за 90-те: "Ето я баницата. Който може, нека си вземе парчето". 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Чет Юли 25, 2024 8:55 am |
|
 |
|
nikolay.kolev
Ранг: Популярен
|
Беше със заводски печат 
_________________ lz2com
|
| Чет Юли 25, 2024 10:48 am |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Хах, да, аз бях купувал от някъде една универсална платка, китайска, явно и беше 2.5мм и тя, щото заклиняха цоклите а дупките бяха халтави.  А К155 си влизаха добре.
|
| Чет Юли 25, 2024 11:08 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Истинсклата златна мина са доста по съвременни чипове - Pentium Pro - не помня точно коя модификация - имах едно HP което продадох на някой колега от форума не помня вече кой точно - беше с два такива. Беше работещо - сега дали все още работи идея си нямам. От тия процесори се сваля по 1 грам злато.
|
| Съб Юли 27, 2024 10:30 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
пентиум голд е подвеждащо наименование, не се връзвайте!
|
| Съб Юли 27, 2024 1:43 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Нещо като "кремвирши с месо" 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Юли 27, 2024 7:12 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
в нашенските кренвирши може да има месо само в резултат на трудова злополука
|
| Съб Юли 27, 2024 8:59 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Pentium Pro  Това голд не го знам какво е. Тия про-та си им вадят по 1 грам злато. Едно време си ги имаше да се продават на кило без значение дали работят. Сега вече май са станали рядкост. Още повече работещи екземпляри. В момента има някаква вълна на носталгия по компютри от тази епоха и работещи такива се търгуват за добри пари. HP-то го продадох на цената на 2 гр. злато (100-тина лева). Сега можеше да му взема двойно че и тройно на цената на 2 гр. злато.
|
| Нед Юли 28, 2024 8:45 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
Пentium Processor G Series не лош камък от преди 10 годинки с 2/4 ядра, скачащ добре по честотите -> консумация в айдъл (на 900) пада до ~<15W, като потрябва се вдига на 3..4GHz, върши някаква пикова работа и пак си ляга. боксовия вариант е около $60-70, кеша също не е малко. върши работа като работно конче доста добре, че и не върти твърде много електромера. ('върти електромера' е неразбираем оксиморон за младеШта, нещо като 'ще врътна един телефон') но няма злато в него
|
| Нед Юли 28, 2024 9:22 am |
|
 |
|
Cekins
|
Аааа - то това е доста по-ново животно. Аз говоря за тези : https://cpumuseum.jimdofree.com/museum/ ... ntium-pro/
|
| Нед Юли 28, 2024 9:40 am |
|
 |
|
BatKoce
Ранг: Новодошъл
|
Ето едни много стари телефони, които "се връткат". По-стари за сега не съм намирал.
|
| Нед Юли 28, 2024 12:09 pm |
|
 |
|
nikolay.kolev
Ранг: Популярен
|
От това ме е било ток  Добре се справя!
_________________ lz2com
|
| Пон Юли 29, 2024 10:43 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Няколко месеца по-късно: Реконструктореееееее, все още имаш пратка. 
|
| Пон Юли 29, 2024 11:34 am |
|
|