|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:40 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Абе то статистиката е много размазано понятие.... зависи как си представят нещата... В случая се представят предизборно в щатите...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Авг 06, 2024 6:18 pm |
|
 |
|
velio
|
Може и така да е. Лошото е че няои процеси си вървят независимо от изборите и само леко се модулират от тях. Та без "вътрешна" информация няма как да се знае.
|
| Вто Авг 06, 2024 6:26 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ми незнам как е, ама електрониката отива на "изуй гащи"... може би даже без кавички. На интел акците се сринаха почти нот 50 на 19 долареса. На аналог от 250 на 200. Интел ще уволнява 15000, инфинеон 1500, нвидия ще задържи релийза на новият АИ чип, дата центровете чакат сървърни процесори, ама им се бавят...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Авг 07, 2024 1:35 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Аз не знам обаче дали статистиката отчита реално всички без работа или само активно търсещите. В САЩ от доста време има недостиг на работна ръка, на всяка крачка виждаш табелки търсим хора, естествено повечето от тия позиции не са добре платени. Има недостиг и на квалифициран персонал, заварчици, оператори на машини, и др.подобни. То е така в целия инженерен сектор, но заварчика разбираш че не става още първия ден, а за инженера минават месеци, понякога години да разбереш че не става за нищо....
|
| Сря Авг 07, 2024 2:08 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
|
| Пет Авг 09, 2024 8:16 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Абе има и още една тенденция. Допреди година две разните му там агенции ми звъняха по няколко пъти на ден да ми предлагат нови проекти. Сега я има няколко пъти годишно я не. Аз ли одъртях и като минах 50-те не съм вече атрактивен на пазара, пазара ли се сви и не търси хора с опит, агенциите ли изпофалираха и нямат ресурс да звънят наляво надясно ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Авг 09, 2024 10:56 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе работа има, от 5-6 месеца покрай другото работя с една фирма която прави продукт девелопмент, не е като да нямат работа, Проекти има от всякакво естество, пасва ми иделно и ми запълва времето. При повечето проекти обаче прeдизвикателството е концептуално и/или механично
|
| Пет Авг 09, 2024 11:32 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Може ли някой който живее в Англия да каже казаното в това видео има ли нещо общо с истината или това е поредната путинистка пропаганда? (нямам в предвид прогнозите какво ще стане, а какво е в момента)
|
| Пет Авг 09, 2024 2:37 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Чиста пропаганда! Всички живеят щастливо и задружно, събират се заедно да колят прасе и пеят мултинационални песни на английски, индийски, арабски, израелски, и още няколко други. Как може да си помислиш дори че това не са фейк нюз?? В либералните общества проблеми няма, който казва че има е путинист и го чака затвор
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Авг 09, 2024 3:43 pm |
|
 |
|
HCL
|
Има значение за какви видове корпорации иде реч. Когато ЕСПРИТ уволнят 1500 души персонал е едно, когато Инфион го направят е друго. Най-лошо става когато автомобилостроителите почнат да затварят масово. Очакването тук е че следващите 10 г. посоката ще е само надуло, но много бавно.
|
| Пет Авг 09, 2024 6:53 pm |
|
 |
|
nik
|
ха добро утро... незнам защо никой не вярваше, че това се слува, беше си очевидно отдавна много неща са верни - например цензурата и медийните манипулации са потресаващи от години, включително и така прехваленото ББС. а в момента избиват кочината с други неща не съм съгласен, например, че полицията е била окастрена, не е вярно, просто имат по-важна работа, да тероризират хората застрашаващи статуквото, и да прикриват престъпниците чрез които си оправдават заплатите и докато до скоро беше само тихомълком арестуването на хора дръзнали да изкажат мнение в социалните мрежи, сега вече официално заявиха че има големи екипи които постоянно следят социалните мрежи и вече ще се предприема действие дори само за споделяне на чужд пост, споделянето щяло да се разглежда като публикуване и насаждане на омраза
|
| Пет Авг 09, 2024 8:01 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
https://youtu.be/xxWMhB4Cfm0?feature=sharedДокъде са стинали нещата, щом мр.Биин дърпа такава реч.... Явно малко по малко хората отрезвяват от бозата/лай*ната дето им наливат всекинден по масмедиите...
|
| Вто Авг 20, 2024 9:21 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Някъде преди време бях гледал една статистика с IQ-тата на различни известни хора по света. Роуан Аткинсън беше на първо място с IQ мисля че беше 170 или 180 заедно със Стивън Хокинг и преди величия като Бил Гейтс и Айнщайн...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Авг 20, 2024 9:57 pm |
|
 |
|
HCL
|
В гимназията ми трябваха 2 дена да си "вдигна" IQ-то от 124 на 148. Та въпросните тестове са пълни алабализми и с малко подготовка нищо чудно всеки да удари тавана. Което не съм сигурен дали е доказателство че си умен или по-скоро тъп, да си губиш времето с подобни занимания
|
| Вто Авг 20, 2024 10:41 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
Смисъла на речта на Мр.Биин не беше за мерене на IQ.... ама нейсе 
|
| Вто Авг 20, 2024 11:11 pm |
|
|