Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение Re: Коли
itso.t написа:
Дюшевото е интересен автомобил, но е само за фенове.
Такъв не може да бъде произведен в днешно верме. На краш-тестовете ще му скъсат шортите... :D

Ами купи си Краз или Урал..... на краш тестовете те чупят стенда :) и после стената и излизат на улицата.....
А манекена тихичко си подсвирва "Ставай страна огромная..."и в кабината ненатрапчиво мирише на "Боярашник"..

Пон Юли 22, 2024 2:15 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Ясно разбрах ;-)

Просто при рендетата няма такава процедура и затова се чудех за къв чеп е това "събуждане". При мен през OBD-то има софтуерче с който могат да се програмират ID-та които колата да очаква. Номерът е да ги знаеш. То си ги пише на самите датчици и обикновено няма проблем, ама ние тук бяхме с повечко коли и въртяхме джанти от кола на кола.
Иначе гадното при рендетата е, че не дават никаква информация. Не показва налягания, не показва нищо. Като има проблем таблото светва и не знаеш нито коя гума нито какъв е проблемът. Много е тъпо, тъй като светва ако някоя гума падне под 2.2 бара някъде. Само че при това налягане е трудно визуално да познаеш коя е проблемната. И като отидеш на бензиностанция на която барометрите са скапани и показват едно към гьотере... става кошмар. От там дойдоха и съмненията, че може и датчиците да правят проблем.

Ми един барометър за гуми струва 5лв в Али-бали. Цифров. Аз си меря с такъв гумите.
Преди време като обяснявах че там има и датчици за по 40лв комплекта, никой не ми вярваше...

Вто Авг 06, 2024 6:15 pm
Профил
Аватар

Едно приятно електромобилче: https://auto.dir.bg/novini/nova-hiperko ... onski-sili

Чет Авг 08, 2024 7:18 pm
Профил

itso.t написа:
Едно приятно електромобилче: https://auto.dir.bg/novini/nova-hiperko ... onski-sili

А, това е от тези които горят въглерода вътре в автомобила а не извън него?

Чет Авг 08, 2024 10:51 pm
Профил

itso.t написа:
Едно приятно електромобилче

да не си объркал линка?

то вътре няма място и за 2 кокошки...

Пет Авг 09, 2024 2:32 pm
Профил
Аватар

боя
https://twitter.com/Totalrandome/status ... l-video%2F

Пет Авг 09, 2024 3:40 pm
Профил ICQ

чети внимателно:
Цитат:
Due to the record-high temperatures in China these days, paint protection films on vehicles have been expanding

това е фолио...
Доколкото знам единствено Тесларов предлага фабрично фолиране, при всички останали си го правиш сам....

Пет Авг 09, 2024 4:05 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
...това е фолио...
Доколкото знам единствено Тесларов предлага фабрично фолиране, при всички останали си го правиш сам....

Ами тесларов отново си е тесларов. А традиционните автомобилни производители предлагат фабрично тонирани стъкла. В щатско е доста популярно, в европско също се среща.
Основният ми автомобил е с такива. Прилично затъмнени, а вечер затъмняването им не пречи на видимостта.
Ама това е така защото е сиромашки автомобил, а не хай-тек супер-дупер брадва...

Пет Авг 09, 2024 5:24 pm
Профил

Фолирането също не е само за красота при съвременните автомобили. Мога да ти снимам предната ми броня да видиш как е надраскана само за 1 година по нашите пътища.
Оставам настрана въпроса, защо навлезе модата да се ползват тънки пластмаси и ламарини. Тая болест така или иначе се разпространи вече и казват че фолиото помага донякъде. Доколко е така, нямам наблюдения. Въпросът в случая е, че явно и при фолирането си има тънкости и за предпочитане да ти е фабрично, че производителя да си носи гаранцията. Иначе освен да си снимаш пораженията в тик-тока друго не можеш.

Пет Авг 09, 2024 5:41 pm
Профил
Аватар

Чел съм диагонално, и останах с впечатление, че си говорите за фолиране на стъклата на автомобила...

Пет Авг 09, 2024 8:23 pm
Профил
Аватар

Фолиото е готино за защита, дори безцветно, проблема е, че искат пари като за пръскане, което на мен лично ми се губи смисъла.

Пет Авг 09, 2024 9:23 pm
Профил
Аватар

джигитайско Ауди
https://www.reuters.com/business/autos- ... 024-08-02/

Вто Авг 13, 2024 12:01 pm
Профил ICQ
Аватар

като вземем предвид всички класации - има ли такава за най-лесно сервизиран модерен автомобил (да кажем след 2015)?
в смисъл - да можеш да можеш да сменяш сам или с минимална помощ крушки/ледове, свещи, накладки, филтри и т.н.
пък и да се намират относително лесно?

Пон Авг 19, 2024 8:59 am
Профил
Аватар

При светодиодните светлини и е лесно, и не е.
За стопове или мигачи можеш и сам. Купуваш нов мигач / стоп, монтираш новия, и си готов.
При фаровете, особено матричните, било малко по-сложно. Пак има гайкаджийска работа, но освен нея трябвал сервизен софтуер, шаман, интернет (магията бачкала само онлайн) и пълнолуние...

Пон Авг 19, 2024 10:09 am
Профил
Аватар

Не - матричните не им ги искам. Трябва да можеш да си ги избираш - такива заради които да си сваляш предната част на колата,
да имаш интернет и способнисти на системен администратор, или обикновена светлина която сам можеш да смениш
за 5 мин. Ей за това някой да го изберат в Европарламента и да им го набие в главата на прозиводителите.
Не само за единични мигачи и стопове.

Въпросът е и с другите "консумативни" джаджи - може ли човек сам да се справи, или винаги трябва да ходи при фирмен сервиз?

Пон Авг 19, 2024 2:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 197  Следваща