|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 9:46 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Изключително тъп проблем, много ме е яд
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Изключително тъп проблем, много ме е яд
От известно време реанимирам един удавен лексус РХ 2-ген. На фаза промиване на букси съм, откачаш, пръскаш с контактния спрей и закачаш. Като цяло няма проблем, но изведнъж възникна един много тъп и непреодолим такъв, благодарение на който си загубих целия ден днес, а най-вероятно и утрешния, за което много ме е яд, щото времето е перфектно за работа. Натъкнах се на ето тази кутийка. 6 входа по 3 от всяка страна, отбелязани както се вижда на снимката. Всички букси са абсолютно еднакви геометрично, единствено тези от ABC страната са бели, а тези от DEF - черни. Първо откачих черните, без да се замислям, и след няколко секунди, когато взех спрея да ги пръскам, осъзнах, че са абсолютно еднакви и шоуто спира. Самите букси не са маркирани по никакъв начин и няма как да се разбере коя от къде е. След това, разбира се, надписах белите, но черните - греда, не знам коя от къде е. Жиците в тях са различни. Отворих кутийката, вътре има сложна система от мостчета, тоест има значение коя букса къде отива. Единствената страница от сървис менюала, посветена на тази кутийка, не ми дава никаква информация. Електрическите схеми - също, защото всички мостчета са между буксите от всяка една от страните, преходи има само за генерични жици от сорта на маса и захранване. Ще се радвам на някой мъдър съвет как да реша ситуацията, като давността на темата е само за тая вечер и евентуално утре до обяд, защото в работен ден ще се разходя до близката морга да си го видя как е.
|
| Съб Сеп 07, 2024 8:27 pm |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
 Re: Изключително тъп проблем, много ме е яд
Че поне женските не изглеждат еднакви 
|
| Нед Сеп 08, 2024 7:54 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Напълно еднакви са
|
| Нед Сеп 08, 2024 11:16 am |
|
 |
|
hristobb
Ранг: Минаващ
|
На схемата имаш маркировка 4A,4B,4C. Трябва да я търсиш някъде по кабелите или да е на самите букси.
|
| Нед Сеп 08, 2024 12:42 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Първо не ме интересува ABC страната а DEF.  Второ, нямат никаква маркировка, която да те ориентира, зяпах ги половин час поне. Понякога човек може да се ориентира по дължината на снопа към всяка букса, но тука случая не е такъв - абс. еднакви са всичките.  Както и да е, утре ще се разходя и ще видя как е.
|
| Нед Сеп 08, 2024 7:31 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|