Отговори на тема  [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189 ... 205  Следваща
Altium Designer... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Altium Designer...
В това отношение има някакъв напредък спрямо Алтиум 17. Ако не те мързи, може да прочетеш:
https://www.altium.com/documentation/al ... als-region
С две думи, xSignals елиминира припокриващите се сегменти и ОТЧИТА проходните отвори /виите, казано на чист български/
при смятането на закъсненията. Изпробвано с Алтиум 24.6.1 и 24.7.2.

Пет Авг 09, 2024 10:18 am
Профил

Ами ще взема да видя какво показва, имам го, той лоценза ми всъщност е на 24-ката, 17-кта в пълен пират, все се каня да даунгрейдна лиценза до 17-ка и все не ми се занимава, може пък да с епрежаля за новия алтиум

Пет Авг 09, 2024 11:23 am
Профил

Избираш начален пад, краен пад на опроводената писта и след това Design->xSignals->Create xSignal from Selected Pins
Има и разни магьосници за създаване на xSignals, но на мен така ми е най-лесно.
След това отваряш Panels -> PCB и избираш xSignals от падащото меню най-горе.
Може да избереш кои колони да се виждат.

Пет Авг 09, 2024 11:46 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Ами ще взема да видя какво показва, имам го, той лоценза ми всъщност е на 24-ката, 17-кта в пълен пират, все се каня да даунгрейдна лиценза до 17-ка и все не ми се занимава, може пък да с епрежаля за новия алтиум

Не ти трябва да даунгрейдваш нищо. Последния лиценз който имаш важи за всички предишни версии. Аз ползвам 09 с лиценз за 23.

Вто Авг 20, 2024 2:54 pm
Профил

Мда, трябва само да релийзна лиценза от едната версия и другата може да го изпозлва, но трябваше да инсталирам некракнато копие на 17-ката. Оня ден са се присетили за мен, получих учтиво писмо, виждаме че екипа ви се е увеличил, дали не искате да си купите още един лиценз :) ... съвсем учтиво им отговорих, че не работя на 23-ката а имам кракната 17-ка но за да не сънуват кошмари ще прехвърля лиценза на нея, на което ми отговориха : "I appreciate the update and happy to hear that Altium 17 is serving you well. If your needs change down the road, feel free to reach out!"
Интересно обаче как са се усетили за 17-ката, не го е репортвала тя, то аз се опитах да я накарам да се свърже ама не пощя та затова инсталирах нова, може би през файлове които съм давал на клиенти.

Съб Сеп 07, 2024 7:35 pm
Профил

Вече съм шах и мат ... някои компоненти липсват в P&P фйала .... 5 пъти гледах, няма разлика нито в схематика нито в PCB, R10 го има, R11 го няма, всичко им е едно и също, с изключение на дезигнатор естествено .... някакви идеи ?Това се слкучва на Altium 17.1.9 .. те так като на снимката, D5, D8 , D11, D12 ... а не е да ги няма .....

Прикачени файлове:
pp pcb.jpg
pp pcb.jpg [ 145.03 KiB | Прегледано 1460 пъти ]
p-p.jpg
p-p.jpg [ 268.41 KiB | Прегледано 1460 пъти ]
Сря Сеп 11, 2024 7:55 pm
Профил

Тази мизерия се случва, ако не са изравнени всички уникални идентификатори на компоненти между схема и платка.
Може да има всички компоненти, но да не са изравнени ID's.
Това се прави в меню в PCB editor Projects -> Component Links
Изравняваш ги ръчно или автоматично и тогава трябва да излезе P&P.
Има и още една възможност - въведени варианти на монтаж.
И трета възможност - компоненти с атрибут Standard No BOM.
Но за втората и третата възможност се съмнявам - предполагам, че не си бил в безсъзнание,
като си правил проекта, схемата и платката :-)

Сря Сеп 11, 2024 10:33 pm
Профил

Абе то проекта го правих аз, но друг му слага параметрите, ще погледна, Имам мой си параметър exclude from BOM, но няма как да е от него . Може би е това с ID-тата, сега ще проверя.

Сря Сеп 11, 2024 10:57 pm
Профил

ммм не ... имаше 3 на които им се оправиха линковете, те изгряха, но една купчина липсват ... тъпотия някаква

п.с. това са проекти които май оригинално съм правил в protel 99SE ... не знам може ли при импорта нещо да се е объркало.

Сря Сеп 11, 2024 11:07 pm
Профил

Да като му кажа да включи и тия от вариациите и се появяват, обаче от де вариации ... бъгавина някаква ще да е.

Чет Сеп 12, 2024 1:41 am
Профил

Абе как селектвате обекти които не са на топ слоя, в смисъл , не топ слой като мед а като графичен слой, т.е. лежат под други. Да речем poligon cut обект, ся с много кликане успявам да му звадя диалога, но не мога да го селектна за да му редакйтирам точките, това енякаква огляма простотия. Не знам настройка ли е някъде, преки като че ли по-лесно успявах, от както преинсталирах да сложа лицензната версия успеваемост 0.1%

Съб Сеп 28, 2024 7:55 pm
Профил

Tools->Preferences->PCB Editor->General слагаш чавка на Display Popup Selection Dialog
Така, като имаш няколко обекта един върху друг, можеш да избереш точно този, който ти трябва.
Иначе, ще имаш по-голям късмет с тотото или руската рулетка, отколкото с избирането.

Прикачени файлове:
Display_Popup-Selection_Dialog.JPG
Display_Popup-Selection_Dialog.JPG [ 198.16 KiB | Прегледано 1232 пъти ]
Нед Сеп 29, 2024 12:07 pm
Профил

Точно с това нещо се борих преди 4 дни, защото заредих едни фирмени настройки, дето са ужасни и точно тази опция не беше чекната и менюто за селекция изчезна. Дълго време търсих, докато намеря къде да го разреша. И това се случва често с Алтиум защото за да си power user трябва всеки ден да работиш с това нещо. Къде къде по-лесно беше преди 10-15 години.

Тони, един съвет - забрани си селекцията на Pad като работиш с Алтиум. Неща които ти трябват като Component, Via, Track, Polygon, Text и т.н. - да, но това със селекция на Pad ще ти докара много главоболия в определни ситуации.

П.П. А някой ден, Алтиум като благоволят да ми обърнат внимание, ще отворя отделна под тема за Design Rules. Първо трябва да си изясня с тях дали наистина им са счупени тези правила и приоритети или го правят най-вече, за да си продават по-лесно Constraint Manager. Или вероятно аз съм прост. Че ми съсипа живота този Алтиум през лятото. Ще дам подробности, само като съм сигурен, че проблемът e в Алтиум, а не в моите Design Rules.

Нед Сеп 29, 2024 3:51 pm
Профил

Да това помага, що майни отнесоха вчера ... но като цяло подхода е много аматьорски, толкова ли не могат да отворят някой графичен редактор да видят как са го направили хората .. изобщо голяма мъка .. ам акакво се чудя, че чисто платкаджийските им функционалности са куцо измислени, какво остава за таквиа неща. Значи всички тия UI девелопъри и прогрмаисти, всяка седмица им се дава такс за платка и ако не го изпълнят в норматив директно се разстрелват на място, само така ще се научат да правят изпозлваеми и работещи неща. Писнало ми е от всякакви педали които само се чудят как да счупят работещи неща за да си оправдаят жалкото съществуване ... в такива моменти без грам замисъл мога да затрия 6-7 млрд ....

Нед Сеп 29, 2024 5:39 pm
Профил

То тази настройка си я има от времето на Протел, но тогава си беше включена по подразбиране.
Сега светлите умове от Алтиум са решили да е изключена по подразбиране.

Нед Сеп 29, 2024 5:51 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189 ... 205  Следваща