Отговори на тема  [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 99  Следваща
ChatGPT 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: ChatGPT
TheWizard написа:
Bai Ui и що си мислиш че не знаем как се ползва ИИ ... детектор на шаблони

Щото това фантазиране взе много да се преекспонира напоследък. Че дрънка глупости често - да, вярно е, но е малко като оная приказка - на тъп въпрос тъп отговор му се полага.

Съб Сеп 14, 2024 4:49 pm
Профил
Аватар

ами дрънка глупости щото някой някъде казал нещо и ИИ оценява шаблона с най-голяма оценка и ти набутва "отговор"
и къде точно му е логиката и креативността че не мога да се сетя
същото е и с кодовете дето набутва... уж програмира

Съб Сеп 14, 2024 4:54 pm
Профил ICQ

TheWizard написа:
и къде точно му е логиката и креативността че не мога да се сетя
същото е и с кодовете дето набутва... уж програмира

Няма да уча никой как се ползва, това е толкова широкообхватна материя че вече опира до индивидуални нужди и предпочитания. За мен е като черноработник, който ми спестява много време и чукане по клавиатурата. Тия, на които им халюцинира чесно да си кажа ги съжалявам и донякъде се радвам че все още не е масово явление, тъй като ми дава известно предимство.
пп Веднъж ми спаси задника - трябваше да поправя един код писан преди години - става дума за гейт левелс тестбенч с force probes - нямам време да обяснявам, който иска да разбере да чете, за да го поправя трябваше да разбирам много добре кода а затова трябваше да изчета много материал, което би ми отнело дни а трябваше да го оправя за часове. Та набързо - взех да генерирам комбинации и да симулирам само проблемния код, като записвам резултатите, направих към 30-ина симулации и ги дадох на чата - имам следните тест вектори и следните резултати. Анализирай патърна и ми кажи какъв трябва да е тест вектора за да ми даде следният резултат - и "о, чудо" чата ми даде правилният вектор.

Последна промяна Bai Ui на Съб Сеп 14, 2024 5:11 pm, променена общо 2 пъти

Съб Сеп 14, 2024 5:02 pm
Профил
Аватар

и за какво го използваш "черноработника"

Съб Сеп 14, 2024 5:05 pm
Профил ICQ

TheWizard написа:
и за какво го използваш "черноработника"

Писал съм достатъчно точно в тази тема.

Съб Сеп 14, 2024 5:10 pm
Профил
Аватар

преди грубо 3 месеца го ползвах за: чист Питон ( ламер съм със змията ) с тема - парсване на CMAKE ...
такива глупости пишеше 4-ката че не е истина ... на Питон !!!! дето са го написали на Питон
признавам - даде бързо идея за структурата, но като се разтърсих из нета я намерих

Съб Сеп 14, 2024 5:12 pm
Профил ICQ

TheWizard написа:
преди грубо 3 месеца го ползвах за: чист Питон ( ламер съм със змията ) с тема - парсване на CMAKE ...
такива глупости пишеше 4-ката че не е истина ... на Питон !!!! дето са го написали на Питон
признавам - даде бързо идея за структурата, но като се разтърсих из нета я намерих

Върни се малко назад дал съм пример с елементарна задача на Питон - калкулатор. Преди време пуснах тук във форума един проблем, трябваше да реша една задача на HTML, за стримване на видео чрез използване на jpg картинки, е, никой не ми помогна тук но чата ми даде много добри идеи и сега прототипа си работи перфектно.

Съб Сеп 14, 2024 5:19 pm
Профил
Аватар

елементарните задачи за ИИ са ясни
за комплексни и специфични ... просто ти дава идея ... ако я откриеш в контекста
аз и затова го използвам, чат пат ( от мързел ) - търсачка

питай го на тема Медицина, кажи му че те боли глава и търсиш хапче ( е ще ти каже за аспирина ) ... ще те прати на доктор :)

Съб Сеп 14, 2024 5:40 pm
Профил ICQ

С медицината нещата са много тънки, там чата трябва да внимава много защо ако предпише на някого белина за пиене и оня плоскоземец вземе че я изпие ще последват дела, компенсации за милиони долари, бунтове и хаш таг движения и прочее. Затова е най-логично да те прати на доктор.

Съб Сеп 14, 2024 6:01 pm
Профил
Аватар

Вижте сега младежи. Положението е следното. ИИ е тук и няма да ходи никъде. Това е инструмент. Човек или се научава да го ползва, или не. И в двата случая светът ще си продължи да се върти, но както с безброй други неща в миналото, евентуално въпросът ще опре до простата дилема - "или се адаптираш, или загиваш". Няма да стане бързо, така че който се пъне против все още ще има няколко години да се порадва на работа без ИИ :)

PS. Ето малко инфо относно докторските въпроси. Това е от днес

Прикачени файлове:
1726336845872.jpeg
1726336845872.jpeg [ 55.26 KiB | Прегледано 1197 пъти ]

Съб Сеп 14, 2024 6:04 pm
Профил

Значи точно в докторските въпроси според мен ще му е силата, там е много далеч от точна наука, а възможността за много кратко време да анализира големи количества данни няма как да се сравнява с ограничен човешки мозък. Въпросът тук в да се подадат достатъчно данни, а точно това според мен не се прави и то съвсем умишлено. Ако се вкара цялата налична пациентска история не само може да се справя по добре от хората, Ами може да намери ефективни терапии за много болести които в момента са нелечими.
Въпросът е какво се изисква, ИИ е неспособен на креативност, може да копира но създаването в същинската му същност липсва. Друго което липсва е възможността да оценява работата си и да я коригира, това би била добра стъпка напред.
Пак да кажа, няма един технически въпрос на който да е дал коректен отговор, в най-добрия случай е дал нещо близо, сега се сещам някакви барабани изчислявах и го карах да ми сметне диаметър и радиус на каналите за да няма приплъзване, и беше някъде около като методика.
Ако започна да му казвам къде какво не му е наред почва да се коригира и някой път дори стига до нещо правилно, в повечето случаи не.
В писането на код може и да е полезен, като изпадне случай ще го пробвам.

Съб Сеп 14, 2024 10:48 pm
Профил
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Вижте сега младежи. Положението е следното. ИИ е тук и няма да ходи никъде. Това е инструмент. Човек или се научава да го ползва, или не. И в двата случая светът ще си продължи да се върти, но както с безброй други неща в миналото, евентуално въпросът ще опре до простата дилема - "или се адаптираш, или загиваш". Няма да стане бързо, така че който се пъне против все още ще има няколко години да се порадва на работа без ИИ :)

Казано по-точно: Който ползва ИИ има още няколко годинки за да се порадва на работата си, след което ще трябва да се регистрира в рибарския форум. И при безработните де... :D

А с вече усъвършенствания ИИ ще работят ниско квалифицирани млади пишлемета, терминали между ИИ и външния свят, бачкащи за 1/5 до 1/3 от вашата заплата, в бившата ви работа. :D

Нед Сеп 15, 2024 1:11 am
Профил
Аватар

Днес му дадох и две структури - едната с битови полета, другата компримирана. Даде правилна анализа на това колко памет и инструкции ще трябват при манипулации в свата случая. Вкл. ефекти от неизравнен достъп и прочие. Това се досещате предполагам колко начинаещи девелопери не го знаят. После ми оптимизира един питонски код
който сега върви 10х по-бързо. Това не говори добре за моя код де, но като трябва да напиша нещо малко по-сложно за час-два и няма много време за мислене как да станат по-ефективни нещата… Видя кода оптимизира го и даде правилна нализа на това какви ще ефектите от оптимизацията. В първият момент помислих че го изпълнява някъде, ама не.

Нед Сеп 15, 2024 3:13 am
Профил WWW

Аз нямам никакво притеснения, както се пее в една песен "...I can turn a jack, I can lay a track, I can pick and shovel too..." така че ИИ да го ...под вода ...ще видим до къде ще стигне. То с моя полуинтелект едвам спасяваме нещата от въображението на инвеститорите, пък с ИИ какви неща ще се сътворят дори не ми се мисли ...

Нед Сеп 15, 2024 3:21 am
Профил
Аватар

Цитат:
В първият момент помислих че го изпълнява някъде, ама не.

при мен няколко пъти изписваше: нека да го тестваме ( питон код ) ... упс, грешка и го редактираше

Нед Сеп 15, 2024 8:49 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 99  Следваща