Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Някой да ползва csdn.net ? 
Автор Съобщение
Ранг: Професионалист

Мнение Някой да ползва csdn.net ?
Някой да е успял да се регистрира и да ползва активно csdn.net ?
Разучавам го от няколко дни , но още не съм стигнал до пробив в регистрацията и платените статии.

Последна промяна Stoi на Сря Сеп 25, 2024 3:03 pm, променена общо 1 път

Сря Сеп 25, 2024 12:07 pm
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Някой да ползва csdn.net ?
Преди 4 години се забатачих там да търся един SoC, защото китайския производител не дава пълната документация на английски. Освен това имаха схеми, че и платки на дев бордове, които щяха да ми помогнат много при хардуера. Но просто не се получи при мен без китаец. Говорих с няколко колеги от работата, те просто ми отказаха, защото казаха, че това е "опасно място" и няма да рискуват да бърникат там, още повече, че работят в западна Европа. Казаха ми с този откровено пиратски сайт да не се занимавам. Намерих един испанец в ееvblog, който работи с китайци и той ми предложи срещу заплащане китайците от китай да ми изтеглят необходимите документи. Аз му дадох линковете към pdf и други там, дето ме интересуваха, но естествено сам си ги търсих. То си е и на риск, защото не всеки документ или схема или друг файл имат превю. Тогава се оправях с гугъл транслатора най-вече. Сега с чата може и да е по-лесно, освен това вече има автоматичен превод от китайски в браузъра. Та платих нещо от рода на 20 евро - 30 downloads. Повече не смятам там да се ровя, не виждам смисъл изобщо да се мъча с китайски чипове, след като дори документацията им е на китайски само, и не я дават безплатно. Ти търсиш някакви платени статии, вероятно твоят случай е друг. Но пак не бих се навил - имам си IEEE и достъп до други портали, а и достатъчно безплатни рисърч статии, излезли вчера, има в нета.

П.П. Както винаги става - по едно време заразях проекта, че нямам време, а и остаря вече морално, а имах готова платка и компоненти (платката така и не пуснах, изобщо - пари на вятъра).

Сря Сеп 25, 2024 1:23 pm
Профил

Мнение Re: Някой да ползва csdn.net ?
Да , има много добри статии които ги няма другаде и които ми трябват. В последните няколко години там ми излизат неща , където ги няма никъде другаде. Трябва да се ориентираме натам. Вече ценните технически ресурси ще се създават там. При "нас" нещата стават все по постни и тегави за съжаление. Даже последно време ползвам китайските търсачки за да намирам добра техническа информация . google стана пълен леш. Времената се менят..няма да е като едно време и скоро ще го ядем големия от китайците.

Сря Сеп 25, 2024 3:08 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]