Отговори на тема  [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 99  Следваща
ChatGPT 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: ChatGPT
Цитат:
OpenAI очаква да загуби около 5 милиарда долара тази година

https://it.dir.bg/tehnologii/openai-och ... azi-godina
Я, тъпанчев бил на загуба... :mrgreen:

Четейки статията се замислих друго. Било незаконно да гледам плазмен телевизор защото консумирал много електроенергия. А някакви юнаци, забавляващи се с тъпанчев и роднините му могат да консумират електроенергия безконтролно.
Хм...

Пон Окт 07, 2024 8:54 am
Профил

С времето ще подобрят енергийната ефективност на хардуера, както това става с всяка нова технология.
В началото и аз бях много скептичен относно чат-а и подобните. Със сигурност НЕ могже да му се вярва, но е безценен, когато става въпрос за бързо получаване на обща информация (на която също НЕ трябва да се вярва на 100%).

Т.е. нещо като по-интелигентна търсачка, даваща инфо по-близко до контекста на зададения въпрос.

На последък доста време ми спестява в търсене, защото отговорите, които получавам ми вършат работа.

(Въпросите ми към него са в областта на програмирането и електрониката, така че впечатленията са ми от него са само в тези области)

Пон Окт 07, 2024 10:14 am
Профил

Ами доста е добре, колегата даже беше написал "кажи ми конектор ъглов еди какъв си еди що си" и то му изкарало парт номера (действителни).

Пон Окт 07, 2024 10:17 am
Профил
Аватар

ефективността му за програмиране била около 40% ... останалото - грешки и загуба на време
( некво изслледване четох наскоро )

Пон Окт 07, 2024 10:19 am
Профил ICQ

като казах програмиране нямах в предивд да искам от него да пише код за програма по задание и да очаквам, че кода ще работи.
По-скоро въпроси свързани с разни библиотечни функции и примерен код как се използват - до толкова, че да разбера каква точно я вършат и как се използват, за да си напиша свой код и да ги използвам след това.
В тази насока ми пести много време ... Уникално е и няма нищо общо с търсачки като гугъл и подобни.

Пон Окт 07, 2024 10:43 am
Профил
Аватар

за чат медицината
https://www.windowscentral.com/microsof ... ice-danger

Пет Окт 18, 2024 9:48 pm
Профил ICQ
Аватар

Вчера пристигна новият евтин китайски хронограф с впечатляваща механика и качество на изработка. За пет минути с помощта на чата имах готова програма, която превръща компютъра в таймограф с цел следене на точността на часовника след като го разглобя на съставните му части и го сглобя отново :)

В петте минути влиза времето необходимо за съставяне на промпта. Самият питонски код, около 300 реда, вкл. визуализация и калибрация, функционира от раз, без каквито и да е грешки и необходимост от дебъгване. Това с Claude, но опитът ми с ChatGPT-o1 preview не е по-различен.

Пробвайте да превърнете всяко хоби с научен проект с чата, било то акваристика, астрономия, радиолюбителство и прочее. Опишете му с какво се занимавате и си поговорете с него на тема какви измервания, анализи и пр. могат да бъдат направени и с какво може да ви е полезен. Не само е занимателно, а и направо пристрастяващо. Да, до всичко това човек може и сам да стигне, особено инженер. Но колко от вас имат време да задълбават след работата и семейните ангажименти. Чата е съкращение

Прикачени файлове:
tg.jpg
tg.jpg [ 437.33 KiB | Прегледано 1158 пъти ]
Съб Окт 19, 2024 8:43 am
Профил WWW
Аватар

А някога, по времето когато животът беше по-елементарен и нямаше чат, човек като си купеше часовник го ползваше по предназначения, а не се занимаваше със задълбочен анализ на чарковете и чистотата на материалите от който е направен, както и с колко ангстрома се различава геометрично корпуса от идеалния кръг...

А ще разглобиш часовник на съставните му части и ще го сглобиш "га цъфнат налъмите". :lol:
Трябва да свикнеш с идеята, че не всичко което е сглобено подлежи на разглобяване...

Съб Окт 19, 2024 8:52 am
Профил
Аватар

Май е време за смяна на малъмите :) Разглобявал съм ST3600, който е по-елементарен механизъм, но съм напълно убеден, че и с този ST1901 ще се справя. Вие хобита нямате ли си бре, какви инженери сте ако не сглобявате и разглобявате разни неща?

Съб Окт 19, 2024 10:24 am
Профил WWW
Аватар

Да вземем например основата на механиката в която им набити / залепени рубини. Очевидно основата и рубините са отделни съставни компоненти. Как би ги демонтирал, и по-интересно ми е как би ги монтирал?

Накратко - в джаджите има куп залепени, занитени, завалцовани и заварени сглобки които в общия случай са неразглобяеми. Толкова за разглобяването на съставните части.

А ако имаш предвид да се развият 12 винта, да се извадят колелцата и след това всичко да се сглоби, е по-скоро елементарно занимание. Изисква хубави отвертки, спокойна ръка и лупа.

Като разглобяваш часовника "напълно" разглобяваш ли и барабана с пружината и вадиш ли я от него? :D

Съб Окт 19, 2024 11:56 am
Профил

Абе това с часовниците си е занимавка, аз нямам търпение, а и не сливам, иначе ме кефи, но пък гледам видеа на такива които имат и скиват. Интересно е, поне на мен ми е.

Нед Окт 20, 2024 4:23 pm
Профил
Аватар

Чак рубини не съм демонтирал, но пружина съм навивал на ръка. Ако ми се наложи да отварям автоматичен обаче, ще търся да поръчам winder. Това за обикновено сервизиране става въпрос - разглоби, почисти, смажи, сглоби. Опитът ми с ремонтна дейност се ограничава до подмяната на целия механизъм когато нещо сдаде багажа. Но аз имам единствено Сийгъл-и и техните механизми вървят между 40 и 140 евро парчето. Да му мислят феновете на швейцарски часовници :)

Нед Окт 20, 2024 10:36 pm
Профил WWW

То автоматичен как да е, ама ако им изпратим един куп компликации, и видеозаписа не мое запомни кое къде е било.

Пон Окт 21, 2024 12:13 am
Профил
Аватар

Така е, имам един хронограф с лунен календар, дето и в България не мога да намеря кой да го ремонтира, при все че е клон на известен швейцарски механизъм. Ама то няма и много смисъл. Самата механика е 150 евро нова.

Пон Окт 21, 2024 2:16 am
Профил WWW

Ами то най-големия проблем е че само може да гадаеш за реда на сглобяване/сглобяване. Като гледам има неща които може да разглобиш по различен начин, но се сглобяват правилно само по един. Да не говорим, че ако тръгнеш по грешния начин докато се усетиш може и да повредиш нещо.

Пон Окт 21, 2024 4:39 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 99  Следваща