|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:38 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Altium Designer...
Ами най-вероятно я е имало. То селектв винаги им е куцал и има нещо което не мога да го разбера. И без този попъп, като кликнеш два пъти то пита чии пропърти та да отвори. Та понякога селектваш да речем полигона или кътоута, излизаш с ескейп или отваряш и затваряш, и той остава селектнат и може да редактираш ъглите, друг път обаче, не. Имам усещането, че преди почти винаги оставаше селектнат, а сега ми се случва много рядко. Уби сложили от ляво инспектора, а там не мога ли да ги виждам обектите и да ги селектвам така че да стават за едит, конкретно полигони и изрязвания в тях и в борда, то това е което ме мъчи основно, другото така или и аче е най-отгоре. Гледах, гледах не намерих как да ги извадя, може и толкова да съм гледал, все пак опитвам и платката да завърша в разумен срок.
|
| Нед Сеп 29, 2024 10:55 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
|
| Пет Окт 18, 2024 12:46 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Кому е нужно тва? За микромодултите и голи чипове футпринтите се ползва други кад системи... едва ли алтиум скоро ще навлезе там... макар че кой знае
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Нед Окт 20, 2024 2:59 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Еми нали и аз това казах?
|
| Нед Окт 20, 2024 3:45 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
скоро и модули за зъбни колела и за смятане на допуските на лагерни групи в шпиндели?
лалтиума поне оправи ли със смятането на времента в разклонени бъсове със стъбове?
|
| Нед Окт 20, 2024 6:40 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
|
| Нед Окт 20, 2024 7:57 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Айде бе, първо едва лв някой забелязва такива проблеми, а и да ги забележи колко му е да пуснеш 28 ревизии, като 8 слойка в pcbway струва по-малко от стек средно качество ...
|
| Пон Окт 21, 2024 12:09 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
ДедоБоре Тов днешно време ако на някой му кажеш да ти погледне стъба на разклоненият бъс.. ше вземе да те съди за сексуален тормоз.... Да не споделям много от кухнята но има инжинери с по 10 г стаж дето не знаят основни неща (как се смята ресистивен делител например) А пък за тези без стаж не ми се мисли...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Окт 22, 2024 7:11 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Че кому е нужно? Един цифров потенциометър, едно пикче да го върти и се наглася според нуждите. Едно време се бъзикахме с лафа" бушон с процесор", но май ще се окаже че не е било бъзик, а визия за бъдещето. Пророчество един вид... 
|
| Вто Окт 22, 2024 10:11 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Нещата са трагични и не само у нас. Вече 3-4 години се занимавам в САЩ да консултирам рани хорица и да спасяваме титаници, нещата са много зле, ама много зле, ама толкова зле, че чак ти се струват добре. Досега не съм срещнал никой пот 35-40 години който дори грам идея да си има какво точно прави и как се прави това, от по-възрасните има хора които разбират, лошото е че почти всички от тях са много тесни специалисти, специалист по ремъчни предавки .. специалист по лагерни възли .. чай бе, това е задача за 3-то курсник в механотехникум не за специалист с 30 години опит. И друго което ми прави впечатлени, елементарни неща не знаят, дори и тези с опита. Междуцентрово на ремъка, ами чакай сега, тука имаме еидн тулл ... къв тул бе майна, имаш среден диаметър, или при зъбните не е баш среден, няма значение, дължината е по него, не знаеш как се смята обиколка на окръжност ли .... е то се оказва, че това не знаят ... ама чакай да видим сега нашия софт какво ще каже за натяга, ама той не давал възможност за таква комбинация .. не ми губи времето кажи ми какъв му е модула ... ааа ... какво ... ми викам там нейде във вашите технически документи трябва да пише stiffness , нали сте производител, на мен не ми го казвате ама вие трябва да го знаете .. ми ... ми ... мое си представиш ... ми ... викам я вкарай в програмата те тия три варианта на междуцентрово и виж какво ще изплюе, върна нещо, ревърнаснх осредних и смятах с каквото получих ... за лагерите нещо подобно, чакай сега тука да видим какво ще каже тула ... иначе моделите си ги знаят, като им кажеш трябва ми за това и това и ти казват, слагаш тоя, слагаш оня, научили са го, ама питай ги как му смяташ натоварване и почват да гледат като пребозали телета /така си ги представям де, щото все по талафона си говорим, но така звучат / ... а за електронните пък изобщо няма да говорим ... завършили разни уж квалитетни университети, включително и калтех и МТИ, и толквоа зле ... но сигурно са били добри в бейзбола, или футбола, или са били черни, педали, лесбийки, или комбинацията от тия ... айде стига негативизъм, добре че ги има, иначе нямаше да има работа за мен.
|
| Вто Окт 22, 2024 11:10 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
L-IGBT транзисторите провеждали ток и в двете посоки а на L-IGBT-Q варианта подложката е изведена на пин и може да я връзваш/пъхаш където си поискаш - я на дрейна, я на сорса, защо не и на гейта. --- смениха в SPI master/slave терминологията, щото някой инженигро се чувствал засегнат. дали не е време за гейт, сорс, дрейн, база, емитер, колектор? и въобще какво е това 'общ колектор'! колекторските фирми ще ти обяснят, че не може да е общ, всеки си има индивидуално досие същата работа с конекторите - няма вече мъШки/дамски... единствения безполов конектор, за който се сещам е APC-7 може да се опикаеш пред някоя тоалетна, докато схванеш по авангардните пиктограми в коя врата да влезеш. при неработещ блутут в телефона или при счупен зъб на зъбно колело ходиш на зъболекар --- за колко годинки заработих?
|
| Сря Окт 23, 2024 5:54 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Виждам обменяте безценна информация за Алтиума 
|
| Сря Окт 23, 2024 10:46 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Окт 23, 2024 12:33 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
Малко се отклонихме от Алтиум, но това с бушоните на ST с процесор е ценна информация за мен, благодаря Н'бабане! Иначе, Алтиум може да се справи с разклоненията, но стъбовете ще му дойдат в повече. Там и Закари Питърсън и Роберт Феранек бягат по тъча.
|
| Сря Окт 23, 2024 9:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе не знам дали се справя реално, аз май гледах на 23-ката и там ми даваше някакви странни неща, някъде по-горе май писах. Сега упорито се опитват да ми промотират опциите му за кабелни форми.
|
| Сря Окт 23, 2024 9:58 pm |
|
|