Пичове здрасти. Далдисах на дълбокото и взех че се дезориентирах

Ситуацията е такава:
Ползвам СТМ32Ф401РЕ на Nucleo платка. Направих му драйвери за АЦП-то да взима 14 проби и да ги запазва в масив с DMA. Това нещо е управлявано от часовник. Часовникът работи на 16 МHz, сложил съм прескалер 1333, и зареждам ARR регистъра с функция, която взема за параметър желаната скорост на взимане на данни. Когато данните от всичките 14 канала са снети се генерира прекъсване. По време на прекъсването по УАРТ и DMA получените данни са засилени към ПЦ и програма, която ги чете, правена на QT.
Уарт работи на скорост 921600 baud rate. Отделно в програмата на компютъра, при натискане на бутон, изпращам масив от 16 стойности, които чета с борда. Първата стойност използвам за обновяване на ARR регистъра с ARR_set функцията.
Искам да отбележа че нещата работят. Ако програмно вдиигна прекалено много f_output (до 3000 ) QT програмата малко се задъхва, така да се каже. Не успява да обнови много добре стойностите, които получава по УАРТ и показва показвам в един QTableWidget, но този проблем е ясен. Стойностите са много, променят се прекалено бързо. Може да се поработи над някакъв тип оптимизация. Имам обаче друг проблем, който не разбирам от къде идва. В програмата (от компютъра) задавам стойност на масив и го изпращам на Нуклео платката, която го прочита на базата на прочетеното задава нова стойност на ARR регистъра. Това сработва на много ниски стойности, примерно 1,2,3 или 4 (тези стойности дават скорост на вземане на проби в секунда), но при по-високи стойности, всичко спира да работи, програмата спира да приема, а Нуклеото сякаш замръзва. Наблюдавам какво се случва чрез Live expression на дебъг конфигурацията в CubeIDE и там всичко спира. Странното е че когато ръчно задам стойност на ARR регистъра нещата работят, но не и когато това стане през УАРТ.
Знам се че нямам въобще опит и имам една такава тенденция да навлизам в детайли, а често общата картина ми убягва. За това се надявам на мнение от опитните хора.
Благодаря предварително!
Писано e s CMSIS и magic numbers основно се водя от туториалите на Izrael Gbati, ако някой проявява интерес мога да му споделя кода.