Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1153, 1154, 1155, 1156, 1157, 1158, 1159 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Edesign написа:
примката се затяга все повече........
https://it.dir.bg/tehnologii/germaniya- ... za-chipove

Ми то не може да инвестираш 2-3 милиярда за завод , и някой зелен дето не може да се определи дали е момченце или момиченце или воден червей, да ти каже ами няма електрипество, няма газ тази седмица , елате пак след седмица, вашето мнение е важно за нас......
Да не говорим за трудово правните отношения..
Потърсете как е луднал Мъск със завода си в Берлин...
Народа поголовно си взима болнични в петък, авуст/юли си взимат по няколко седмици болнични, после отпуската...

Чет Окт 24, 2024 12:14 pm
Профил
Аватар

"примката се затяга все повече..."
изядоха парите за проекта ... нов проект?
те америка не се оправя с чиповете, та германците ли :)

Чет Окт 24, 2024 12:18 pm
Профил ICQ

В случая новината не е какво не е съществувало, а че вече съществуващото започва яко да се смарангясва

Спиралата се завъртя, да видим като съкратят работещите как ще хранят "бежанците", явно някой си мисли, че ще напълни хазната като събира наем от дрехи... ама неработещи хора не виждам от къде ще вземат пари за наем...

Съвсем скоро имаше и друга дивотия за забрана на стари части за автомобили... кой от тия хиляди съкратени ще тръгне да купува нов автомобил щото няма резервни части за стария? И аз искам всяка година да съм с нова кола ама след като ме съкратят това няма как да стане

Докато паразитите са повече от хората(работещите) не виждам излизане от спиралата

Чет Окт 24, 2024 12:29 pm
Профил

nik написа:
Спиралата се завъртя, да видим като съкратят работещите как ще хранят "бежанците",...

А-ми ти си го казвал - казват ти пАри нЕма - вдигаме данъците за къщата ти и те така. Не е като да не се е случвало поне няколко пъти, нали? кВо не е яснио?

Чет Окт 24, 2024 1:32 pm
Профил

Ами ....публичните компании трябва да се забранят .. в момента има прогнози за спад в икономиките, съответно да уличните компания са длъжни да дръпнат ръчна, и това върви по веригата ...там проблема е , че не е важно дали ще ти се вдигне акцията с 30% тая година, важното е да не падне с 0.05 поради мисмениджмън или др.подобни простотия, защото това като се случи им завеждат искове, падат глави ....и няма значение че в дългосрочен план такова резки движения водят до загуби, въпроса е че не могат да с е определят като мисмениджъмт. спасението е да няма публични компании, или шерхолдерите да нямат право на никакъв глас още по-малко да съдят за подобни неща. В момента ,а публична компания е много трудно да каже ние ще направим това знаейки че ще загубим пари ....

Чет Окт 24, 2024 2:35 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Bai Ui написа:
Аз помощи не давам, евентуално бих купил баничка на някое цигле, в краен случай лепилце за 1-ви Юни :-). Христос е рекъл - не давай на бедния ами го научи на труд - да лови риба или друго, ама като не искат да се учат на сила не мога да ги накарам.

Само една поправка ако позволиш :)
Такова нещо Иисус Христос никога не е казвал.
А напротив :
Томува, който ти проси, давай, и не се отвръщай от оногова, който ти иска назаем.

Пет Окт 25, 2024 8:30 pm
Профил

ToHu написа:
Ами ....публичните компании трябва да се забранят .. в момента има прогнози за спад в икономиките, съответно да уличните компания са длъжни да дръпнат ръчна, и това върви по веригата ...там проблема е , че не е важно дали ще ти се вдигне акцията с 30% тая година, важното е да не падне с 0.05 поради мисмениджмън или др.подобни простотия, защото това като се случи им завеждат искове, падат глави ....и няма значение че в дългосрочен план такова резки движения водят до загуби, въпроса е че не могат да с е определят като мисмениджъмт. спасението е да няма публични компании, или шерхолдерите да нямат право на никакъв глас още по-малко да съдят за подобни неща. В момента ,а публична компания е много трудно да каже ние ще направим това знаейки че ще загубим пари ....

преди няколко години писах подобен коментар, покрай някакъв спор за прогрес и аномалии в икономиката, не намирам нито моя пост нито отговора ти, но тогава твоя отговор беше, че голямо мащабно производство няма как да се реализира без публична компания и много инвеститори, факт, но ... нещата очевидно са мнооого извратени, до степен в която всеки нормален човек би се запитал - струва ли си, струват ли си космическите бонуси на всичките тия меринджеи и рушвети за продажни политици, щото в крайна сметка всичко е за сметка на обикновения работещ човек

да не говорим, че замисъла на тоя въпросния завод беше европа да стане конкурентна на азия и независима в доставките на чипове
после дойде независимостта от руския газ, та сега такава конкуренция и независимост заформиха в европата, че всичко започва много да ми заприличва на крилатите комунистически лозунги

Съб Окт 26, 2024 1:22 am
Профил

Ами да, това също е така, публичните инвеститори са най-лесният и безболезнен начин да се събере капитал. Аз затова казах или да няма такива, или инвеститорите да нямат право на никакъв глас, ако не им харесва си продават акциите, или поне не и на глас в тая посока.
Тук проблема е банковият сектор, той трябва приоритетно да финансира подобни начинания и то при изгодни условия. Ясно е защо не е точно така, и да нещата са многобройни го извратени ...тая работа не е за малки инвеститори. Ако при покупка на акциите приемат че нямат никакъв глас, няма да искат да инвестират, и като няма къде ще си държат парите в банките, и банките ще имат капитал да дават заеми на въпросните предприятия без да се налага да печатат ...е да, всякакви паразити по веригата умират, ама не е ли това целта ...

Съб Окт 26, 2024 2:06 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Ама защо никой не отвори виртуално шампанско за Тръмпи?
Или всички сте фенове на камала/байдън тандема дълбоко разочаровани от стеклата ср ситуация?
Много странно мълчание по въпроса даже от изявените диванни експерти на форума ;)

Чет Ное 07, 2024 8:49 pm
Профил
Аватар

аз съм още пиян от еуфорията :D дойде ми много шампанското
тромпети, кларнети ... същия хой :D

Чет Ное 07, 2024 8:54 pm
Профил ICQ
Аватар

MYXATA написа:
Ама защо никой не отвори виртуално шампанско за Тръмпи?
Или всички сте фенове на камала/байдън тандема дълбоко разочаровани от стеклата ср ситуация?
Много странно мълчание по въпроса даже от изявените диванни експерти на форума ;)

Аз мисля че тук всичките сме в един отбор и победата му се очакваше

Чет Ное 07, 2024 9:52 pm
Профил
Аватар

Ами Нбанане, дедазнам... ще се учудиш колко много хора дето са уж интелигетни вярват, че с другите щели по добре да живеят и в саш и по света.....
Аз затва питам...
Иначе освен да си пийна една биричка "allegro ma non tropо" по случая ...
Макар че при ирландците настроението е като цяло минорно... вярват, че тръмпи ще изтегли повечето фирми към саш и са се попритеснили че няма кой да плаща големи данъци...

Чет Ное 07, 2024 11:00 pm
Профил
Аватар

:D

Прикачени файлове:
EM.png
EM.png [ 12.4 KiB | Прегледано 1108 пъти ]

Чет Ное 07, 2024 11:10 pm
Профил ICQ
Аватар

Бравос! Твое мнение ли е лайкнал или тая снимка я намери някъде? ;)
Между другото, мога да се похваля че аз наистина имам един лайк от него в линкедин някъде преди година май беше.

Иначе по въпроса за тромпетчо, далеч не е идеалния човек за поста, но предвид "конкуренцията" всеки нормален човек би предпочел уврял бизнесмен пред някаква пача дето пробутва лозунги с вредни за света идеали

Чет Ное 07, 2024 11:45 pm
Профил

Победата на тръмп не е изненада, при липсата на реален избор просто няма кой друг
по интересното - след обявяване на резултатите едно марионетно правителство падна за часове (германия)
а гардиън предлагали психическа помощ за журналисти които се чувстват зле от новината за победа на тръмп
въобще новини да искаш... какво да им коментираме... латерните му викаха белия свят... срам и позор от всякъде

Пет Ное 08, 2024 12:50 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1153, 1154, 1155, 1156, 1157, 1158, 1159 ... 1194  Следваща