Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коли
ToHu написа:
В гресите за тия машини няма нищо различно, всички греси са горе долу еднакви, има няколко типа и за звън това всичко е може да те лажем. При ММ има два по специфични момента, инструмент, там разликата може да е от небето до земята, и охлаждаща течност, тъм също има не малка разлика ако говорим за рязане на високи скорости и постигане на желаната грапавост и живот на инструмента. Всичко останало са алабализми, вкл.гресите. Ако маш нещо дето е на 100к оборота да се замислиш с какво да го мажеш, ама някаква супер друпер грес за направляваща ...айде у лево.

И е така, и не е.
Не мога да се сетя в инструкцията на каква джаджа пишеше при асемблиране да не се използват греси със съдържание на литий (или беше нещо друго специфично).

И към примера на Джак. Греста може да не е специална, но подобен подход лишава "байчо" от възможността да сложи каквато има подръка (естествено) след което като овапца нещата да мърмори какви кофти машини произвеждал производителя Х.
Или от припряност, мърлявост или понеже е от Габрово да нанесе щети за сериозна сума, предизвиквайки скъп престой на скъпо оборудване.
Одобрявам подобен подход. Така трябва да се прави.

Това което дадох като пример за транзистора в ABS е сходно, но в друг жанр. Има нещо общо с това което е обяснил Пифа, но е още по-комплесксно.

Съб Ное 09, 2024 11:33 am
Профил

Да но има греси с литий и такива без, ако си прочетеш менюала там пише каква да използваш, просто използваш. Ако Байчо не чете, и му е толкова акъла греста ще и е най-малкият проблем на тая машина, мисля няма да доживее да се повреди от греста, колкото и умна да е машината не може да се бори с човешката малоумщина.
А иначе, мисля отдавна фирмите не ги е грижа какво говорят клиентите, иначе нямаше да си позволяват всички простотии които вършат.

Съб Ное 09, 2024 4:47 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Да но има греси с литий и такива без, ако си прочетеш менюала там пише каква да използваш, просто използваш. Ако Байчо не чете, и му е толкова акъла греста ще и е най-малкият проблем на тая машина, мисля няма да доживее да се повреди от греста, колкото и умна да е машината не може да се бори с човешката малоумщина...

Говориш... мърсотии. :D Кой чете менюали бре?
Хората са казали: "И когато нищо не помогне, прочетете упътването".
И други подобни имаше: "Седмица експерименти спестяват 10 мин. четене".
Затова производителя е взел крайни мерки. Разбира се това не изключва и икономическия му интерес, но според мен борбата с байчовщината не е за подценяване.

Съб Ное 09, 2024 6:08 pm
Профил
Аватар

Ксяомито. Надявам се като мине електрическата мода да продължат да правят коли.

Чет Ное 28, 2024 2:25 pm
Профил
Аватар

а пък с ягуарите приключихме

Чет Ное 28, 2024 6:50 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
а пък с ягуарите приключихме

Дедо, дедооо, одъртехме, това беше новина по-миналата седмица. :D Това с ягуара е много показателно какви олигофрени взимат решенията в западния свят. При положение, че много пъти преди това подобен пиар донесе, ако не фалити, то сериозни загуби, да стъпиш на същата мотика е просто олигофренско. Все пак, феновете на тая марка не са като феновете на беенве, готови да изядат всяко лайно, което им се поднесе.

Чет Ное 28, 2024 7:09 pm
Профил

То те от години поднасят само лайна, с га поне и рекламата е за ляйна ....някои тука се усетиха но малко късно, бая пари загубиха. Но ...публични компании, така е, отговорност няма никаква, не е ли да го набиеш, наебеш и хвърлиш от 15-тия етаж ....

Чет Ное 28, 2024 7:29 pm
Профил

Ей, най-после да почнат да ги ловят тия с китайските крушки във фаровете.
https://www.youtube.com/watch?v=mTv3YTs-pxM

Чет Ное 28, 2024 11:43 pm
Профил
Аватар

pipilica написа:
Ей, най-после да почнат да ги ловят тия с китайските крушки във фаровете.
https://www.youtube.com/watch?v=mTv3YTs-pxM

Еднократна пиар акция и толкоз, както винаги.

Пет Ное 29, 2024 12:40 am
Профил
Аватар

Стандарти?

Пет Ное 29, 2024 12:40 am
Профил

McLaren е продадена на тарамбуките. Още една велика марка отива в коша за буклук: https://www.hagerty.com/media/news/cyvn ... s-mclaren/

Сря Дек 11, 2024 3:44 pm
Профил

Eeee можеше и да е по-лошо да я купи някой китайска фирма .. а и още по-лошо Индийска ....тия може да са индианци но имат пари и не ги притеснява да харчат, т.е. може да направят сериозна инвестиция и в развоя и в производството и току виж просперирали, ще налеят и повечко пари в F1,

Сря Дек 11, 2024 5:17 pm
Профил

Помагайте, че съм много бос по темата (мразя коли), а имам пробно каране на ето това след 3 часа:
https://www.autoexpress.co.uk/ford/tourneo-connect
За нова машина цената е 33/34к франка, изглежда си почти като ван. Друго модели на Форд са много по-скъпи и не ми е ясно къде е уловката. В момента карам Форд Фиеста, купен на 27к км преди две години (окт 2022) за 23-24к франка със застраховката, произведен в края на 2021. Наблъскан е с електроника и има всички екстри, които има една нова модерна машина (и не ги ползвам, и не ги знам). Стабилна машина е, но ми идва вече малка и ниска, багажника е малък също. А този квази ван ми хвана окото. В сервиза на Форд, дето ползвам и откъде си взех Фиестата ми казаха, че е в сътрудничество с VW. Отпред тапицерията е някаква евтина пластика за да съкратят разходи, докато на моята Фиеста си изглежда стабилна и добре направена. Двигателя на това Турнео е същия като на Фиестата, като цяло параметрите им били "сходни, идентични". Но Турнео е два пъти по-голямо. Казах, че не разбирам, затова искам някакви мнения от експерти или патили. В момента една нова Форд Пума е на същата цена на това Турнео, а Пума беше 3к по-скъпа миналата година. Гледам някакви други модели там на цени от 50к, 60к... Защо тази ламарина струва "само" 33к?
Идеята ми е да продам Фиестата - мина основен преглед преди 2 седмици, в отлично състояние, аз съм и направил към 10к км за 2 години, като в последните месеци най-вече я карам, че сменихме адреса и сега само с кола ходя навсякъде. И да взема нещо по-голямо, вероятно на лизинг, че и кеш нямаме вече. Ако това не струва, е добре да знам. Идентичния вариант на VW е с 30% по-скъп от този ван.

Чет Дек 12, 2024 12:40 pm
Профил
Аватар

Ако искаш да почнеш да харесваш коли поне малко, търси си автоматик :)

Чет Дек 12, 2024 12:53 pm
Профил

Какво значи автоматик? Моята фиеста е с автоматични скорости, заради жената, а и аз вече избягвам с ръчни да карам. Това Турнео е автомат. Вероятно 90% от новопроизведените машини са автоматици. За това ли говориш, като казваш автоматик, или е някаква друга дефиниция, непозната за мен?

Чет Дек 12, 2024 12:57 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 197  Следваща