|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:29 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
точно за това говоря - но това не е причина, а следствие, следствието от управлението на тръмп, следствието на тия грешни решения за които говоря, половината от инфлацията сега се дължи на решения взети по времето на тръмп, увеличените разходи за които говориш са следствие на лошо управление, а не причина, следствие от обслужване на корпоративни интереси за сметка на хората като оскъпиш живота на хората, започват да искат по-големи заплати, всичко е навързано, не можеш да промениш 1 нещо без да има последствия за останалите колко точно са мрънкали земеделците - не е от значение, важното е, че загуби втория мандат, точно както демократите предизвикаха недоволство и принудиха хората да гласуват за тръмп което е много жалко, избори не за нещо добро, а за по-малкото зло според мен цялата картинка е сбъркана, цитираш ми какво спускат по медиите, демократите такива, републиканците онакива, и китайските стоки са най големия проблем, ама ако китайските стоки са били проблем преди 20 години, сега са решението, решението за оцеляване в тежка криза предизвикана не от китайците, а от нашите "избранници" докато са обслужвали нечии корпоративни интереси като цяло не съм привърженик на идеологията която пробутват от медиите за пазарна икономика и демокрация и избори на "управляващи" реално банки и корпорации дърпат конците на всичките кукли на конци наречени политици, а медиите само лъжат хората че видиш ли следващия "ще ни оправи" дори когато следващия е всъщност стар и вече доказал се като вреден не виждам шансове за излизане от спиралата докато кандидатите са предварително подбрани послушковци които ще обслужват единствено корпоративни интереси на най богатите (и своите) всичко е лъжа и измама, матрицата ряпа да яде само не разбирам защо сега мълчи народа в европата, преди години за много по-малки гафове са излизали по улиците, а сега съсипаха цяла европа и всички мълчат французите бяха доста активни предишни години... сега тишина... много странно
|
| Съб Ное 09, 2024 10:49 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Абе явно от острова виждаш нещата различно. Втория мандат не го изгуби, просто му го взеха, това е истината, тези избори бяха напълно манипулирани вкл.измами с бюлетини и вотове. Този път това нямаше как да стане, и миналия път имаше доста сериозна поддръжка, не по-малка от тази когато спечели срещу Хилари. Увеличението на заплатите е нещо което се случва в цял свят, а инфлация от действията на Тръмп е само в устата на медиите, такова нещо няма, следи по-отблизо политиките и ще видиш от къде идват харчовете, съответно инфлацията. Напротив, много от позитивните неща които се случиха по време на бидона, бяха в следствие политики на Тръмп. Да не говорим че ако не беше напра Ил поне малко от оградата броя на нелегалните сега щеше да е двоен. Само от тях следва доста сериозна инфлация тъй като за да се финансират се печатат пари, много пари, не знам следиш ли количеството нелегални които се приемат и след това издържат, цифром и словом над 8 млн, за тия 4 години със сигурност струват на бюджета поне 1 трилион, и това в директни разходи няма да говорим за индиректните. Ъ И това е само една глупост, а те са много. А за ревящите земеделци, някъде видял ли си статистика колко са изгубили от митата от Китай, и колко са спечелили от преди ниски лихви, цени на горива, и данъци ? Аз живея в земеделски щат, не съм чул някой да се жалва от първия му мандат, напротив. Та бидейки на острова, и нямайки достъп до реална информация може би нещата изглеждат различно. Истината е че в Европа информация не достига, не и реална, може би по делото бре да четеш РИА или някой китайски /северно корейски медии, шанса да получиш по реалистична информация за САЩ е много по-голям.
|
| Съб Ное 09, 2024 11:29 pm |
|
 |
|
nik
|
абе не е много по-различна информацията която имаме, просто тълкуването е различно, очевидно е, че си пристрастен към тръмп и каквото и да направи винаги го виждаш като добро, дори когато не е медиите ли там са по-убедителни, незнам, аз не ги тълкувам така нещата, включително и за пропагандата с оградата - не мисля че има разлика с ограда или без когато целта на демократите е да вкарат повече нелегални, оградата може да даде разлика само когато някой иска да ограничава потока но това пак си е мое мнение, което няма да чуеш по медиите и за това не очаквам да го приемеш
за нелегалните в щатите е ясно какво ще направи тръмп, но слабо ме вълнува какво се случва там, да видим тоя път чии интереси ще обслужва и какви ще ги натвори с украйна и европа, способен е да забатачи много сериозно и без това затъналата европа
|
| Нед Ное 10, 2024 12:01 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе изобщо не съм пристрастен, но фактите са факти, позитивите са много повече от негативите. Дали ми харесва всичко, не, но той й е полезен за страната си, много повече от колкото дузина негови предшественици на куп, а дали това се харесва на теб, на мен, на Европа ...защо на някой там да му пука ? Аз съм против всякаква "справедливост", всеки взема каквото може, на теб САЩ са ти трън в очите, но това не променя нищо. Дали за добро или за зло обаче, сащ потъват, и няма какво да ги спаси. Тръмп е искра в нощта, не е достатъчен да запали пожар, трябват десетилетия съзнателно движение в тая посока, а това няма да се случи.
|
| Нед Ное 10, 2024 12:54 am |
|
 |
|
nik
|
ако "всеки взема каквото може" е правилния подход - защо тогава толкова рев реват срещу китай? срещу русия? срещу русия в украйна? срещу орбан? срещу грузия? защо този правилен подход да е само за американците и никой друг? нещо няма логика
а защо потъват? ако се абстрахираме от пропагандата, че демократите са най-голямото зло, нима всичко останало е цветя и рози?
защо да им пука дали на някой се харесва? ами според мен има огромно значение дали се харесва - илюзиите които пробутват с пропагандата си работят само когато се харесват на хората, иначе рискуват все повече държави да увеличават подкрепата си за анти американски правителства, а загубят ли съюзниците - тогава ще видиш истинско потъване
една от грешките на тръмп е, че губеше съюзници прекалено бързо, демократите малко стегнаха редиците покрай украйна, но подозирам, че скоро ще се разтуря седянката
|
| Нед Ное 10, 2024 1:16 am |
|
 |
|
nik
|
явно оранжевия се е усетил през първия мандат, че много неща не му се отдават както си ги е фантазирал и сега си е взел помощници https://www.bbc.co.uk/news/articles/c93qwn8p0l0oот друга страна пък - по традиция президента трябва да се отблагодари на който му е уредил "победата", та за това и сега - департамент по ефективността ще бъде оглавен от 2ма милиардера, вероятно и двамата са много по-кадърни от оранжевия и по-добри кадри за тия постове, вероятно и могат да направят нещо по болния им проблем с безумните харчове, но някак май вече никой не говори за конфликт на интереси... който в случая е крещящо голям, да видим какво ще излезе накрая
|
| Сря Ное 13, 2024 9:24 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
и какво точно направи Тръп та го мразят
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Ное 14, 2024 2:55 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами дай да уточним кой точно го мрази, защото реално голяма част от демократите не само че не го и мразят, но и тайниочко го подкрепят. Омразата е в крайно левите, същите които мразят Израел и Евреите, мразят всеки нормален, мразят да работят, мразят да мразят ..... и в партията по малко започват да се усещат но не е ясно дали ще предприемат нещо. Вече открито говорят, че са дали вмного власт на крайно леви, че са изместили фокуса си твърдя в ляво с политики които не са популярни и сред най-върлите им привърженици, единствено инерцията и това да гласуваме за нашите им даде тия 220 гласа, ако бяха реланите настроения нямаше и 100 гласа да вземе камилчето. Отделно запшочнаха да се усещат, че студентите и интелигенция не могат да им спечелят изборите, трябва им редовия американец, а той не е с 4 образования и доход от по 200к на година, а криво ляво може да пише и едвам свързва двата края, точно това винаги е бил масовият им гласоподавател който им е печелил изборите и в момента точно него загубиха. Тръмп говори глупости, но аз се сещам за само няколко лидера в света които не говорят глупости и не с еопитват да бъдат твърде много харесвани ... Путин ... Ердоган ... Си ...все дълбоко уважавани и тачени от демократияният западен свят ....
|
| Чет Ное 14, 2024 3:46 am |
|
 |
|
nik
|
С едно уточнение - говориш за тоя демократичен свят в който отдавна демокрацията я докарват само от към илюзии
Също така интересни съвпадения - първия мандат на тръмп беше резултат от намесата на кеймбридж аналитика във фейсбук, схемата беше описана подробно, за "откраднатите" избори не се чу да е имало някаква схема и тръмп загуби, след което мъск купува туитър и инвестира в кампанията на тръмп, и хоп тръмп пак печели, аз не вярвам в съвпаденията, явно е , че социалните мрежи са достатъчно манипулативни за да наклонят везните на "изборите"
|
| Чет Ное 14, 2024 8:58 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ех, ник, ник - как защо?! Защото така се прави ако не искаш другите да вземат повече и за теб да остане по малко. Всички го правят. Кой явно, кой скрито. Единственото изненадващо тука е, че все още има "изненадани" от този факт. Повтаряй тая мантра докато ти дойде най после акъла - живота не е честен, живота не е справедлив, на никой не му се полага свише благоденствие или каквито и да е благинки.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Ное 14, 2024 1:01 pm |
|
 |
|
nik
|
Няма мантри, само напомням, че палачинката се обръща, и който е сял ветрове, ще жъне бури, и ако това е "нормалното" скоро ще им се връща Пък на който му е по удобно да си изкривява фактите за да спи по-спокойно мога само да пожелая - лека нощ деца  Иначе и преди 2-3 години пак ви се привиждаха мантри и спорехте с мен като казвах, че америка и европа започват да потъват, сега тони взе да се усеща и взе че той дойде на тая "мантра", тъй че плямпайте си, рано или късно ще ви се наложи да се приземите Не е до акъл, далеч не съм най умния, по скоро ти трябва трезва преценка
|
| Чет Ное 14, 2024 2:29 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ти, че не си най умния спор няма. Спора е, че се имаш за по умен от останалите и им говориш назидателно. А шансовете ти да си прав са 50:50 и колкото и да се биеш по гърдите "аз казвах ли ви" за това или онова има още толкова, че ако не и повече неща за които не само, че не си познал ами направо си демонстрирал вопиющо неразбиране и осъзнаване на нещата. И преди да си се разпалил - това се отнася не само до теб ами за всеки включително и мен. Затова е хубаво да не се взимаме толкова на сериозно, нито да се палим като деца в детската градина спорейки за неща които не зависят от нас.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Ное 14, 2024 4:05 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хм ....интересна гледна точка. Първия мандат си го спечели съвсем честно, въпреки всички глупости които се изляха срещу него, руското досие е от това време. Вторите избори също ги спечели но ми ги пооткраднаха малко, манипулация имаше и то сериозна. Както манипулиран дистанционен вот, така и липсващи бюлетини така и бюлетини за байден от хора които не бяха стъпвали в избирателна секция. Тръмп беше абсолютно прав, че му ги откраднаха, но тогава преднината му беше малка и тия трикове минаха. Тоя път първо, че хората решиха да гласуват за да няма подобни изненади, отделно ранният вот не беше манипулиран, и отделно явно ги дострашя да правят много измами, въпреки че пак имаше информация за нарушения и допускане да гласуване по два пъти. Реално Тръмп спечели и трите пъти...отделно, промяната при малцинствата не е резултат от мъск или социални медии. BLM го ендорснаха доста отдавна, латино вота се увеличава още от предните избори, а демократите изгубиха дори някои синдикати ...нищо от това не е заради мъск, а е резултат от малоумщините на демократите.
|
| Чет Ное 14, 2024 4:08 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ник..ако прочетеш мнения назад, и от преди 10 години и от преди 20, винаги съм твърдял, че америка потъва, но това не пречи да е по-добре от други места, нито означава, че е лошо да си в америка.
|
| Чет Ное 14, 2024 4:10 pm |
|
 |
|
nik
|
Палавров, тговарям според събеседника... както си си го направил, не мога еднакво за всички и това не мога да го променя, съжалявам, но да не се отплесваме в лични отношения които не са по темата
Струва ми се, че 50 на 50 е когато гадаеш между 2 възможни варианта без да мислиш, там опит нямам, може и да си прав
нещата които сме обсъждали са от много възможни варианти, но... все ми е тая, както кажеш тъй да е, щом така заспиваш по лесно
Между другото по темата с въпросните "демократични" държави - франция се опитва да вкара в затвора льо пен, а германия скоро ще гласува вот на доверие, където се очаква правителството вече официално да падне. Да видим кой ще дърпа конците на европа след нова година
Тони, заеби тия глупости с откраднатите избори, винаги който е в момента на власт прави повече измами, сега демократите бяха на власт и можеха да лъжат повече от 2020, но загубиха, не щото не са правили измами, а заради тоталното осиране
изборите в америка са много частен случай на някакво животно което не мога да нарека избори, остави, че последните 3 избори кандидатите не стават за чеп за зеле, ами и хората са тотално превъртели, масово гласуват за "нашия човек" без да са наясно защо, някакви глупави лозунги, особено младите демократи, все едно гледам цигани в бг, отишъл да гласува ама не знае името на кандидата
От 50 щата 43 гласуват за "нашия човек" винаги, независимо от всичко, което ще рече че 7 щата решават кой ще е президента, съответно всички напъни са за тия 7 щата, което лоби извърти по голяма манипулация техния човек печели
Дали мъск има нещо общо? Не мисля че мъск е толкова глупав да остави нещата на случайността. Щом е финансирал кампанията и получава пост (макар и не официално все още) има много общо, и по 1 млн на ден раздаваше уж като томбола, а социалните мрежи са вече задължителното средство за манипулация, скоро четох в редит че фейсбук започнали масово да крият коментари няколко месеца преди изборите, случайност? Аз не вярвам в случайности
Но... надявам се мъск да даде наклон в по добра посока
|
| Чет Ное 14, 2024 4:34 pm |
|
|