Отговори на тема  [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194 ... 205  Следваща
Altium Designer... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Altium Designer...
няма, и аз имам такива проблеми. Това което al_at предлага, с попуп-а, частично решава проблема. Алтиумци са идиоти и явно освен че нямат въображение не искат и да питат а и не слушат. Това с попъп е дървено решение защото бави, ако толкова им е зор да предположат какво точно кликаш, което може да се прави на база отстояние от обекта без значение на кой слой си, може да добавят селект с бутон, ctr да речем, който селектва слой надолу, или обект надолу от текущия топ слой /обект. Комбинация от тия двете решава 90% от случаите и спестява клика в попъпа ....

Чет Ное 14, 2024 3:50 pm
Профил

Сега разбрах - това няма нищо общо с Popup и Selection filter.
Това са опорните точки на медното поле - как хубаво преведох Polygon Vertices :D .
При мен няма никакви проблеми с местенето. При минаване с мишката върху такава точка
ми се появява едно квадратче със стрелка за възможните посоки за местене.
това е индикация, че ако натиснеш ляв бутон с мишката, можеш да преместиш опорната точка

Чет Ное 14, 2024 4:04 pm
Профил

Вече и на мен ми се изясни за какво думаш. Като сложиш курсора върху нея и с ляв клик влачиш цялата стена на полигона. Ако искаш да е ъгълче, а не стената - "влачиш квадратна точка, запълнена в средата".
Още един тип - ако искаш да добавиш още vertices: с натиснат Ctrl клавиш и ляв клик върху "квадратна точка, незапълнена в средата" и влачиш. Така се появяват нови vertices. Вече им знаеш функциите, ако запълнени, или не.

Чет Ное 14, 2024 4:28 pm
Профил

Едва ли моите платки са по-сложни от вашите, но няма докопваме до полигона и точките. Полигона за да го селектнал това с попъпа, иначе никакъв шанс, и хайде полигона малко по-лесен, ама контура за изрязване е направо невъзможен.
Като селектнал полигона, ми се увеличава шанса да хвана точка ...ся аз съм на 17, в новите може да е пооправено ..

Чет Ное 14, 2024 5:39 pm
Профил

ToHu написа:
Едва ли моите платки са по-сложни от вашите, но няма докопваме до полигона и точките. Полигона за да го селектнал това с попъпа, иначе никакъв шанс, и хайде полигона малко по-лесен, ама контура за изрязване е направо невъзможен.
Като селектнал полигона, ми се увеличава шанса да хвана точка ...ся аз съм на 17, в новите може да е пооправено ..

Нещо не мога да схвана как работите с Ицо на тоз Протелски Алтиум... Какво му е трудното да си забраниш селекцията на всичко друго освен на полигоните (Panels - Properties - Selection Filter)? Естествено, за да е видим този филтър, трябва да не си селектирал нищо преди това (Right Click - Clear Filter). И сега вече си работиш само с полигоните. Ако полигона ти е на първи слой, избираш първи слой (изредените активни слоеве долу в менюто, подредени в редичка както табовете (страниците) в ексел), после Shift+S да затъмниш останалите слоеве или още веднъж Shift+S да ти е видим само първи слой, и пей сърце!
П.П. Естествено, ако искаш да видиш отново всички активни слоеве, пак Shift+S.

Чет Ное 14, 2024 5:59 pm
Профил
Аватар

Според мен с Тони имаме различни проблеми.
Обикновено работя само в текущ слой и селектирам полигона без проблем. Когато тръгна да хвана празно квадратче, ту успявам да го хвана, ту не. Да, появяват се стрелки и указатели какво и накъде мога да преместя, и толкова. Като реши да се инати, ми трябват 3 - 5 опита да го хвана.
Комшиите вече не отварят прозорци и не пускат децата си навън, за да не слушат какви сръбски ги редя. Срамота е... :D

Чет Ное 14, 2024 7:19 pm
Профил

Не знам за Ицо, аз лично ненавиждам да изпозлвам селекции на конкретни неща, да ги пускам, да ги спирам ... освен с Алтиум съм рабаотил и с оркад, да не говорим за друг тип приложения, да речем аутокад където не е рядкост да имам по 100 слоя в някой архитектурен чертеж, корел па и фотошоп макар да не ми е любимия, Алтиума е единственият софт в който имам проблем да селектвам обекти, дори обекти на работният слой какво да говорим за други слоеве ... сигурно с филтри и други трикове може да станат нещата, всичко това е стршано времеотнемащо, ненавиждам и да кликам без нужда .. а тоя алтиум взсе повече неща трбява да ги кликам щото те толвкоа много са се навъдили та не моем му запомня шорткътите .... говоря от гледан точка на потребител на най-разнообразен софтуер. Както се казва ако никога не си ял сладолед ти е все тая и никога няма да ти се прияде щото не знаеш че има, ама като го хапнеш и почва да ти се усложда .. същата работа е и с кадовете. Ако копаеш по цял ден само алтиум, и не си пробвал друго, или си пробвал сходни по малоумщина софтуери просто му свикваш и работиш, но като изпозлваш 5 различни када, и само с един от тях имаш проблем със селекциите ... някак ти се иска да набуташ компа са вси те монитори в нечий задник. Аз оня ден съвсем серионо бях решил да го сменя алтиума, аз съм инат и стоя просто щото мразя да сменям, но съм още по инат ако някой се опитва да ме насилва да направя нещо което не искам, готов бях да платя повече и то на куп за оркадският лиценз но не и да им платя на куп на алтиум ако има възможност за месечно плащане ... понякога сам си усложнявам живота но си имам принципи :)

Чет Ное 14, 2024 8:13 pm
Профил

За пореден път тъпотите на Алтшитума- вместо да седнат да си оправят помийте и да си преструкторират дървесния КАД те тръгнали да развиват друга помия.

MID structure

https://en.wikipedia.org/wiki/Molded_in ... ect_device

Design in a New Dimension: Altium Designer’s 3D-MID Demo

https://www.youtube.com/watch?v=c8Ld82LEHi8

По идея лошо няма но както се казва - първо се снучи да ходиш ,а чак тогава се впускай в съзтезания по бягане.

Сря Ное 20, 2024 5:41 am
Профил

Този МИД не е нов. Помня, че ощепреди година се загледах в тази тема, и да - още тогава ми се стори много "нетрябваща". Те австралицйите хубаво се усетиха преди 10+ години, че не им трябва ФПГА и компилатори, че и развойни бордчета, та ги махнаха, но някак не могат още да усетят посоката, в която трябва да движат. Според мен, на Протел и симулатор не му трябва. Не познавам никой от моите колеги и приятели в бранша, дето да ползва спайса им. И това от 20-25 години. Инак, че го пооправиха, да, така е. Ама не може се мери с LTSpice и Cadence.

Сря Ное 20, 2024 12:38 pm
Профил

Да, 3D-MID е от около година, може и малко повече.
Ако се съди по постовете в форума на Алтиум, има някакъв интерес към 3D-MID.
Явно от Алтиум не искат да изпуснат този влак, а за всеки влак си има пътници.
Иначе и моето мнение е подобно - въвеждат нови функции и заедно с това нови бъгове,
а не оправят старите бъгове. Дори оправени бъгове се развалят отново с новите версии.
Но напоследък има и елемент на по-голямо внимание към постовете във форума.

Сря Ное 20, 2024 1:32 pm
Профил

Едим мой бивш колега ми се обади да пита за това та и от там се поразрових.

Няма как да знам всичко но ползваики си опита от аутомотива- тва с тия пласмаси не е за големи количества –може би за самолети ,медикал устроиства и от сорта където волюма е от малък до среден е подходящо... не знам .
За да речем 50 000 и нагоре за година тва не става ... понеже гледат да бутнат цената много надолу съответно и се пести и при формите за пласмаса,осъоветно се произвежда с що годе големи толеранси ,тва с допънителните операцй върху пласмасата ще дигне цената доста нагоре.
Другия проблем които виждам – поне аз не знам машни за насищане дето да насищат на таква 3Д пласмаса ... може и да има нещо ...но поне аз не знам за такива машини.
Ама да спем до тук че тва си е друго нещо.

Чет Ное 21, 2024 1:45 am
Профил
Аватар

3D-MID дъвката се дъвчи вече 15-20 години, с някакъв успех тук и там. Алтиум пак взеха да откриват топлата вода, както и с бондирането (PADS имаха тул за бондиране още 2007/9 ако не и по рано). Въпреки това бондираща схема на по-прости чипове се прави в Paint ;)

Но на Eлектрониката имате разни машинки за "печатане" на платки и компоненти (Nano Dimension и Fuju), както и излезе стандарт за залети в материал компоненти IPC-8401 (in-mold components)
https://shop.ipc.org/ipc-8401/ipc-8401-standard-only

Съб Ное 23, 2024 10:20 am
Профил
Аватар

Някой с Eagle / Orel за една конверсия от стар формат в нов XML 6 или каквото е там? Алтиума реве че не може да конвертира стария формат.
Благодаря!

Сря Дек 04, 2024 2:29 pm
Профил

Имам каквото там се е превърнало след като е влязло във фюжън, дай да го видим.

Сря Дек 04, 2024 3:08 pm
Профил
Аватар

Платка с TH компоненти от двете и страни. Сервизния печат на един от компонентите от едната страна минава през падовете на компонент от другата.
Има ли елегантен начин да се премахне конфликтната част от сервизния печат без да се разглобява компонента на примитиви и да се търкат линии?

Нед Дек 08, 2024 8:28 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194 ... 205  Следваща