| Автор |
Съобщение |
|
hgeorgievg
Ранг: Минаващ
|
 7-сегментен индикатор 0.28”
Здравейте, извинявям се ако не е за тук темата (надявам се да ме насочите) пълен лаик съм и нищо не разбирам от електроника, та трябват ми 7-сегментни индикатори 0.28” червени два с две цифри и два с три цифри - ако можете да ме насочите от къде мога да ги поръчам и вече мисля по-тръдното има ли човек който може да ги настройва да показват температура на охладителна течност, волтметър, температура на мссло и налягане?
Пак казвам нищо не разбирам и търся човек който да ми помогне, разбира се дрещу заплащане
Благодаря предварително
|
| Вто Ное 19, 2024 4:47 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: 7-сегментен индикатор 0.28”
Не търсиш индикатори а готови модули, има купища, напрежението е лесно, температура и налягане не са. От къде вземаш сигнала за температура и налягане, трябва да внимаваш как го правиш защото може да повлияеш еку-то, че може и да го повредиш. Иначе нещо такова https://elimex.bg/product/75953-ured-pa ... -30v-zelenИма различни, има много и в Амазон предполагам и на други места. За масло и температура обаче е няма да стане директно.
|
| Вто Ное 19, 2024 4:59 pm |
|
 |
|
hgeorgievg
|
Въпросът е, че трябва да са на определен размер индикаторите 0.28” и вече от там да се мисли как да се вързва има го описано, но както казах съм пълен лаик и затова търся някой който може да помогне, прикачвам снимка, защото за мен всичко написано е чужд език
|
| Вто Ное 19, 2024 7:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Тия неща не стават с чата ... говори ти общи приказки, имаш ли идея как тия сензори се свързват към двигателя, защото чата няма никаква. Отделно ти е наговорил общи приказки. Та ти искаш да направиш нещо изцяло къстъм, т.е. търсиш лед инфдикатори които да управялваш с някакъв ардуино борд, или искаш нещо готово което си управлява индикаторите ? Ако е само за индикатори, ето ти в диджикий : https://www.digikey.com/en/products/fil ... WTHQAT0qgAСъщото търсене и филтър може да пуснеш в Маузер или TME.
|
| Вто Ное 19, 2024 8:15 pm |
|
 |
|
hgeorgievg
|
Идеята сега като чета всичко е да с ардуино защото готови едва ли ще намеря в същия размер защото размера е важен
|
| Вто Ное 19, 2024 9:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не е проблема в размера, готовите са основно волтметри които ще е трудно да направиш да работят със сензорите които искаш. Дали да е ардуино ... тов ане го коментираме, още по-малко бръщолевиниците на чата. Вместо да си говориш с търсачки които не са наясно с много неща, защо не започнеш от начало, искаш да мериш температур ана масло, вода, налягане на масло или турбо ? кажи точно какво искаш да мериш , на какво и ще го мислим.
|
| Вто Ное 19, 2024 10:19 pm |
|
 |
|
hgeorgievg
|
Така искам да меря температура масло, температура охладителна течност волт метър, температура диференциал
|
| Вто Ное 19, 2024 10:40 pm |
|
 |
|
VPavlov
Ранг: Популярен
|
За по-любителско изпълнение изглежда че Ардуино ще ти свърши работа. Има 5 входа за АЦП. Предлагам ти Ардуино защото има много примерни проекти в Интернет така че би се справил. Имаш предостатъчно изходи и за дисплеите. За захранване от акумулатор може да ползваш LM2596. С датчиците за температура може да ползваш 10K NTC термистори, които можеш и да бутнеш в радиатора или където намериш за добре. Дават го до 125 градуса, така че трябва да го имаш предвид.
|
| Вто Ное 19, 2024 11:35 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Значи, ако можеш да ги сложиш датчиците чисто механично, аз ти препоръчвам такива които са с линеен изход, TI имат такива PTC, друг вариант е нещо по-индустриално с изход 0-10 V. Ако ще четеш съществуващите за масло и вода става по-сложно, то може и да е невъзможно защото на новите са на CAN, т.е. не е невъзможно но е нещо съвсем различно. Със захранването ще имаш проблеми, а щом ще мериш температури едва ли е просто домашната каруца, по скоро нещо което мислиш да изнасилваш, т.е. резки промени в оборотите което прави проблемите със захранването още по-сериозни.
|
| Сря Ное 20, 2024 12:16 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Харесъл си човека копчета и сега търси някой да му ушие балтон за тези копчета. Или се отказвай или действай по правилния начин. Започни с намирането на сензори и техния монтаж. Другото е лесно. Кото начало намери сензор за налягане на маслото.
|
| Сря Ное 20, 2024 10:52 am |
|
 |
|
velio
|
За температурата примерно нещо такова - https://www.aliexpress.com/item/1005007919039257.htmlЗа налягането, напрежението и т.н. май е по-добре да си вземаш ODB монитор или нещо такова - продават и такива устройства. Ползват сензорите на колата и само четат данните от компютъра й. Примерно такова: https://www.aliexpress.com/item/1005007436813270.htmlПросто трябва да си избереш такова което има параметрите които ти трябват. Да го направиш ще ти излезне многократно по-скъпо, особено ако не знаеш нищо по въпроса, да не говорим за времето...
|
| Сря Ное 20, 2024 5:29 pm |
|
|