|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Чет Юли 30, 2026 8:51 am
Платкаджийници и фирми за насищане
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12100 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Платкаджийници и фирми за насищане
И кой е тоя прехвален производител, който умира от едното запояване или "леко" почукване? Правил съм панел с подобни микро ледове, и доста зор видяха - но най-големия проблем който съм виждал е отлепена оптика, и пак светеха без нея (понеже им бях дал зор пинсета поялник). Иначе умрял светодиод, дори и от "умните" не съм виждал отдавна.
|
| Вто Ное 26, 2024 7:32 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30693 Местоположение: София
|
world semi ... то WS2812 е техен, другите са клонинги. Проблема е конкретно с тоя корпус, с другите им ледове нямам проблем. Такъв адресируем лед не знам и да с епродава от друг, в смисъл стрниачно светещ.
|
| Вто Ное 26, 2024 8:31 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12100 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Вто Ное 26, 2024 11:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ти сигурен ли си че това е техен продукт ? Температурния профил е очудващо същият, и не само ... не казвам че не си ги правят сами, но имам едно усещане .... ще ги пробвам със сигунрост. https://www.lcsc.com/datasheet/lcsc_dat ... 965557.pdfp.s. сега проверих наличности, няма ги никъде ... ще им драсна едно писъмце да видим
|
| Вто Ное 26, 2024 11:57 pm |
|
 |
|
Grubi
|
|
| Сря Ное 27, 2024 12:50 am |
|
 |
|
ToHu
|
То само да не са окаже че вместо WS са ми пшродали тая китайшина 
|
| Сря Ное 27, 2024 1:07 am |
|
 |
|
Grubi
|
Тя китайщината може и да е добре, да не е виетнамщина. Другия път ще дойдеш в Мюнхен - всичките LED чичковци и лелички бяха там - Kingbright, LiteOn, Rohm, Osram и т.н. плюс китайците. И колкото и да е странно - някои от китайциите с малкитв щандове са там от 25+ години, ако не и повече.
|
| Сря Ное 27, 2024 6:55 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
На всичките едновременно. С подходящ филтър си във всеки бизнес 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Ное 27, 2024 10:56 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами тия са тайванци уж, и диодите им като цяло са читави, досега с техни кой знае какви проблеми съм нямал. Случвало съм обаче на много клонинги и там проблеми всякакви. Тия ги купувах Пре lcsc, ако вместо то WS ги вземат от някой друг ....
|
| Сря Ное 27, 2024 3:59 pm |
|
 |
|
maiden
|
Колеги, ето едно интересно хрумване. Да не цапам другаде в нова тема. Така и така всички произвеждаме платки, поне повечето от нас. Кой на частно, кой работи някъде. Кой пък тепърва иска да влиза в тия л.йна  . И всички ние искаме да имаме контрол върху насищането, да е бързо и качествено все едно си е наша линия. Общо взето идеята ми е такава - хора се събират за някакви тухли и бетон като Исторически парк, ние не можем ли да се съберем и да си направим линия за споделено насищане на платки. Един вид акционерство. Половин- един милион са много пари за сам човек, но като го разхвърлиш на 50-100 човека става поносимо. С тия ниски цени в Китай, наистина не знам какво ще спечелим, може би бързина и все пак да подкрепим родното. До колкото разбирам Jlc имат сума ти плейсъри със заредени барабани със стандартни резистори, кондензатори. Тоест един плейсър само с 40 барабана трябва да е със 100к, 1к, 10к, 100 нанофарада, 1 микро, 0402, 0603 Е, говорим за 50-100 човека по 5-10000 хиляди, а не 1000 човека по 1000 лв, защото е трудно това управление.
|
| Вто Дек 03, 2024 4:38 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12767 Местоположение: София
|
Явно нямаш представа за какво говориш... Накратко - процесът не се изчерпва само с пик енд плейс машина. Стенсили - кой ги проектира, кой работи с тях, на какво и с какво. Имам още много въпроси около стенсилите, без да съм много навътре в материята. Печка, температурни профили, насищане лице - гръб, и още поне дузина "дреболии". Кой ще обгрижва това оборудване и кой ще работи на него? Къде ще стои това оборудване и кой ще поеме режийните му? При фал, кой носи вазелин? Какво става ако оборудването погине? Това не го разбрах. На мен тематиката все още ми е интересна. Защо я запокичи към раздел "чистота"?
|
| Вто Дек 03, 2024 4:58 pm |
|
 |
|
maiden
|
Въпроса първо е да се изгради качествена линия. Плейсъри, Стенсили машини, печки. От там нататък ще е с контрол на достъп. Заявил си че в петък на обяд искаш да ползваш линията, запазваш си час. Може би трябва да има човек- два постоянно на заплата, който ще движи програмите и ще се грижи за оборудването и суровини. А тези които имат Ноу Хау, просто резервират линията ръгат си флашките, правят донастрийки/с техен човек за програми/, правят си платките и после всичко се изтрива.
|
| Вто Дек 03, 2024 5:03 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12767 Местоположение: София
|
Ама ти май наистина нямаш представа за какво говориш. Носиш една флашка с данните, една с компонентите, една с пастата, платките под мишница, и ръг и тръг. Това си е пълноценен ангажимент, с куп тънкости на всеки етап от производството. Опитът в никакъв случай не е за подценяване, дори напротив. Отделно аз, а предполагам и доста други предпочитат да дадат каквото трябва, някакви инструкции какво и как, и след това да се отдадат на други занимания. Но нека да се чуят и други мнения за тоя безумен по мое мнение проект... 
|
| Вто Дек 03, 2024 5:14 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
|
| Вто Дек 03, 2024 5:29 pm |
|
 |
|
maiden
|
Нека погледнем хората от Исторически парк. Олигофрени на квардат. Обаче олигофренията може да събере на куб поне 100 милиона.
А тук форум на 25 години, интелектуален форум а не къв да е, да не може да си събере пари за линия за насищане на платки за 1 милион да кажем. Това изглежда тъпо.
|
| Вто Дек 03, 2024 6:11 pm |
|
|