|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:26 pm
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Черен Петък 2024
Изделието е от "тъмния период" на Тектроникс и не съм сигурен, че е за хвалене... https://w140.com/tekwiki/wiki/TLS216
|
| Съб Ное 30, 2024 1:32 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Е тоя изрод не съм го виждал, да речем ще преживее човек разни странности като офсети ...ама това с номерацията от дясно на ляво .....това може да е правено за някой специфич н клиент.
|
| Съб Ное 30, 2024 4:46 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Тия ги раздават безплатно енергийните доставчици тук в UK, когато ти инсталират смарт метър. Отделно когато си инсталирак автоматизирана система за контрол на температурата Schneider Wiser ми изпратиха техен дисплей, който е съвместим със системите на Schneider / Drayton и интегрира наличните смартметри за газ и ток към техните системи за контрол.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Нед Дек 01, 2024 8:49 am |
|
 |
|
itso.t
|
Сондите на полвиноскопа също са интересни - активни, FET, и стават само за него. И са странни в същото време.
|
| Нед Дек 01, 2024 11:53 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Да, SMA конектори не бях виждал на скоп...ако виждам добре.
|
| Нед Дек 01, 2024 12:14 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Не бил важен цветът на сондите, а скопът да можел да лови мишки... 
|
| Нед Дек 01, 2024 12:46 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е черния петък го прескочих но дядо мраз ще ми донесе едно такова https://i.ebayimg.com/images/g/mywAAOSwrrlmSvHl/s-l1200.webp lecroy 104mxi с ключ за 204 и доста опции, дано да е читаво.
|
| Нед Дек 29, 2024 12:14 pm |
|
 |
|
jofcho
Ранг: Популярен
|
Много си слушкал и папкал, явно, със здраве да се ползва!
|
| Нед Дек 29, 2024 7:33 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Това е по-бързо от моя Wave Runner 6000MHz, дето намерих в кофата. Ама нали е безплатен, няма какво да му гледам кусури. Понеже съм краквал единствено Ригол по инструкции, намерени в нета, искам да те питам какво значи да имаш ключ за 2GHz версията? Нещо официално закупено с осцилоскопа, тоест легитимен ключ от ЛиКрой, или говориш за крак/хак? Моя LeCroy 64mxi до колко мога да го вдигна, има ли чалъм?
|
| Нед Дек 29, 2024 7:38 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами ключове се продават от лекрой, ама дали е с оригинален или кракнат не е ясно. 104 става на 204, борда е същият. Сега четох че има разлика в някакви кондензатори, т.е. те хардуерно са го поограничили, но може би ако те ти слагат ключ или модват нещо, или просто има софтуерен начин за компенсацията им. Като гледам спецификацията изглежда от 64 нагоре да са един хардуер, поне така пише, твоят също е 5 Gs/s и 10 на един канал. Интересното е че по спецификация го дават 10 макс, т.е или е с две ацп-та по едно на два канала, или е с 4 но могат да вържат само две заедно. Аз бая се двоумях между него и един тек, тека плюса му е че има повече семпли за секунда ако е на един канал, но пък като цяло е по бавен и прави доста по малко развивали в секунда, та реших да е лекроя, а и съм им фен  Има някакъв хак май защото мярнах нещо в evblog форума, но не съм задълбавал. Така или иначе като за намерен в кофата направо твоя си е екстра, ако и аз можех да намеря един ...
|
| Нед Дек 29, 2024 10:07 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
И за чий са ви тия чудовища?
|
| Пон Дек 30, 2024 1:58 pm |
|
 |
|
itso.t
|
За снимки във фейса естествено. Междувременно пристигнаха сондите за полвиноскопа: 14 бр. активни, 800 MHz, 1 мегаом, 2.5 пикофарада.
|
| Пон Дек 30, 2024 2:06 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ммм ти май не само си папкал и слушал а и шестица от тото-то си хванал ...14 активни сонди сигурно струват повече от полвинскопа ...аз гледах за лекройчето, под 200 пари няма...аз имам на HP ама те са с външно захранване ....преди време взех една диференциална лекройска, трябва да огледам за още една. Иначе пасивни си накупих на сметка, по 30 парчето, то не че нямам от тях PP007 но за тоя има модификация WR, може да има разлика в съпротивлението и да не е точно 1:10 тази без буквичка. Ами рек не са чудовища, то така изглежда ама да имаш 2-3-5 Gs/a доста често е необходимо, особенно ако дебнеш някакви спорадични процеси, гличове и т.н. отделно последната година съм направил 10-на различни bt устройства, понякога е добре да бучнеш да видиш има ли нещо на изхода. Да вярно и със спектралния става, но по-бързо от скоча няма, а там са си 2.4 ghz . Ако искаш да погледнеш някой USB 3 па и 2 пак си иска семпли .... То аз сега не съм с много по различен, но е 2 на канал, макс 8 ако меря само на един канал, пак лекройски, аз си го харесвам, но процесора му е бавничък ...то аз гледах за нещо 20 gaps, затова и заглеждах един tds7154, но реших да взема лекроя ....може и tds да взема ако ми щукне нещо. Той дядо мраз и един FRA ми е взел, venable 3120, и прадядо му 350A ...тоя втория е голям сандък, дори не знам дали е работещ но за $90 не можах да устоя на изкушението.
|
| Пон Дек 30, 2024 2:59 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Въпрос, който много хора си помислят, но никой няма смелостта да зададе На мен лично измервателната техника никога не ми е била страст и затова не разбирам поривите за такива покупки
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Дек 30, 2024 6:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами това е до момента в който вариантите са ами това не работи зарязвам го, или 3 месеца дебъг, опити и редеззайн за нещо което с подходящата измервателна апаратура може да установиш за 2-3 часа .. въпрос на избор. Сериозен развой, без подходяща измерватрелна апаратура е невъзможен. Да не говорим, че 1/3 от работата ми е свързана с проблеми в нечии друг дизайн и решаването им, това пък е направо невъзможно без читава измервателна апаратура. Отделно, когато дизайнваш неща които някой някъде произвежда има еиднпроцес на верифициране и квалифициране, или най-общо валидация, демек дали отговаряш на изискванията и то това е в много аспекти. Когато работиш за бош/Джонсън и подобни, там си има одел който прави схематики, оптдел който прави платки, отдел който тества, отдел който верифицира и т.н. и т.н. ... ама аз работвя за себе си и за клиентите ми. Аз си правя схемата, платката, аз си тествам и аз си верифицирам. Когато вземеш фрилансер който я има скоп я не,. а и да има ще е някой ригол, след това стигаш до някой като мен, обикновенно фирми от 1-10 човека които ти казват защо нещото ти не работи или не минава някой си тест. Аз не твърдя че съм голям експерт, но държа моите дизайни по възможност да не стигат до такива други които да ги оправят. Та затова не само трбвява да мога да си го дебъгна ами и измеря/тествам възможно най-близо до това кеото ще е в лаба. Затова имам и спектрален с EMC пакет, затова се каня да си купувам и тестови приемник, трупам и линсове, и всякакви друго неща някои от които изпозлвам веднъж годишно ... сеха съм набелязал приемник, контактен и въздушен ESD и др. от сорта. Що годе насъбрах достатъчно за тестване на AC/DC вкл. пренапрежения, изолационни и подобни като уредите покриват почти всички стандарти. Нищо от това не е нито евтино нито просто за използване ... AC източника на кикусуи е колкото два дърти скопа, демек мнооо голям, всяко изпозлване е 1 час подготовка ... EFT / Burst постановката е още по драматична, 3-4 часа да опъна временната маса, да сложа ламарината, да направя сетъпа .... следвщата покупшка може би ще е някое по-голямо хале  EMC conducted става, ама за излъчени съм много далеч, това е на ред заедно с ресийвъра ....
|
| Вто Дек 31, 2024 2:29 am |
|
|