Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1160, 1161, 1162, 1163, 1164, 1165, 1166 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Това е "демокрацията" - вкарват те в коловоза, за да си причиняваш сам всичко, и понеже вече имаш западния робски модел на мислене за това не одобряваш да се помага на децата, бъркаш глезене с предаване на наследството. замисли се кои са богатите фамилии на запад? Дали случайно не са тия които предават постигнатото на следващото поколение за да не започват от нулата? Защо им казват фамилии? Казваш кредита е култура. Култура е в западния модел където си принуден. Правилното предаване на наследството и възпитанието на следващото поколение също е култура. Друг е въпроса какво можеш да дадеш в наследство ако си бил роб цял живот. Следващото поколение не само нямат какво да дадат, но и възпитание не знаят какво е. И това не е само в БГ да казваш сами си го правим, целия запад е така.

Това е коварното на "демокрацията" защото само едно поколение е нужно за пълното претопяване на цяла нация. 500 години робство не успяха, но едно поколение "демокрация" успя

Медиите - сорос от къде дойде? Сами ли си го измислихме или дойде с "демокрацията"?

Въобще всичко сами си го причинихме от момента в който влязохме в коловоза и започнахме "демократично" да си "избираме" марионетни правителства
Забележи в момента колко много държави са под жестоки критики от ЕС и хамериката защото не гласуват за "правилния" кандидат

Вто Дек 03, 2024 9:04 am
Профил

nik написа:
най-после прозрение
сега да помислим кога точно ни осакатиха?
не милея за бай тошово време, ама по времето на комунизма се пазеха традициите от преди комунизма, а именно натрупване и предаване през поколенията, въпреки ограниченията на комунизма хората се опитваха, строи се къща - задължително по един самостоятелен етаж за децата
с вноса на "демокрацията" първото нещо беше да се заличат тия традиции, и да бъдат заменени с кредити и робство, наричани за по-весело "демокрация" и "светло евроатлантическо бъдеще"

а правата на жените са си чиста манипулация за изборите - още едни лесни за манипулиране гласове, в хамериката сега е много модерно - пускаш мухата "ако не гласувате за нас другите ще забранят абортите" и гледай сеир

Тц. Баш комунизма ги докара нещата до днешния упадък. Заради колективизацията на село и зорлен индустриализацията. Фабриките се нуждаят от работнички а не от майки гледащи децата си по цял ден. И с всяко поколение се забатачва леко по леко. Докато са били живи родените преди комунизма нещата все още са вървели по инерция. В момента в който основното население в трудоспособна възраст стана възпитано от израсли по времето на комунизма нещата скоропостижно приключиха и вече нямаме комунизъм. Ама обществото не само, че не се оправи ами продължи по инерция да се опростачва и чалгализира. Ако гледаш повърхностно излиза, че при комунизма било добре а после е станало зле. Задълбаеш ли осъзнаваш, че комунизма е започнал с рушенето на семейството пращайки всички на каторга по заводите. А може да се задълбава и още няколко нива по надолу и по надолу - и с всяко задълбаване процесите стават все по дълги и трудни за осъзнаване и осмисляне.

Вто Дек 03, 2024 10:44 am
Профил
Аватар

Хммм... тук съм по-склонен да се съглася с nik. Не за друго, ами половината ми живот е минал по "онова време" и другата половина в "демокрация". Може да се направи разликата. Да, на фабриките тогава са им трябвали работнички, но въпросните работнички не е трябвало да работят само за да може да си слагат децата в градина. Сега също им трябват работнички, но по възможност да са феминистки - "независими силни жени". Тия се фокусират основно върху собствения си егоизъм и е малко вероятно някога да станат майки изобщо, т.е. прекрасна инвестиция за фирмата тъй като въпросната ще работи повече за същите пари.

Вто Дек 03, 2024 11:36 am
Профил

Западната пропаганда по принцип за всичко обвинява режима който се опитва да подмени, независимо дали е комунизъм или е нещо друго, сега орбан е виновен за всичко.... макар да няма общо с комунизъм

Дали обаче комунизма нанесе тия поражения върху традициите и способностите да се предава нещо към следващото поколение? Според мен връзката се прекъсна с поколението родено доста след комунизма. Което дори не е виждало комунизъм. Което поколени е изцяло възпитано със западния модл на робство. Феминизъм, джендъри, кредити и всички екстри на "демокрацията"

Учителка в българско училище в лондон ми разказва следната история - правят с децата сценка някаква за коледа, децата трябва да грабнат шейните и радостно да хукнат да се пързалят, учителката се опитва да обясни на децата колко много трябва да се радват, децата не разбират, майките също, защото и те не са ходили на пързалка.... как да предадеш в наследство нещо на поколението ако го нямаш?

Последна промяна nik на Вто Дек 03, 2024 12:28 pm, променена общо 1 път

Вто Дек 03, 2024 11:59 am
Профил

Аз пък съм за palavrov. Гледай фактите, личните ти наблюдения са само от перода на социализЪма. По времето на царска България сме били най-напред в развитието не само на Балканския полуостров, сега след нас са може би само Албания.

Вто Дек 03, 2024 12:21 pm
Профил

Според мен тези неща се случват бавно и са необходими няколко поколения за да се стигне до подобен разпад - трудно става само с едно-две поколения. Трябват си повече. Там както Мойсей е водил 40 години евреите в пустинята за да не остане нито един жив спомен за робството им в Египет. Това 40 години не е случайно като период. И горе долу по толкова е и времето прекарано в комунизма и след него. А това, че всъщност не било комунизъм а нещо си друго няма връзка - просто уточняване на терминологията. Ако някой има по подходящо име да казва.

Та за мен причино следствената връзка е:

- опростачване породено от отнемане на децата от майките започнало с пращането на майките по заводите
- заводите на свой ред са рожба на индустриалната революция и капитализма като концепция базирана на непрестанен растеж и консумация
- индустриалната революция е резултат на освобождаването на работна ръка в тоя пущинак в западна европа водещ до демографски, социален и от там и културен и научен бум
- това освобождаване на работна ръка пък е в резултат на тектоничната аграрна революция в резултат на внасянето на нови храни след откриването на америка (най вече картоф но не само, също царевица, тикви, домати, чушки и т.н.)
- откриването на америка пък е в резултат от неистовото желание на европейците за морски "път на коприната" където да не ги цакат с данъци и такси местните феодали

Това всичкото обхваща има няма 500 години. А света е много по стар. Тези юнаци във видеото добавят още около 500 години за Вененцианската республика и влиянието и върху развитието на търговията и банковото дело. За разбиването на хазарите довело до разселването им из цяла европа където са приемани за евреи. По назад вече съвсем му се губи нишката като причино следствие.

Вто Дек 03, 2024 12:28 pm
Профил

Bai Ui написа:
Аз пък съм за palavrov. Гледай фактите, личните ти наблюдения са само от перода на социализЪма. По времето на царска България сме били най-напред в развитието не само на Балканския полуостров, сега след нас са може би само Албания.

За съжаление скоро май само нашата си Македония ще е по зле от нас. Албанците набират инерция и не е ясно колко още ще са по назад.

Вто Дек 03, 2024 12:34 pm
Профил

Нека да бъдем реалисти, по времето на царска България далеч не сме били от най-развитите, а за това как е живяло голяма част от населението пък съвсем няма да говорим. Нещата са такива каквито са.
Ние си имаме особеностите, Алеко не е писал фантастика за далечно бъдеще ...
Ник, аз съм бил винаги против това с къщите и имотите, наследство е едно, да осигуриш на детето си дом още преди да е проходило съвсем друго, това между другото не е нещо нормално за нас, това се появява като тенденция точно по времето на комунизма, и то си има причини за това.
Не виждам и смисъл да се залита в крайности, едните обвиняват социализма, другите демокрацията ....социализма е допринесъл много за това да се превърнем в модерно общество, наука, индустрия, култура ...в същото време е нанесъл някои много сериозни вреди, демокрацията от друга страна е осигурила капитал и относителна свобода за това какво можеш да правиш с него, но и тя нанася доста сериозни вреди.
Ако има общество от отговорни и мислещи индивиди, то би се възползвали както от единия строй така и от другия, но такова няма в България. Донякъде и наивността на хората е виновна, но като цяло очакването че може да има безплатен обяд ....

Вто Дек 03, 2024 12:41 pm
Профил

Тенденцията е много преди комунизма, моите дядовци така са си предавали имоти и бизнеси към поколенията, след комунизма обаче тръгва в друга посока, съвсем грешна според мен

Но за очакването че "някой ще ни оправи" наистина това остана вреден навик от комунизма, явно социалната среда дълго време оставя такова впечатление

Един въпрос имам, към хората родени преди 80та - като е толкова хубава "демокрацията", колко от вас биха си заменили детството, първите 7 години тогава, да ги заменят с детството на сегашно дете родено 2017та ?

Вто Дек 03, 2024 1:11 pm
Профил

Ник, никой не би си заменил детството за нечие чуждо. Нито ние с нашите деца, нито те с нас. Детството за това е хубаво защото някой друг се грижи за да си безгрижен. Това не означава, че на родителите ти им е било по леко като са те гледали сравнено с теб като си гледаш децата сега.

Вто Дек 03, 2024 1:30 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Веднага бих го заменил! Бахти гадната социално-обществена казарма си беше! Вичко беше под строй, без право на мислене, само подчинение!
Децата ми са обиколили половин европа...

Вто Дек 03, 2024 1:34 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
t_i_t_o написа:
Веднага бих го заменил! Бахти гадната социално-обществена казарма си беше! Вичко беше под строй, без право на мислене, само подчинение!

Глупости на търкалета- сигурно такова ти е било детството ако си имал родители алкохолици, и често често си посещавал детска педагогическа стая и ТВУ...
Тогава сигурно ти е било криво )
Като са обиколили половин европа, питай ги дали в Англия могат да постнат в социялнамрежа пост срещу лгбт или срещу евреите?
Или питай ги дали в германия може да точиш пиратска музика от някой торент?
Сега е много по-полицейско от бай-тошово време :!:

Последна промяна MYXATA на Вто Дек 03, 2024 2:04 pm, променена общо 1 път

Вто Дек 03, 2024 1:50 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
nik написа:
Един въпрос имам, към хората родени преди 80та - като е толкова хубава "демокрацията", колко от вас биха си заменили детството, първите 7 години тогава, да ги заменят с детството на сегашно дете родено 2017та ?

Аз лично никога не бих го заменил...
Майка ми беше самотен родител, и при все това, съм ходел на море, на планина на уроци по англикски/немски, ходел съм по кръжоци за авиомоделизъм, за ракетомоделизъм...
Правел съм бомбички, димки съм пускал в асансьорите, крадял съм череши/праскови....
И главното чел съм много книги(за това точно никога не съм съжалявал.).
Активно почнах да пътувам чак към 26-7годишен, но това хич не ми е навредило на психиката и самочувствието.
А иначе както казват психиатрите не всички комплекси са жилищни -може винаги да намериш някой, който да обвинява социалният строй преди 50 години за днешното си дередже....

Вто Дек 03, 2024 2:00 pm
Профил

MYXATA написа:
t_i_t_o написа:

Глупости на търкалета- сигурно такова ти е било детството ако си имал родители алкохолици, и често често си посещавал детска педагогическа стая и ТВУ...
Тогава сигурно ти е било криво )
Като са обиколили половин европа, питай ги дали в Англия могат да постнат в социялнамрежа пост срещу лгбт или срещу евреите?
Или питай ги дали в германия може да точиш пиратска музика от някой торент?
Сега е много по-полицейско от бай-тошово време :!:

Т.е. тезата ти е "преди беше по-добре, защото можехме да серем навсякъде и крадем безнаказано, а сега е по-гадно защото не можем..."
Сега е по-полицейско за измекярите...
Евалата за мислеленето, всеки си заслужава съдбата.

Вто Дек 03, 2024 2:25 pm
Профил

Тито, "децата ми са обиколки половин Европа" ли е критерия ? Ами то същото може да с екаже и за социализма, обикаляше се различна част от Европа ....това не е никакъв критерий, и не започвай с това как й колко е можел да пътува и че това е свободата, това няма нищо общо със свободата и повярвай ако говорим за свободи, все повече с е убеждава че преди 10-ти в БГ имахме повече свободи от колкото днес в някои западни общества.
Въпроса е от къде и как гледаш, и какво е важно за теб. Детето ми е обиколило половината свят, и да ти кажа не го има за някакъв плюс, та от нейна гледна точка това няма никаква стойност.
Аз не бих заменил моето детство за нищо, нито бих заменил годините в социализма, не бих заменил и тези след тях.
Аз виждам предимства и в единия и в другия строй, само дето в сегашния не виждам бъдеще за държавата.
Лично аз не давам и стотинка за европейските и западните ценности, да си ги набутат където си искат, обикновенно си ги бутат отзад.

Вто Дек 03, 2024 2:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1160, 1161, 1162, 1163, 1164, 1165, 1166 ... 1194  Следваща