Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1161, 1162, 1163, 1164, 1165, 1166, 1167 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Дано не се повтарям. Прочетете книгата "Фашизмът" на Желю Желев. Сменете навсякъде фашизмът с демокрацията. Прочетете я пак. Намерете десетте разлики - това за днешните "демократи".

Вто Дек 03, 2024 2:58 pm
Профил
Ранг: Почетен член

ToHu написа:
Тито, "децата ми са обиколки половин Европа" ли е критерия ? Ами то същото може да с екаже и за социализма, обикаляше се различна част от Европа ....

Да пътуваше се, за простосмъртните само по соц лагера и то само с молба до партията и то ако тя благоволи да те пусне. Е разни ДС кадри и на запад пътуваха, ама не и ние.

ToHu написа:
Детето ми е обиколило половината свят, и да ти кажа не го има за някакъв плюс, та от нейна гледна точка това няма никаква стойност.

Обяснимо е да не оценяваме нещата и да ги приемаме за даденост, когато наистина ги получаваме наготово.

Друго щеше да е ако по "коледа" на гости у панлеката в комшиите разглеждаше некермани :)

И да - парите нямат значение, когато ги имаш достатъчно.

Вто Дек 03, 2024 3:21 pm
Профил

Това което го имаше по социализма сега не можеш да го купиш с всичките пари на света. Сега няма никакви условия за развитие на децата независимо колко плащаш. Навремето всичко беше безплатно. Всичко беше на много високо световно ниво. Вярно беше правец 8 но имаше къде да учиш бейсик. Можеше да отидеш във всеки завод, институт, организация и там има знаещи и можещи хора които да ти кажат, покажат, дадът книжка. Сега какво има - биг брадър, таблети, шарени игри, ламтеж за пари и най-вече стремеж към простотията. Навремето информацията беше кът но като я намериш е истинска. Това ни помогна да си изградим критерии и ценности. Сега сме претрупани от информация и 99.99% от нея е боза или лъжа с цел някой да ни измами или вземе парите. Отиваш на доктор - гледа да те излъже нещо за да ти вземе повече пари. Отиваш на автосервиз - взимат ти много пари ама не ти оправят колата. С всяко нещо е така. Купуваш нова кола - половината неща не работят. Плащай абонамент за да ти работи подгряването на седалките. Какво като по тошово време ходехме на лагери на морето. Мизерни бяха условията но беше весело. Сега по лагерите ако не са пияни са забучени в телефоните. Какво по-различно има в другите държави, че да е важно децата да го видят като малки? И като го видят какво? И в България има красиви места. Какво ще допринесе развитието на детето почивката на Бали пред тази в Албена примерно? Навремето имахме ТНТМ. Там ме научиха да мисля. После попаднах в читав техникум. Там ме научиха на основите и как да ползвам мисленето си. Сега на всякъде се отглеждат зеленчуци. В училищата се отбива номера. Същото е и по курсовете за програмиране. Вярно, че човечеството вече е презадоволено но ценностите на обществото паднаха драстично и това е в пъти по-зле от "мизерията" на комунизма.
Имам един приятел професор, преподава по електрообзавеждане на транспорта - влакове, тролеи и т.н. Постоянно се оплаква, че учат студентите само на едно - да преписват. На времето се учеше за знания. И такива имаше в университетите. Вече ги няма и там.

Вто Дек 03, 2024 3:54 pm
Профил
Аватар

Pif написа:
Навремето имахме ТНТМ. Там ме научиха да мисля.

Върнете ТНТМ-то, че на човека му се бърка мисленето, бре! :lol:

Вто Дек 03, 2024 4:07 pm
Профил

Ти сам си отговори на въпроса за пътуването, цениш нещата които нямаш, това не означава че те са някаква реална ценност. А за времето от преди 10-ти ... че се пътуваше основно по соц страни това е така, но че са пътували само привилегировани ...не бих казал, но мен ако питаш някка го нямаше много желанието да се пътува, то и днес го няма. Ако изключим море в Турция или Гърция, болшинството българи не обичат и не се интересуват от пътувания, това е мода при младите, и то не за да видят и научат, а за да модерни и да се похвалят. Българина не иска да мине 100 км. ..айде да си говорим сериозно неща. Като дойде демокрацията не помня да е имало опашки от такива ходещи по екскурзии ...такива да имигрират да, но някой д иска да пътува ей така да се разходи ..
Та стига с тия клишета, не ти давали да пътуваш, 1 на 1000 е искал да пътува ....

Вто Дек 03, 2024 4:10 pm
Профил

Мда, много беше гадно да ни водят на детска градина и да ни насилват да спим на обяд, направо военен режим :D

Нека оставим настрана опорките на сорос за свободното пътуване, 5-6-7 годишно дете няма да направи разлика дали е ходило в европата или някъде другаде, въобще ходенето някъде не допринася с нищо за детството и "предаване към следващото поколение"

и ако някой си мисли, че щастието и развитието на едно дете се изчерпва с обиколената европа, значи просто няма какво друго да му даде на това дете, и след години това дете ще търси кой да обвини за това, че детството му е било скапано

Последна промяна nik на Вто Дек 03, 2024 5:00 pm, променена общо 1 път

Вто Дек 03, 2024 4:33 pm
Профил

То и сега има кръжоци в западният свят, викат им клубове, дъщеря ми посещава четири такива след училище, безплатни са и се финансират от общината. Просто България не е копирала както трябва западният модел.

Вто Дек 03, 2024 4:52 pm
Профил

За пътуването не съм сигурен дали е причина или следствие за други неща. Може би по малко и от двете. Възможността за бързо и евтино пътуване отваря много възможности, но като всичко си има цена. Не си вързан за едно място. Дали това е хубаво? Или пък е лошо? Като имаш стопанство с животинки къде ще обикаляш? Какви ти почивки? Кой ще ти храни кокошките, козите, прасето? Като можеш да пътуваш къде е твоето място? С какво си свързан? За кое милееш? А като не си вързан и не милееш за нищо колко му е безропотно да тръгнеш и да смениш село, град, област, държава, континент? Ама дали това те прави щастлив? Хиляди години нормалните хора са се местели само по голяма нужда и само някаква малка част авантюристи са обикаляли света - търговци, разбойници и т.н. А сега? Тази динамика в която живеем верно позволява невъобразими възможности ама също така ни отнема и то много. Същото е и с бързината за обмен на информация. Като почнем от предаването устно човек на човек, през преписани книги, печатани книги, вестници, радио, телевизия, интернет - все по бързо и по лесно и по точно имаме достъп до каква да е информация. Как ни се отразява това? Каква е цената която плащаме? Стрес? Навремето живота е бил прост и предвидим. Днес е динамичен и непредвидим. А какво прави хората щастливи? Предвидимостта, че ще си отгледаш децата и те техните деца и т.н. А като я нямаш? Ама пък можеш да пътуваш?!

Вто Дек 03, 2024 4:54 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Абе както винаги с риск да се повторя : не всички комплекси са жилищни...
Все някой се чувства ощетен и неоправдан..
Щом като дете болката ти е била, че не си разгледал последният брой на Некерман... сега като можеш (макар че не съм сигурен, че Некерман още го има) по добре ли живееш?

Сещам се за един съфорумник Тги... и той израснал при соца ,станал човек, изучил се в университет, и то безплатно, работил в БАН, обикалял по командировки... и работил в америчку или някъде там, решил че е велик върнал се в България не успял каквото искал да успее и видите ли оплакваше се наляво и надясно как мръсните комунисти му били виновни...

Вто Дек 03, 2024 4:56 pm
Профил

Объркал си адреса нещо, в момента съм си много добре, къде видя да се оплаквам от настоящето?
Вие сте мрънкачите и скърбите за татово, като пенсионер за младините си, когато му е рипала рибата, а сега не... Кое не е така?

Вто Дек 03, 2024 5:19 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
t_i_t_o написа:
Объркал си адреса нещо, в момента съм си много добре, къде видя да се оплаквам от настоящето?
Вие сте мрънкачите и скърбите за татово, като пенсионер за младините си, когато му е рипала рибата, а сега не... Кое не е така?

Ми не, не скърбя за татово време, ама и не мисля ,че е върха на успеха възможността на някой селяндур да има възможността да отиде например до хеопсовата пирамида, да напише "кур за левски" и да се прибере горд, че вече е пич и много успял и живота му е песен :!:

Вто Дек 03, 2024 5:24 pm
Профил

Bai Ui написа:
То и сега има кръжоци в западният свят, викат им клубове, дъщеря ми посещава четири такива след училище, безплатни са и се финансират от общината. Просто България не е копирала както трябва западният модел.

Ще копират, споко, вече изкопираха занижаването на стандартите за да могат да изкласят учениците

Това го видях с очите си как започна по английско, коментираха го разните там умни глави от парламента, че учениците трябвало спешно да си вдигнат успеха щото бил много нисък, за целта трябвало да дават по лесни задачи в училище

Вто Дек 03, 2024 5:45 pm
Профил
Аватар

Като не ви харесва запада, що чините там? Има изток, север и юг. :D

Вто Дек 03, 2024 5:54 pm
Профил

nik написа:
Това го видях с очите си как започна по английско, коментираха го разните там умни глави от парламента, че учениците трябвало спешно да си вдигнат успеха щото бил много нисък, за целта трябвало да дават по лесни задачи в училище

Училища в английско много и всякакви видове и нивото на преподаване е различно, отделно учениците се разделят според успеха, добрите ученици ги слагат в топ сетове, за да ги отделят от тия, дето не искат да учат, съответно и учебните програми са различни. Тук не можеш да ми хвърляш прах в очите защото синът ми е учител по математика в секъндари скул.

Вто Дек 03, 2024 6:00 pm
Профил

Мойта дъщеря си е в БГ, то само аз останах в САЩ и не мисля че тук е мястото да обяснявам защо, но повярвай не е защото много ми харесва. Но човек рядко има удоволствието да прави всичко което му харесва. От друга страна не ми се живее и в Русия, твърде студено, а си има и други специфики.

Вто Дек 03, 2024 6:01 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1161, 1162, 1163, 1164, 1165, 1166, 1167 ... 1194  Следваща