Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1163, 1164, 1165, 1166, 1167, 1168, 1169 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Някой да помни как бяха разположени емитер, база и колектор на 2N3055? :lol:

Вто Дек 03, 2024 11:41 pm
Профил

emilvtc написа:
Това с училищните сетове много ми харесва като идея.
Добре ще е и в БГ да се въведе.
А образованието ни в БГ в момента е ...
Трябва и финансирането да е пропорционално на успеваемостта на ученика, а не на "глава" - както е отчетността при овцете.

В Индия отдавна са го минали този обществен проблем като са направили кастова система. Та и тук така. Само дето още не го наричаме касти.

Последна промяна palavrov на Вто Дек 03, 2024 11:53 pm, променена общо 1 път

Вто Дек 03, 2024 11:47 pm
Профил

ToHu написа:
Абе много искам да сте прави ама не сте....дето се вика и ние деца имаме, и ние нивото виждаме ....или беше за тик так нещо ...как да е.
Нивото е ужасно ниско, няма топ няма не топ, навсякъде е ниско, тия които не са в топ просто е трагично. Не говоря за гении, такива винаги има, те винаги са определен процент, говоря за общо средно ниво. Уви така е и в БГ, така е и в САЩ, така разбирам е и в Германия за Франция няма да говорим изобщо ...и UK чувам е така ...къде живее бай Ук не знам, май беше на острова. Хвалят Швейцария, не знам как е, за всеобщо успокоение подобно е и положението в Русия, малко по добре но с бодра крачка върви на там, въпреки че в моме та се правят реформи.
Т.е. не сме единствените, не е само на запада, не е само на системата, нивото пада в глобален план, защо ще оставя да открие някой социолог след 1000 години ...Китай и Индия не са различни, не се заблуждавайте, Индия изобщо, Китай опитва да държи някакво ниво но това е извратена система за обучение, не знам те ли са тъпи, езиков ли е проблема, нещо друго ли е, о за времето което прекарват в училище, за труда и усилията които полагат, резултатите са просто смешни. Може да са по-добре от средностатистически от запада но това е с огромни усилия.

Кумеца преди десетина години точно по тези съображения избяга в Австралия. Там било най добре. Не пускали паплач. Висок стандарт. Поживя няколко години там, цялото семейство станаха австралийци, децата даже позабравиха български. И по Ковида си се прибраха обратно в Европа. В Австралия не ставало. Училищата били зле. Децата само на спорт и на софт скилс ги учели. А не си водиш детето на спорт след училище а цялото семейство станали аутсайдери и никой не говори с тях. Твърда наука нъц. Само китайчетата се оправяли защото родителите им ги натискали да учат математика и физика. Сега живее на италиано швейцарската граница. Още не се е оплакал.

Вто Дек 03, 2024 11:53 pm
Профил

Типично, чуждата кокошка - патка

Забелязал съм 2 варианта на илюзиите
Или си мислят, че някъде другаде са големата работа, ама не са ходили да поживеят
Или си мислят, че те са най големата работа, ама идея си нямат другаде как е

Титовеца някак успява да се класира и в двете категории едновременно :D

Сря Дек 04, 2024 12:01 am
Профил

nik написа:
Типично, чуждата кокошка - патка

Забелязал съм 2 варианта на илюзиите
Или си мислят, че някъде другаде са големата работа, ама не са ходили да поживеят
Или си мислят, че те са най големата работа, ама идея си нямат другаде как е

Титовеца някак успява да се класира и в двете категории едновременно :D

И ти се класираш и за двете категории. И аз.

Сря Дек 04, 2024 12:09 am
Профил
Аватар

А замисляли ли сте се, че съвсем доскоро водещите умове в науката са бистрили години наред по задачи, които в днешно време очакваме децата да разберат в рамките на един-два урока в училище. Кеплеровия закон за орбитите, Питагоровата теорема, Закона на Ом... Разгледайте учебниците по физика, биология, химия и математика за 7-и клас. Как очакваш от едно дете да може да смели концентрираното знание на човечеството в толкова кратко време и на тази възраст. 90% от времето прекарано в училищата е напълно неефективно.

Всяко поколение надгражда върху предходното. Нашето е прекарало значително количество време да учи уравненията на Максуел и да смята транзистори. Да очакваме от следващото да прави същото е равносилно на това, да очакваме да тъпчат на едно място за да си чешем егото.

Последна промяна HCL на Сря Дек 04, 2024 1:05 am, променена общо 1 път

Сря Дек 04, 2024 1:03 am
Профил WWW

палавров, стига глупости
ти поне разполагаш с информация, двойно повече от мен, ако спорим за нещо то е как тълкуваш информацията и какви заключения вадиш
при титовеца е вакуум, тълкуван по най неадекватния и нелогичен начин, винаги с едно и също заключение - путин е виновен и който противоречи на сорос е ушанка :D
въобще няма място за сравнение

аз бях в първата категория преди да изляза от БГ, после отрезнях, както повечето българи живяли достатъчно навън

HCL - мое лично мнение, не претендирам да е най правилното, но според мен няма голямо значение какво точно се учи, по-важното е да се стимулира и развие мисловната дейност (обратното на това което правят сега в училищата), логическо и аналитично мислене, дисциплина, разбиране, методи и навици за асимилиране на нова информация, няма значение какво знам или незнам. винаги ще има пропуски, важното е да имам уменията бързо и лесно да влизам в крачка (това ми е мисленето след натрупан малко житейски опит, докато бях в училище често съм се чудил "що ги учим тия глупости" )

пък ефективността - тя е правопропорционална на мерака, и важи както за ученици така и за учители и родители

Сря Дек 04, 2024 2:11 am
Профил

Абе не е така, т_и_т_о си е точен, просто не ти харесва позицията му. Аз също не харесвам путин т.е. политиката му - смятам, че вреди на Русия и ще я докара до разпад. А това за сорос са си някакви твои фиксации - не съм чул друг да го спряга за щяло и не щяло като теб.

Понякога човек като си въобрази нещо въобще не може да види нещата под друг ъгъл. Опитвам се да не падам в този капан ама това най добре си личи отстрани. За теб мога да кажа, че си тотално облъчен от руската пропаганда и точно ти скачаш на всеки който ти опонира, че е соросоид и т.н.

Сря Дек 04, 2024 2:54 am
Профил

тъкмо те похвалих и бързаш пак да се наредиш до титовеца :)

имаш право на мнение, и когато е основателно и логично го уважавам, но като заговориш в титов стил губиш уважението рязко
щом не разбираш защо и кога казвам "сорос" - отдавна си в тоя капан, от там и глупостите

сорос не ми е фиксация, просто съкращение с което визирам западната пропаганда, която макар да не ти се вярва е хилядократно по-голяма и по-вредна от руската, визирам най голямата в историята на човечеството машина за облъчване, машина която буквално притежава и управлява всички западни медии да пеят в синхрон, че даже и цели правителства, до мащаби които хората паднали в твоя капан не осъзнавате, и не скачам аз, просто отговарям на скачащи зомбита
дали е ползотворно - очевидно не, няколко човека вече твърдо доказахте, че нямате никакъв шанс за излизане от капана
тъй че... бог да е с вас, не съм набожен, но казват, че хората се обръщат към бог когато нищо друго не помага

между другото грузинците май сгрешиха, че само искаха осветляване на нпо-тата, вместо да ги забранят и изритат нацяло, втори майдан става все по-вероятен, да видим какъв ще е репертоара тоя път, ако ги пързулнат по същия сценарий като украинците ще е много жалко

Сря Дек 04, 2024 3:32 am
Профил
Аватар

Тбилиси
след новите избори управляващата партия печели с 54%, следващите са около 10%.
на заседанията на парламента не влиза 'опозицията'
прединент(ката) отказва да напусне поста си след изтичане на срока, до избирането на 'правилния' парламент. казва, че спечелилите изборите поддържали Путин (те са старата управляваща партия, изкарала пълен мандат)
ЕС налага санкции, САЩ спират сътрудничеството.
Прикачени файлове:
tbilisi.PNG
tbilisi.PNG [ 308.39 KiB | Прегледано 1460 пъти ]

Сеул
парламента почва процедура по инпийчмент на президента.
президента въвежда военно положение и разпуска парламента. изтърси култова реплика, че ще възстанови свободната и демократична държава чрез военното положение. и че опозицията поддържала Кимчо на север.
в парламента опозицията спешно се събира в парламента (190 от 300) и гласува за отмяна на военното положение.
президента го отменя.
традиционно в Ю Корея президентите изкарват по още един срок в кауша
Прикачени файлове:
seul1.PNG
seul1.PNG [ 914.71 KiB | Прегледано 1460 пъти ]

Прикачени файлове:
seul2.PNG
seul2.PNG [ 206.45 KiB | Прегледано 1460 пъти ]

зданието с купола на заден фон е парламента

Сря Дек 04, 2024 7:15 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Палавров, галоша си е галош, той винаги е най-умния, най-правия и разбира от всичко :)

Сря Дек 04, 2024 8:07 am
Профил

t_i_t_o написа:
Палавров, галоша си е галош, той винаги е най-умния, най-правия и разбира от всичко :)

Абе и ние не падаме по долу, не се даваме без бой :mrgreen:

Сря Дек 04, 2024 9:57 am
Профил

nik написа:
тъкмо те похвалих и бързаш пак да се наредиш до титовеца :)

имаш право на мнение, и когато е основателно и логично го уважавам, но като заговориш в титов стил губиш уважението рязко
щом не разбираш защо и кога казвам "сорос" - отдавна си в тоя капан, от там и глупостите

сорос не ми е фиксация, просто съкращение с което визирам западната пропаганда, която макар да не ти се вярва е хилядократно по-голяма и по-вредна от руската, визирам най голямата в историята на човечеството машина за облъчване, машина която буквално притежава и управлява всички западни медии да пеят в синхрон, че даже и цели правителства, до мащаби които хората паднали в твоя капан не осъзнавате, и не скачам аз, просто отговарям на скачащи зомбита
дали е ползотворно - очевидно не, няколко човека вече твърдо доказахте, че нямате никакъв шанс за излизане от капана
тъй че... бог да е с вас, не съм набожен, но казват, че хората се обръщат към бог когато нищо друго не помага

И защо реши, че само ти осъзнаваш, че има брутална западна пропаганда?! Не са само медиите с тенденциозните новини, по лошото е влиянието на Холивуд - просто не скам да задълбавам, че е страшно. Но като всяко зло и в това има нещо рационално и полезно - който оцелее ще е имунизиран от пропаганда и промиване на мозъци. Възпитавай си децата, там е важно, нашето вече е отишло по на 40-50-60 колкото сме масово тука.

Сря Дек 04, 2024 10:04 am
Профил
Аватар

за чий уй се делите на лагери ... Путин-Сорос
като и двата лагера правят бизнес и пълнят гушите на феодалите на МечоПух :D

Сря Дек 04, 2024 10:16 am
Профил ICQ
Аватар

Старата песен - Интел срещу АМД, но на друга тематика...

По-интересният въпрос е: Приемаме, че едната страна е права. Или че другата е права. Или че и двете страни са прави.
Да, и? Какво се промени или поне какво очаквате да се промени вследствие на поредното джавкане?

Сря Дек 04, 2024 10:39 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1163, 1164, 1165, 1166, 1167, 1168, 1169 ... 1194  Следваща