Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1166, 1167, 1168, 1169, 1170, 1171, 1172 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
nik написа:
абсурд, нещо не си разбрал, само китайците правят нещо с цел измама...

Не знам какви източници на информация ползваш, но сигурен ли си че си разбрал и осмислил прочетеното? Да не грешиш? :D

Съб Дек 07, 2024 1:05 pm
Профил

miro_atc написа:
В момента в Сирия гледам кво става и понеже не съм в час с тоя регион и ми беше доста трудно да чета новините и кой с кой се бие. Три армии се бият всяка срещу всяка 8O Ей тва е постижение в човешката история...

незнам кои са трите армии, ама терористите финансирани от щатите май вече са превзели столицата
като не успяха да бутнат русия се върнаха на сирия

Нед Дек 08, 2024 11:14 am
Профил

САЩ подкрепят кюрдите в североизточната част, където имат бази и често нанасят авио удари по сирийската армия. Така както руснаците бомбардираха тия новите.
Но кашата е пълна, никоя от страните не е единна. ЦРУ имаше проблем с кюрдите, щото им даваха оръжие да се бият с Асад, а те често се биеха и помежду си.
Тия новите са бивши Ал Кайда, сега с нови имена. Не е ясно точно кой ги финансира, но всичко минава през турска територия. Отвсякъде личи, че Ердоган е замесен, въпреки че отрича. Ако той дърпа конците ще е много смело да не казвам безумно от негова страна. Защото напада едновременно кюрдите демек САЩ и Асад, демек Русия и арабската лига.
Явно играта е доста по-сложна. И руснаците и арабите решиха, че няма да подкрепят Асад на всяка цена, а и собствената му войска също. Чувам че вече избягал. И Дамаск е превзет вече без бой. Тъй че от трите армии остават две. Като и двете са съставени от много групи и банди и не е ясно как ще си поделят властта.
Най-вероятно Сирия ще се нацепи на много парчета. Не виждам кюрди и турци заедно по никакъв начин. Турци и араби също. Евреите и те искали буферна зона, демек парче от баницата щото те където стъпят никога не отстъпват. Руснаците и американците и те имат интереси. Изобщо кашата е пълна.

Нед Дек 08, 2024 12:25 pm
Профил

и тях щатите ги финансират.
кюрдите не са сащ. кюрдите са просто племе финансирано от сащ за да създава главоболия. днес ги има утре ги няма. сащ остават да финансират нови терористи. или стари с ново име. историята се повтаря

има теория че подготовката на тая офанзива е започнала преди година и е била с цел да ангажират русия на още един фронт. но като гледам не се получи

Нед Дек 08, 2024 12:37 pm
Профил
Аватар

Ами да им пожелаем честита "демокрация" на сирийците. Сега вариантите са или да вървят по пътя на Либия - друга наскоро "освободена" държава дето вече не може да се нарече държава изобщо, или да си спретнат нова ислямска държава управлявана от терористи. И в двата случая щатите печелят а Европа губи. Видя се, че Русия не се катурна, затова има спешна нужда от нов враг - най-вероятната терористична държава дето ще се заформи там. А нагъзена Европа естествено ще се наложи да приема още няколко милиона имигранти от района... Не може да им се отрече гения на планирането обаче.

Нед Дек 08, 2024 12:49 pm
Профил

А защо пък да приема, не може ли да връща ...а може и просто да ги отстрелване на място, а тия дето са вече приети ще ги хванем да копаят ...

Нед Дек 08, 2024 4:12 pm
Профил

Абе то най добре да ги пращаме към спонсора на терористите отвъд океана, ама не може, не е демократично, но пък може да ги докарваме с кораби до европата и да вдигаме данъците, защото има "нуждаещи се"

Нед Дек 08, 2024 4:41 pm
Профил

малко развитие от петицията - 3 милиона подписа събрани, при нужни 100к
правителството излязло с изявление, че щели да дебатират в парламента въпроса
обаче един адвокат разнищва изявлението, и коментира средно по 3 лъжи на дума
https://www.youtube.com/watch?v=b6ZczOP_mcI

последните минути обаче са най-интересни - откъс от интервю, съветника на борис джонсън казва, че цялото правителство е фалшиво, всичко е театър за пред избирателите
https://www.youtube.com/watch?v=zEnLI0eD-9k
аз лично не съм изненадан, като се има предвид че избраха уж противоположно правителство, а политиката не се промени и с милиметър, едно от многото марионетни правителства на т.нар. западен цивилизован и нам си какъв още свят

Нед Дек 08, 2024 6:22 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

https://www.youtube.com/watch?v=GbV6iW26h-Q -- Дългичко е, но според мен си струва да се изгледа (аз лично го гледах на порции). На мен ми беше интересно и реших, че би могло да бъде и за някой друг. Предлага интересни гледни точки по много теми, които са били обсъждани тук.

Нед Дек 08, 2024 11:52 pm
Профил

nixx написа:
https://www.youtube.com/watch?v=GbV6iW26h-Q -- Дългичко е, но според мен си струва да се изгледа (аз лично го гледах на порции). На мен ми беше интересно и реших, че би могло да бъде и за някой друг. Предлага интересни гледни точки по много теми, които са били обсъждани тук.

типичната западна пропаганда, много илюзии омешани с малко истина, за да пробутат много манипулации, и естествено за всичко е виновна русия :D
и уж си имал собствен подкаст, но за по-сигурно и едни други се канят за да генерират повече пропаганда.

достатъчно е да се чуе отговора на въпроса "кой ни брейнуошва" (41:50) за да се прецени надеждността на източника - русия финансирала западните университети :D много бих искал да видя някакво доказателство за това. при условие, че когато се зараждаше уоук културата русия беше толкова закъсала, че не можеха да си финансират критични сектори от държавата си, а какво остава за западни университети

и как така точно русия изкара виновна за всичко, при положение, че тая уоук култура върви от запад към изток, не от изток към запад, даже русия беше застрашена да се зарази от същото през безбройните нпо-та финансирани от запада, и за това ги забраниха (едва изтърпях до половината да го изгледам но за нпо-тата по целия свят не спомена нито дума).

а встъпителната реч просто цепи мрака - радвал се на уникалната свобода да може да говори каквото иска, докато всъщност говори за каквото му плащат :D

такива платени оратори си ги имаме и в БГ, особено покрай важни събития - от едното студио влизат в другото, разтягат локуми и манипулации на пълен работен ден

Пон Дек 09, 2024 1:35 am
Профил

nik написа:
nixx написа:

типичната западна пропаганда, много илюзии омешани с малко истина, за да пробутат много манипулации, и естествено за всичко е виновна русия :D
и уж си имал собствен подкаст, но за по-сигурно и едни други се канят за да генерират повече пропаганда.

достатъчно е да се чуе отговора на въпроса "кой ни брейнуошва" (41:50) за да се прецени надеждността на източника - русия финансирала западните университети :D много бих искал да видя някакво доказателство за това. при условие, че когато се зараждаше уоук културата русия беше толкова закъсала, че не можеха да си финансират критични сектори от държавата си, а какво остава за западни университети

и как така точно русия изкара виновна за всичко, при положение, че тая уоук култура върви от запад към изток, не от изток към запад, даже русия беше застрашена да се зарази от същото през безбройните нпо-та финансирани от запада, и за това ги забраниха (едва изтърпях до половината да го изгледам но за нпо-тата по целия свят не спомена нито дума).

а встъпителната реч просто цепи мрака - радвал се на уникалната свобода да може да говори каквото иска, докато всъщност говори за каквото му плащат :D

такива платени оратори си ги имаме и в БГ, особено покрай важни събития - от едното студио влизат в другото, разтягат локуми и манипулации на пълен работен ден

Константин Кисин все пак е руски евреин живеещ и работещ в УК. Умен е, говори добре, но винаги трябва да се слуша с едно на ум относно целите които преследва с интервютата си. Опитах се да го държа под око но ни идва малко уморително и се отказах.

Пон Дек 09, 2024 8:38 am
Профил
Аватар

Верно ли цитира две педи текст от предходното мнение, съдържащо и цитат на трето мнение за да отговориш с два реда?
Дали би се променил смисъла ако не беше използвал цитат?

Амортизира ми се скрола на мишката бре... :D

Пон Дек 09, 2024 11:00 am
Профил

itso.t написа:
Верно ли цитира две педи текст от предходното мнение, съдържащо и цитат на трето мнение за да отговориш с два реда?
Дали би се променил смисъла ако не беше използвал цитат?

Амортизира ми се скрола на мишката бре... :D

По добре да се амортизира твоята мишка отколкото моя пръст като отговарям през телефона :mrgreen:
То няма маркиране като хората, затова цъкам "Отговор" и пиша надявайки се да не се налага да поправям автокоректора ...

Пон Дек 09, 2024 6:21 pm
Профил
Аватар

Пишеш във форума през телефона??? Ей това се казва посветен на каузата форумар :D

Пон Дек 09, 2024 6:31 pm
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Пишеш във форума през телефона??? Ей това се казва посветен на каузата форумар :D

Рядко. За четене става през телефона (в портретен режим) но за писане е мъка. Та сутринта докато още си пиех кафето в дневната (и слушах с едното ухо новините) погледнах да видя какво ново и се прежалих за два реда. Днес ми беше ден за визитация на клиента и чак късния следобед седнах на нормален комп ...

Пон Дек 09, 2024 7:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1166, 1167, 1168, 1169, 1170, 1171, 1172 ... 1194  Следваща