|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:08 am
Тема за бързи и тъпи въпроси
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
А да почне с : това усб 3 ли е или по-бавно?
Щото ако не е, не виждам защо се главоболиш с тази бобина.... И основен пропуск - не е развързан корпус от земя (shield и gnd) мисля, че тива го дъвкахме в друга тема...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Ное 27, 2024 1:15 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
А ако така и така коментираме схемата, TVS и на Vbus
|
| Сря Ное 27, 2024 1:32 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Да се опитам да счупя тъпомера... Трябва ми безжична жица. По-конкретно. Около сграда има съществуващо осветление, с неговото си управление. Трябва да се добави още едно осветително тяло което да се управлява от съществуващото управление, но безжично. Няма лесен начин за прекарване на кабел. За новото тяло има отделно захранване. Идеалното решение е нещо готово, купешко, работещо надеждно.
|
| Сря Ное 27, 2024 1:17 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Освен да си търсиш модул от марката на "съществуващото осветление", за да може "да се управлява от съществуващото управление". Също, ако добавеното тяло ще вижда съществуващото осветление, може да го палиш с фото датчик - сещаш се...
|
| Сря Ное 27, 2024 2:52 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хммм преди много години дори не помня вече за каква цел, но правих нещо подобно, по скоро решавах подобен проблем. Ако не ме лъже паметта тогава намерих някакви модулчета за фотографски светкавици. Има такива които се светват по светлина, теб не ти вършат работа, но има и такива които са радио, не знам обхвата какъв е. Единствения проблем там е че доколкото помня подават само импулс та като се замисля ....може и да не ти свърши работа.
|
| Сря Ное 27, 2024 4:04 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Съществуващото управление е съвсем банално - има ток - лампите светят. Няма ток - не светят. Представям си го като нещо мятащо код за включване когато има ток, и друг код когато няма.
|
| Сря Ное 27, 2024 4:31 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Повечето производители на "умни" джунджории имат автоматизации. При китайците това са т.н. "туии" (Tuya - не е марка, по-скоро облак). Но ти не обичаш чайниците, затова може да погледнеш родните шелитаИ едните и другите имат много решения. Може да следиш консумация и по нея да вклюваш, може да мериш светлина, но класиката в жанра е да смениш ключа за включване. От един ключ дистанционно (wifi, zigbee, bt, rf...) може да управляваш колко си ламби искаш. При тоя вариант даже и автоматизация няма нужда. Иначе за шели знам че имат локални автоматизации, за туиите има автоматизации, даже ползвам такава ама хабер нямам дали минава през облак или не.
|
| Сря Ное 27, 2024 4:46 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Една идея ако НЕ намериш нещо готово: Купуваш си един радио звънец и го модифицираш така, че предавателя на лъчи непрекъснато докато основните лампи са захранени, като се захранва от някоя от тях. В приемната страна - докато основните лампи светят и предавателя излъчва, от бъзера взимаш сигнал за да управляваш реле, което да ти включва допълнителната лампа.
|
| Сря Ное 27, 2024 6:33 pm |
|
 |
|
VPavlov
Ранг: Популярен
|
Здрасти, Търся нещо като това: OV5693, по възможност от българска фирма. Някой срещал ли е подобно?
|
| Сря Ное 27, 2024 11:20 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Колеги, дойде време за сглобяване на джипката, обаче преди това искам да прекарам един кабел за задната камера. Въпроса ми е да ми препоръчате наистина хубав кабел, за да съм сигурен, че съм направил всичко възможно да няма смущения като на субаруто. И да не е много дебел. 
|
| Пет Дек 06, 2024 11:36 am |
|
 |
|
ToHu
|
Кой от доставчиците шипваше от склад в европа,. маузер или диджикий, т.е. не с еминава митница у нашенско ?
|
| Сря Дек 11, 2024 5:11 pm |
|
 |
|
syscop
|
От mouser като частно лице винаги съм получавал на адреса. Не е имало митници. За digikey не знам.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Сря Дек 11, 2024 5:29 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това предполагам eu.mouser.com
|
| Сря Дек 11, 2024 6:08 pm |
|
 |
|
syscop
|
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Сря Дек 11, 2024 6:36 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Маузер имаше склад в Чехия, но поддържат само част от номенклатурата. Познат се беше похвалил, че с компонентите му изпратили и няколко кенчета чешка бира. 
|
| Чет Дек 12, 2024 12:41 am |
|
|