Re: Разделяне на SDIO сигнали
Абе не е тъпа идеята
тук е описана точно тя. Въпреки че не намерих нищо овече от въпросните 3-4 реда текст.
Е, чак всеки едва ли. Може би такъв с по-малък propagation delay. Щот в един момент може да се окаже че клока и данните са дефазирани достатъчно за да спре да работи. Т.е. тя картата ще работи, ама хоста ще спре да я разбира.
Общо взето разследвам два варианта:
- 5 SPI шини да се раздвоят и да се закачат 10 карти към тях. Ако има достатъчно вътък, контролера ще ги говори с повече от една, като това ще спести време.
- 2 SDIO-та да се раздвоят с един FSSD06-D или с някакъв аналогов мултиплексор да се разпеторят (х5). Съответно ще имам 4 или 10 карти.
Принципно и на SPI и на SDIO би трябвало да могат да се закачат по няколко карти директно. Но ме притеснява това, че когато си говориш с близката карта, пътечката до далечната остава висяща и може да почне да създава отражения. Имал съм подобни проблеми с една флаш памет на SPI, закачена с друго остройство на същата линия. Жицата до другото беше около 15см и създаваше интересни ефекти когато се ползваше флаш паметта. При това спорадични и при доста по-ниски честоти (~3MHz).