|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:39 pm
нямате ли чувство че нещо не е наред
| Автор |
Съобщение |
|
palavrov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: нямате ли чувство че нещо не е наред
Емо, прочети за Манса Муса и какво е станало като е тръгнал от Тимбукту на поклонение в Мека. Толкова злато е натоварил и раздал по пътя както си му е ислямската традиция, че е яко е обезценил златото в доста голям радиус около себе си. Горе долу същото се е получило и като испанците са започнали да внасят злато с галеоните от Америка. А днес с модерните технологии за извличане на злато някой пак може да извлече трилиони в злато и да го обезцени. Т.е. макар и по трудно все пак и златото не е панацея и неговата цена/стойност може да бъде манипулирана. Освен това не можеш да ядеш ни злато ни пари като няма от кого да си купиш храна.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Дек 19, 2024 11:51 pm |
|
 |
|
nik
|
всички грандиозни измами започват с "решение" на някакъв "проблем" а конкретно "решението" на въпросните "икономически ограничения" в момента е най-голямата мафия в историята на човечеството, на всички континенти + един убит американски президент "икономически ограничения" е алабалализъм за простолюдието. на човешки език звучи малко по-различно: шепа хора са прекалено алчни и искат все повече и повече без да работят, за това мислят нова схема за ограбване на населението, и да печелят още повече, решението - фиатни пари много неща във финансовия и корпоративния сектор се създават с цел злоупотреби, няма как фиатните пари да бъдат изключение, при условие, че точно с тази цел са създадени. инфлацията не е нищо по-различно от поредния скрит/косвен данък и златото не е решение докато има свръх алчни разполагащи със свръх власт способни да манипулират всичко защо обаче сега стана болна тема всичко това - овца се стриже, не се дере. свръх власт имащите се самозабравиха и започнаха с дрането. има праг на търпимост, този праг беше драстично занижен с пропаганда и разсейване. и въпреки това беше достигнат.
|
| Пет Дек 20, 2024 1:42 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
Затова свят широк - ако не ти харесва в Италия - отиваш в Германия или където ти изнася. Има една теория за Първото Българско Царство, било е успешно заради данъчната политика, разни племена и малки феодални кралства в съседство се присъединявали доброволно без България да води завоевателни войни. Войните са били отбранителни с Византия, която се опитвала да си върне контрола над загубените територии.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пет Дек 20, 2024 9:50 am |
|
 |
|
maiden
|
Колко се промени света. 2013-та година 20000 евро беше сумата за офис 25 квадрата на централно място в Пловдив в къща с право на строеж. Ядох сандвичи на обяд да си изплатя потребителския кредит. Сега с тия пари не можеш да купиш паркомясто 8 кв. начертано с блажна боя... Има нещо сбъркано в цялата работа.
|
| Съб Дек 21, 2024 12:10 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
В момента какво те спира да ядеш сандвичи? 
|
| Съб Дек 21, 2024 1:02 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Нищо сбъркано няма ако си изхарчил всичко и не си държал 20к евро от 2013 насам да си купиш днес 25кв офис 
|
| Пон Дек 23, 2024 4:46 pm |
|
 |
|
itso.t
|
|
| Пон Дек 23, 2024 11:27 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
любопитно, в дясната част се виждат бетонни стълбове, които си седят. явно водят към някакъв по-така обект, че да пуснат две линии СН.
|
| Нед Дек 29, 2024 10:18 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Напоследък няма държава в която нещата да са наред май. Особено в т.н. бели държави. От първите 25 само в Швейцария управляващите имат над 50% одобрение. Това нямаше да е чак толкова фрапантно, ако доверието поне се доближаваше към 50%, вместо към 10%. И в не-западния свят нещата не са розови, но пък има интересни изключения като Бутан. Малко известна държавица, но пък с много много интересен начин на мислене...
|
| Вто Дек 31, 2024 11:42 am |
|
 |
|
maiden
|
Може би най-яко е да си дигитален Номад. Няма да си кривя душата че ги харесвам от youtube подкастите, но ще спомена две имена - Сребрин Ватралов и Велизар Величков. Тия хора обикалят 40 държави за 6 месеца. Всеки може да ги оприличи както иска, но за мен това са визионери. Купили биткойн 2014-та година, как да не си визионер ако направиш това. Отделно Сребрин е вложил 3000 паунда в Revolut през далечната 2016-та година. А сега тези 3000 паунда са половин милион сега И в 300 фирми по толкова.
Малко ми става криво че бъхтя да правя реални продукти. И двамата казват че реални продукти е тегаво. Най-добре интернет. Не знам, с Тръмп и Мъск, според мен ще се намали паразитната печалба.
|
| Чет Яну 09, 2025 6:41 pm |
|
 |
|
palavrov
|
На всеки такъв "успял" ютубър има хиляди затънали и набутани в примамливи схеми за инвестиции. А и щом са в тубата най вероятно припечелват от реклами.
|
| Чет Яну 09, 2025 8:04 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
40 държави за 6 месеца .... това и на мен ще ми е множко, мне мерси, аз съм посетил повечко ама за 30 години не за 6 месеца, малко се губи смисъла. Дигиталното номадство не е да обикаляш като приял кон, Ами да заседнеш тия 6 месеца в Мексико, другите в Коста Рика и т.н. и да си работиш ....правенето на подкасти не е работа, или най-малкото не е перспективна работа, рано или късно увяхваш без нищо. Отделно, пътуването освен ако не е много скотско е зор работа, Ив половин, 1-2-3 млн. не знам, до никъде не стигат ако ще пътуваш нормално, не говоря луксозно. Но всеки си знае, за мен единствената истина е в реалните продукти ...ама всеки си знае. Като почнеш да вечеряш с виртуални пици сподели как са, аз съм консервативен и не мисля дори да ги опитвам 
|
| Чет Яну 09, 2025 8:37 pm |
|
 |
|
maiden
|
Тони, ти не разбра, това не са ютубъри. Това са хора вложили в 100 биткойна 2013-та година, Вложили 3000 паунда в Револют 2017-та година, когато прохождаше. Вложили са още по 1000 паунда в бизнеси 2015-та дето сега са милиардни компании. Ватралов живее в Барселона, но е обиколил 40 държави за 6 месеца. Обиколил е целия свят и ги повтаря страните.
|
| Чет Яну 09, 2025 9:05 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Моя грешка, това са хората зад гепиме, грабо и т.н. ми браво, направили са пари, харчат си ги!
|
| Чет Яну 09, 2025 11:48 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Не разбрах това как се вписва в темата? Кое не е наред? Че има по-богати и по-бедни ли? Че някои са предприемчиви или са имали излишни пари които са инвестирали? Или може би новината, че светът все още се нуждае от бачкатори и някой требе да бачка? 
|
| Чет Яну 09, 2025 11:54 pm |
|
|