|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:07 pm
нямате ли чувство че нещо не е наред
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: нямате ли чувство че нещо не е наред
Е да ама пак зависи, без мярка и без работа и Мъск ще го докара до просешка тояга ако прави само каквото си иска. ....10 млн колко са, 100-на коли средна хубост....10 млрд колко са ...100-ня самолета средна хубост ...100 млрд ...100-на по-големички самолета ...и т.н. парите като ги има много лесно свършват без значение от количеството, ако правиш само каквото искаш  ако изкарвах 100 пъти повече нямаше да си купувам скопове за по 3-4000 Ами за по 300 Хил ..да речем .... естествено е на хората да не им се работи, обратното е някакво изключение, по скоро медицински случай. Аз примерно не мога да стоя и да не работя, по ковида вземах фриланс проекти за почти без пари само и само да се намирам на работа ....
|
| Съб Яну 11, 2025 1:26 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Факт! Явно затова е започнал държавна работа! 
|
| Съб Яну 11, 2025 2:06 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Първоначалната инвестиция на Мъск в Тесла е била 55млн. Като ви слушам тук това не е голяма сума, но аз не съм чул за много други подобни инвестиции, защо ли? В интерес на истината и аз можех да съм успял инвеститор ако бях послушал навремето съвета да купувам биткойни. Бяха по 150-160$, сега са 1000 пъти по-скъпи. Но тогава нямах нито парите нито топки да инвестирам...
|
| Съб Яну 11, 2025 5:17 pm |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 434 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
Със същия успех си можел да 'инвестираш' и в огромен сейф с непробиваема ключалка който да е напълно празен, но докато хората вярват че е тъпкан с милярди , ти си милярдер. Като го гледам и Мъск и него, повече време прекарва да мисли финансови схеми ,отколкото схеми за достигане до Марс. А и ако дори можеше да достигне ,какво? Те и онези от 70-те години с космическите програми са имали далеч по-добри шансове да го достигат, но са осъзнали една доста отрезвяваща истина -> човека не може да колонизира и използва директно дивата природа, това което колонизира са другите човеци (респективно- марсианци). Няма марсианци- няма колонизация на Марс. Това което има е Спейс -фиаско обслужващо финансовите схеми на бай Мъск, Еко електрическо фиаско и т.н. Колкото е по-голямо фиаското , по големи са парите от него.... после с големите пари можеш да си позволиш ..... нечие чуждо голямо фиаско. (всички са решили да работят дигитални номади  ) Ако всичко това ти донесе купища мадами да се размножаваш като кон подобно на Мъски анд фемили, толкова по-добре за теб. Отвъд това - забрави за реални постижения, в онзи смисъл в който са ги имали богатите хора от миналия век - да практикуват чрез парите си разширяване на границите на възможното, инженерни открития, географски, медицински. Защо? - ами по-горе е казано - с парите от 'дигиталното номадство' можеш да си купиш услугите на другите дигитални номади,  , услугите на инфлуенцъри  , блогъри , влогъри  , биткойни  , сгради от гипсокартон  и други ... и трети Понци схеми.
Последна промяна Jack на Съб Яну 11, 2025 6:47 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Яну 11, 2025 6:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе далеч не е 55 млн, той влиза с 6, след това налива още доста, след това довлачва и още един нвеститори, по време на ipo събират 230 и т.н. ... но истината е че и тесла е горе долу като биткойна, пазарната и капитализация е силно преувеличена, но там поне има нещо реално, и се произвежда реален продукт, докато биткойна си е чиста спекулация.
|
| Съб Яну 11, 2025 6:31 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Като казахте инвестиции - наскоро се разчу за една печеливша схема за инвестиции в зарядни станции за телефони... 
|
| Съб Яну 11, 2025 7:22 pm |
|
 |
|
ToHu
|
а даааа, аз и за други подобни инвестиции знам, ако някой иска да инвестира само кажете 
|
| Съб Яну 11, 2025 10:25 pm |
|
 |
|
maiden
|
Дано Тръмп и Мъск въведат ред. Няма как моите 1000 лв изкарани с акъл в електроника да са равни на 1000 лв изкарани с търговия, крипто и спекулации изкарани за 1 секунда. Пишлемета на по 20 години без знания правят или губят милиони, това вече в проблем, защото изкривяват пазара. Вече има услуги купуване на жилища с биткойн. Няма нужда дори да ги заменяш за живи пари.
|
| Нед Яну 12, 2025 7:22 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Равни са разбира се. Ако не вярваш, отиди в близкия магазин и питай. И откога за електроника се изисква акъл? Единият чип се свързва по апликейшън ноут, другия също, между двата се пуска тънка жичка, и толкова!
|
| Пон Яну 13, 2025 12:18 am |
|
 |
|
maiden
|
Винаги се иска акъл за електроника. Най вече знание какво да поръчаш, защото иначе губиш хиляди. Ясно в бома съм му написал еди какъв си модул да се поръча, а не какъв lцcs предпложи. Те му налепили 800 и кусур мегагерца... 1000 платки в коша, като не се слуша човек с 20 годишен опит в това, а мексиканчета на година стаж. Някви момчета с фамилии Хименез ми пишат "jlcpcb ни запоиха 800mhz модули, ще работи ли вашия бин" Това ми говори че баш американеца е дал на олигофрени с латиноамерикански фамилии да поръчват. И Америка не е на добре Сега като се опари ще знае 
|
| Сря Яну 15, 2025 8:03 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Обаче Ицо е прав. В магазина годините стаж и броя платки в коша не се броят, а само количеството кеш в джоба. И никой не прави разлика между кеш от 20 години стаж в електроника и кеш от 20 години с мечка и гъдулка
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Яну 15, 2025 8:25 pm |
|
 |
|
nik
|
Напоследък правят едни схеми с някакви крипто мийм койни - Pump and dump Тромпета и той сега пуснал, пишат по новинарските сайтове 19000% за 24 часа... късно разбрах, иначе и аз щях да се включа, ако е вярно 6000 паунда за 24 часа стават милион Кви са тия ненормалщини не ги проумявам
|
| Нед Яну 19, 2025 2:19 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Те стават милион ама ако успееш да ги обърнеш в някакви реални пари после щото DEX-овете са пълни с "pending sale" 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Яну 19, 2025 2:47 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Да, дебни да се включиш, и тука при нас едни много забогатяха със зарядни за телефон, чак по телевизията ги даваха.
|
| Пон Яну 20, 2025 12:08 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Това е възможно. Ако се намерят 2000 идиота да похарчатр 600 паунда, то получателят им ще спечели повече от милион за 24 часа ...
|
| Пон Яну 20, 2025 10:58 am |
|
|