|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:12 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Или са се избъзикали с теб, или са тотални лаици. 
|
| Пон Яну 20, 2025 7:20 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Изобщо не се бъзикат, това е клиент за който вече правихме нещо такова но гранатомета е стационарен , не се контролира.Като казвам гранати , имам в предвид муниции като за M32A / M203 i подобни, 40 мм муниция. Поне такова имаше на предния. Там се занимавах със спусъка, контрола на стрелбата и полеви тестер. Дрона беше някакъв стандартен който се преоборудва за целта. Естествено не им чуват главите и оставиха неговото си радио и започнаха да им ги крадът ....
|
| Пон Яну 20, 2025 7:43 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Не е ли голям отката за дрон? Ако се стреля от въздуха по наземна цел, стандартния прицел на гранатомета няма да е точен.
|
| Вто Яну 21, 2025 10:11 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами не мога да ти кажа какво става като се стреля, не съм стигал до полигон, то както обичайно минава през 10 ръце до де стигне до военните. То това оборудване е и под контрол, мисля да вадя лиценз но май няма как да стане до де не взема гражданство, та на теория тоя гранатомет не може да стигне до мен. ... детайлите са интересни но не са за обсъждане, особенно във форум 
|
| Вто Яну 21, 2025 10:31 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
Аз съм с двойно гражданство но вече трудно се добирам до военни проекти, напоследък на всички им слагат гриф "само за ЮК очи", бях започнал да работя по 2 проекта за британския истребител 6 поколение Темпест, после забраниха участие на хора с двойно гражданство и ми предложиха да се откажа от българското, викам как пък не, по скоро ще зарежа британското и напуснах. И без това тоя проект е голяма фантасмагория, аз не го виждам реализиран в близките 15 години, освен това проекти за гражданската авиация и сателити - бол, така че аз на тоя етап съм извън дефенс сектора.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Вто Яну 21, 2025 1:04 pm |
|
 |
|
ToHu
|
А аз не се натискам за такива, там обикновено са повече проблеми, а и дебелите пари не са в тия дето разработват ...
|
| Вто Яну 21, 2025 6:37 pm |
|
 |
|
Pif
|
Какъв е извода - първо разработваме, после тестваме (по тях), след това прибираме парите за разработката (за да не го тестваме пак по тях).
|
| Вто Яну 21, 2025 7:33 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Четох, че били оправили "българскияT" F-16 (пълен член, тъй като е единствен  ) Вече палел...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Май 16, 2025 11:42 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
И един от хиляда да е, на пълния член не му е там мястото 
_________________ Хайде де!
|
| Пет Май 16, 2025 12:06 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Трябва да разбираш иронията... 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Май 16, 2025 2:44 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Да бе, иронията я разбирам, но не съм съгласен с нея.
Както е дошъл(долетял) един, така ще долетят и останалите.
_________________ Хайде де!
|
| Пет Май 16, 2025 4:24 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Те ще дойдат всичките, само да не ги "побългарят, покитайчат и т.н.", щото нашенеца има особен характер  Току виж добавили някоя нова екстра в оборудването.
|
| Пет Май 16, 2025 5:32 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Не е добра идея да излизаш от сферата си на компетентност. 
|
| Пет Май 16, 2025 6:20 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
И като долетят кво ще ги правим, то няма нищо за тях, то и нафта нямат, че да си летят. Аз съм служил на Граф Игнатиево, тогава имаше 40-45 самолета, не помня вече, имаше полети всяка седмица по десетина по цял ден, някои месеци и нощно време, ся обаче са модерни с тоя "тунингован Трабант" така гледах някъде как са го определили самолета.
|
| Пет Май 16, 2025 8:31 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Какво искаш да има - производствени халета? Имат си пилоти, имат си наземен персонал, имат и нужното оборудване. И в Добрич имаше много самолети, ама ей на - няма ги вече. Дядо Мраз ми носеше подаръци като слизаше от МИГ или СУ, иии - какво от това? Нищо вече не е същото, а и никой не го защити или протестира против унищожаването когато рязаха, уволняваха и унищожаваха. Дори музей не остана, само по някой боядисан скелет тук и там.
|
| Пет Май 16, 2025 9:46 pm |
|
|