Отговори на тема  [ 1395 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 93  Следваща
Любопитно 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Любопитно
Ами за обществена не знам, пералнята ми тук пере за 25-30 Мин, за толкова и суши сушилнята, дори по-бързо. В София е в пъти по-бавно, сушилнята суши с часове поне 2-2.5 пералнята и тя няма по къс цикъл от 45 Мин -1 час, нормалният и е 1.5 часа.
Същото дърво е и в Мексико с Самсунг.
Тук съм с пералня и сушилня от LG, и в инди и във Вегас. Във Вегас са вече на 18 год, и е в пергект и състоя ие, но там по-рядко се използва. Тук са на 16 години или 17, тук се използват почти ежедневно. До преди 4-5 години сигурно въртяха средно по 1.5 пъти на ден, в момента е по-рядко 4-5 пъти в седмицата.
Сушилнята спокойно може да сложиш дрехи, да влезеш за душ и като излезеш са сухи. Ако переш на съкратен цикъл, 15-20 Мин може и да ги изпереш преди това, зависи колко се моташ в душа :).
Не знам каква е тая илюзия в Европа, че пестят енергия, нищо не пестят според мен, евро педерасти и лесбийки, с нетърпение очаквам да се отвори сезона, ще ги кормят с голи ръце....

Съб Фев 08, 2025 8:25 pm
Профил
Аватар

Тук може за 30мин, но е кратка програма със съмнително изпиране. Какво толкова ги връткат, плакнат и центрофугират 2.5 часа...както писах ензими ли, щп ли.
Днес чистих филтри на абсорбатора, неприятна работа, но трябва да се свърши - праха за пране свърши най-добра работа, и то за 10мин. време за реакция. Стандартен прах за пране.

Съб Фев 08, 2025 8:39 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

Жена ми е на обратното мнение - сушилнята и пералнята в България (Miele/AEG, първото вече стана на почти 13 години, второто сигурно на 20+) перат по-добре според нея от тия които са ни в САЩ (LG/LG, чисто нови и двете, с WiFi и т.н.). Прането отнема около 1.5 часа средно в САЩ, като разбира се, зависи и какво се пере.
На обществена пералня ходим за големи неща и по спомен прането отнема около 35-45 минути, а сушенето около 30-ина. Но това са огромни професионални машини, все пак, които обаче най-вероятно са настроени компромисно по отношение на качество/време/разход, защото трябва да носят печалба.
Според нея и препаратите за пране в Европа са по-добри от тукашните. За мен е все тая, ама аз и не се занимавам с тези неща вкъщи, а на миризмата на дрехите на "чисто" не обръщам голямо внимание.
За пестенето на енергия/вода - нямам идея кой харчи повече, EU/US. Предполагам, че в ЕУ се набляга повече на тия неща откъм регулации и маркетинг, но в действителност разликите едва ли са големи.

Съб Фев 08, 2025 8:55 pm
Профил
Аватар

Ясно, все пак повечето "домашните" перални и сушилни са орязани откъм разходи - аз съм съгласен да яде повечко ток и вода, но да е по-бързо когато се налага.

Съб Фев 08, 2025 9:58 pm
Профил

Хмм nixx не знам какви са ви LG-тата, моито нямат Wifi, както писах са на по 16-18 години. Пере по-добре ... това само жена без работа може да го каже ... аз лично разлика не съм забелязал, не помня и жената да е споменавала нещо, сушилнята също се справя доста добре, дори по-добре от AEG-то в БГ. А миеле .. тези недоразумения трбява да се забранят със закон, фабртиките им да се сриннат, а инженерите изпратят в сибир ... сега в софия в един от апартаментите има техни уреди, никога не съм ги харесвал, но сега вече ги мразя .... поредния немски боклук който продава не техника а марка, нещо като BMW ... Досега единствения продукт на миеле който донякъде ми е харесал са едни техни прахосмукачки, всичко друго е пълно недоразуменбие, малко, бавно, неработещо, излишно усложнено ... мъка, ама мъка ... ако знаеш за 3-4 дена около коледа колко пъти ги споменах и накълнах ...

Съб Фев 08, 2025 10:30 pm
Профил
Аватар

моята пералния ми я взеха от руското консулство.
сега тъпча с крака в един леген - хем переш, хем фитнес. но на никоя програма не стигам повече от 10 мин.
обадиха ми се да питат дали имам сушилня. казах им, че вече не искам виза за байкал. оставам си на интел.

Съб Фев 08, 2025 11:29 pm
Профил
Аватар

Пак добре че не са разбрали за кутийката с КТ315. Те са истинската ценност...

Съб Фев 08, 2025 11:41 pm
Профил

Сушилнята Миеле в БГ е най-добрата ми покупка на домашен електроуред, супер доволни сме от нея. Скъсахме и болтчетата децата докато бяха малки. Иначе, да не обидя някой, ама американките наред с рускините са най-големите мърли и повлекани дето съм виждал, та едва ли много им пука за качеството на прането. Според мойта булка и други европейки, праховете за пране в Европа са по-ароматни и перат по-добре от тия в САЩ. Тук има други неща дето са им по-хубави. Пълно щастие няма никъде.

Нед Фев 09, 2025 1:22 am
Профил

Ами не знам как са американките, нямам опит с такива, виж с рускини имам и там не съм съвсем съгласен, от рускиня до рускиня има разлика, както и от американка до америкнака.
Иначе за прането, аз съм тоя който пере, и мога да ти кажа че не само, че тия в европа не са по-добри, но според мен е точно обратното, но зависи какво переш. Аз обичам да се цапам, общо взето преди години пералнята в мексико въртеше всяка вечер дрехите от деня, къде с масълце, къде с гипс, прах ... това докато отваряхме фабриката. Пера със същите препарати с които и в САЩ купувани от костко. На сутринта дрехите са чисти и митришат на чисто. В БГ с каквито и препарати да съм прал, ако съм работил нещо с машини, винаги остава един мирис на масло.
Аз не се оплаквам, и съм много щаслив като мога да си взема 1 галон препарат и 1 галон омекотител и не ми се налага да ходя всяка седмица до магазина. Аз между другото не обичам дрехите ми да миришат на нищо друго освен на чисто, не обичам ароматизарани омекотители. Може да е съвсем леко, но нищо повече.
Точно от към електроуреди, според мен в САЩ има доста по-практични и удобни, за размера няма да говорим изобщо, а тов аиам голямо значение особенйо ако храниш 10-12 човека, колкото се събирахме в къщи като се върнат и децата. Но ако всичко беше в прални, хладилници и фурни ... щеше да е рая на земята, но уви ... не е, няма и да бъде, много е далеч ....

Нед Фев 09, 2025 3:20 am
Профил
Аватар

Омекотител пък що си вземате, не разбирам? Това после го дишате и през кожата минава...

В БГ доста от праховете (преобладаващата част) са вече 2в1, та и да не искаш, са го наблъскали с химията на омекотителя.

Чет Фев 13, 2025 6:12 pm
Профил

Ако чакам омекотителя да ме умори, ще живея поне до 250 години, определено не ми е мечта ;) Ако питаш мен защо, не знам, за да са меки дрехите може би ... не разсъждавам много-много по въпроса. Да ти кажа, имам едно подозрение че тия 3-4 редбула които пия всеки ден са в порядъжи по-вредни от омекотителя, ама пък на червеите ще име гадно като ме хапват.

Чет Фев 13, 2025 6:19 pm
Профил
Аватар

То това е проблема в днешно време. Почти никоя от отровите на които сме изложени не е фатална. Просто създават проблеми с времето и рядко човек се сеща откъде му е дошъл даден проблем или просто го смята за нормален за възрастта. Не е нормално хора на 30-40 годишна възраст да имат проблеми със сърцето, диабет, високо кръвно, проблеми със ставите, кожни проблеми и т.н. Масово е, но не е нормално.
Хубаво е човек да се запознае със начина на действие на активната съставка на омекотителите. За съжаление не мога да намеря информацията, която бях гледал преди време.
За мен е излишен препарат. Нито ми прави дрехите по-меки, нито мирише по-добре (дори ако дрехите стоят на слънце започва да мирише гадно).

Дали не беше свързано с PFAS,... не помня за съжаление.

Чет Фев 13, 2025 6:51 pm
Профил

Основната роля на омекотителя е да удължава живота на дрехите. Помня като дете, като падна комунизма и заляха пазара с оферти за омекотители и хибридни препарати, Пурлан беше най-известния тогава, рекламата с бебето и гласа на певеца на Дисонанс. Преди това, като перяхме дрехите само с прах за пране, си заминаваха буквално за месеци. Новите чорапи след трето пране приличаха на кожа, одрана с шкурка, и дупките се появяваха вече. Омекотителите промениха това, осезателно.
Не, че ги ползваме в момента, но забелязвам същия ефект с мои любими чорапчета. Вече изобщо не са мъхести след първо пране.

Чет Фев 13, 2025 6:56 pm
Профил

Ами не знам къде е проблема със здравето, аз не се оплаквам, имам си някакви проблемчета в ставите ама съм така от казармата, че и от преди казармата, епизодично е и не е болка за умиране. Тука послендите 4-5 години и малко грижи със сухожилията имам, както му викат тенис лакът само дето не играя тенис, но аз никога не съм си жалил тялото и ми изглежда съвсем нормално.

Чет Фев 13, 2025 8:13 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Да се включа и аз в изпиращата тема:Незнам какво му е предназначението на омекототекя... факт е, че ако переш кърпи/хавлии/халати, вместо по-меки стават на шкурка.
Това си го доказвах с много различни марки... и като резултат не ползваме в къщи такова.
Така че всеки си има своя гледна точка, моята е че този вид химикал е поредното нещо , с което ти взимат парите, а ефект - нъцки !
Иначе и аз съм фен на LG техниката, перална и сушиня(отделно) от 3 години са ми LG, и няма от какво да се оплача засега(ще чакам оше 7 да мине гаранцията) и тогава пак ще пиша : D

Чет Фев 13, 2025 8:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1395 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 93  Следваща