|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:18 pm
нова работна станция ....
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: нова работна станция ....
Ами ще го разгледам по-обстойно. Абе и друг вариант има, едно време го практикувах, ама сега с тоя боз дето се локва по хардеура ... по едно време имах единтични хардуери, и размъквах само диска .. е той с чекмеджето беше 1/4 от сегашната ми станция, ама това е друг въпрос .. 30 Gb maxtor .. реално 2х щото бяха RAID  сега паметта ми е 64 G 
|
| Чет Фев 27, 2025 2:40 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Е то ако може така да се оправиш има достатъчно варианти да синхронизираш работните файлове на няколко машини, че и телефони - разните му там drive, box и т.н. Важното е да не работиш едновременно от две места, че тогава се омотва. Но ако спреш на едното, хванеш самолета, продължиш след ден от някъде другаде - тогава няма яд защото през това време всичко се е синхронизирало между отделните ти устройства. Дори и да ги държиш изключени, като ги включиш за няколко минути са се синхронизирали. Ако не ти се ползват публични има и персонални такива облаци - аз ползвам Synology и съм доволен. Е, моите работни неща са лесни за пренасяне - малко сорсове, лаптоп.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Фев 27, 2025 12:10 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
|
| Чет Фев 27, 2025 12:32 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе това със синхронизирането .... тряб а да е външно първо, не мога да рискувам нейде да спре нета и да нямам достъп. Имам драйв, който постоянно ми бекъпва работните директории, но някак не ми се разчита на него. Забелязал съм, че не винаги всичко е ъпдейтнато. Може би е размер или пък файла е бил отворен ... Не знам някак му нямам доверие, а много лесно стават грешки които струват много. Имам детайли които са по $5-600, ако пусна стара версия не е ясно колко ще ми струва това. Обикновенно пускам поръчки по 600 или 1200. Те естествено не се произвеждат на куп, но произвеждат заготовки, примерно 100-200 минават лазер и шанца, та докато хвана грешката може да е късно. Отделно не е ясно какво забавяне ще се появи за да се коригира, но ако е дълго спокойно може да води до загуба от $15-30 на ден, т.е. месец закъснение ми удвоява цената. Веднъж направих такава глупост и то не с един детайл а с цяло изделие добре, че беше пилотната серия та поръчката беше малка 50 или 100 не помня вече, но сумарно с пропуснати ползи отиде над $300к. Тогава стана точно нещо такова, откраднаха ми лаптопа, аз уж имах бекъп и то актуален, всеки ден бекъпваше ....ама какво е бекъпавало не знам, доста файлове бяха стари ревизии. Аз имам навика да оставям проекта отворен в солида с дни, може би не е бекъпвало отворени файлове....
|
| Чет Фев 27, 2025 4:25 pm |
|
 |
|
syscop
|
Защо не ползваш система за контрол на версиите?
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Фев 27, 2025 7:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
На солидски файлове ? Това е полуработещо с техния pdm сега в 2025 може и по рано да се е появило има май и друг Тул, но подозирам и той е работещ колкото pdm-а, работи, ако сложа един човек да го пасе, това е заключението ми от опитите ми с него и подобни продукти. Тук солидедже направо ги отвяват, а и фюжъна май е по-добре, но и двете слабо ме греят. И а и друга гадост, с тоя лиценз който имам на 25-та редовно забива. Не може да си упдейтне лиценза, натоваря ми 50 прозорчета да реве и много често не може да сейвне. Това ставаше и в къщи където е на кабел. Тук в момента шервам от телефона и се случва постоянно. Писах им един мейл и им обясних следващата ми стъпка, гледам рейтнали да го като критичен проблем ама ме съм Ява да направят нещо по въпроса, та съвсем скоро май ще го кракна и до там ще му е. Това ще ми реши проблема и с постоянните му мераци за ъпдейт. Заимати се да се ъпдейта до 25, след това клиента ме псува че съм сменил версия, а то аз избор нямам. И отделно пак анд го в 24 формат крашва на секундата 
|
| Чет Фев 27, 2025 8:15 pm |
|
 |
|
syscop
|
Нямам предвид да ползваш услуга от самото приложение(sw). Има git, svn, cvs и др.(на машина под твой контрол). Мяташ си целия проект там. Има и други решения. Аз съм си направил мой облак(на собствен компютър). За повече от година нямам забележки. Папката ми с документи е там. Всяка промяна локално се отразява там. Ползвам няколко различни лаптопа. Включвам някой, който не е пускан отдавна и след някое време си виждам актуалните документи.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Фев 27, 2025 8:41 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами колкото пъти съм опитал да използвам някакъв тип svn все е дърво. Не пречи пак да опитам, някой ден като остане време ще пробвам. Проблема е че проектите са големи, е сега гледам един по който работя 30-на Gb, и вътре в микс от всякакви файлове, от картини и видеа до ексета.
|
| Чет Фев 27, 2025 8:56 pm |
|
 |
|
palavrov
|
svn е остаряло. Ако имаш подръка някой който разбира от git да ти обясни как да работиш би трябвало нещата да си отидат на място. Трябва ти само интернет. За git сървър можеш да ползваш github, gitlab, bitbucket или пък да си вдигнеш твой примерно ако имаш някъде Synology. Говоря ти за git repo което си е твое и никой освен теб няма да има достъп до него освен ако ти не му дадеш.
|
| Чет Фев 27, 2025 10:14 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе имаме наш гит, даже от време на време се боря с него, като прасе с тиква  Ама изобщо не знам гит до колко се справя добре са големи бинарита.
|
| Чет Фев 27, 2025 10:29 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Перфектно си се справя. Те едва ли са ти гигабайтови та няма да има грижи. Хубавото е, че освен, че ти дава достъп отвсякъде до файловете ти пази и история и може да върнеш някоя стара версия като ти потрябва. Всичко на едно място. Няма да правиш архивни папки и т.н. Ако не са бинарни файлове а текст както е сорс кода догава вече му е силата - може да работи цял екип в паралел пипайки едни и същи файлове.
|
| Чет Фев 27, 2025 11:04 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе за сорс код е ясно, но почти нищо от това което имам не е текстово, ако изключим сорс кодове.
|
| Пет Фев 28, 2025 2:40 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Колеги се оплакваха, че гита не се оправя със схеми и платки. Извода им беше, че за текстови файлове (като сорсове на програми например) работи чудесно, но за бинарита не става. Прави огромни архиви и не може като при сорсовете да процесва диференси.
|
| Нед Мар 09, 2025 11:22 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами и аз съм го чувал това, с гита не съм пробвал, но преди много години пробвах нещо подобно и никак не се орпавяше със солиди и аутокадски файлове ... не помня вече нещо животинско имаше в името .. frog ... или не знам, то минаха поне 15 години от тогава ...всъщност .. почтри 20.
|
| Нед Мар 09, 2025 11:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да споделя малко нов опит. Старата конфигурация почна да забива, памет или захранване, като установих че е памет, и докато бях в Бг реших да взема нова ... посетих познати които с това се знаимават, направиха ми нещо уж коетъо трбява да е ОК, реших да пробвам АМД тоя път, другото е обо взето стандартно, RTX A1000 за да влиза в кутията, въпореки че в тая може и по-голяма, захранване, поамет всичко ясно, няма много разлики с предходната ... мммм та тая кутия много удобна, ама ако искаш извращения. Може да сложиш водно, има читав PCI райзер и може да слагаш големи карти и т.н. екстри, доста гъвкава кутия, обаче ... тежка и дебела. Като обем е сходна с предната, но е по-ниска и по-дебела, само по себе си кофти за да я събереш в ръчен куфар. Отделно на летището я гледат много лошо ... но най-големия проблем, това модерно АМД изостава като перформънс от 2 годиншният ми интел във почти всичко което използвам .... може да е студено, да е супер за многонишщкови приложения, но в солида е доста назад, дори и като рендеринг защото взех някакво дето държи стабилно 5.5 но е с по-малко ядра ... та .. така си и стои, взех и захранването за да го слож ана старата, изкормих едното SSD и до там, видеото се оказа че прави проблеми с Алтиума  АМД може да стсават за много неща, но за инженерни апликации са зле, не знам как е в другите софтуери, но солид-а куцат, и фюжъна работеше по-бавно ... от тук насетне влиза перманентно в забранения лист със продукти, реално докато не направят нещо което да е поне 10-15% над честотата на интел изобщо не искам и да ги чуя.
|
| Сря Сеп 17, 2025 8:48 pm |
|
|