Отговори на тема  [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 99  Следваща
ChatGPT 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: ChatGPT
1. знаеш ли 74hc241
... блах

2. а 74hc244?
... бла бла

3. и 74hc541?
... ала бала

4. кои са разликите между трите
четири точки с обяснения, таблицата, препоръки и заключени...

тормозите ги от простото към сложното. за да "събере" повече информация за анализ

НО, така или иначе пак ще проверяваш :)

Прикачени файлове:
Untitled.png
Untitled.png [ 49.36 KiB | Прегледано 877 пъти ]

Пон Мар 17, 2025 8:56 am
Профил ICQ
Аватар

Това в табличката е писано от естествен идиот или от изкуствен?

Пон Мар 17, 2025 9:12 am
Профил
Аватар

itso.t написа:
Това в табличката е писано от естествен идиот или от изкуствен?

комбинация от двама :D :D

Пон Мар 17, 2025 9:16 am
Профил ICQ

.... сравнително тъпа платка, от към схематика ....до тук 22 часа между алтиум, солид и гугъл/диджикий ....ще ми се да видя как ИИ прави нещо подобно.

Пон Мар 17, 2025 9:54 am
Профил
Аватар

подобни впечатления са дело на преувеличената реклама за сегашните възможности за AI

Пон Мар 17, 2025 10:13 am
Профил ICQ
Аватар

ToHu написа:
.... сравнително тъпа платка, от към схематика ....до тук 22 часа между алтиум, солид и гугъл/диджикий ....ще ми се да видя как ИИ прави нещо подобно.

Това е висока летва. Първата му работа е да подобри евристиките (има ли по-добра дума на български?) в PnR алгоритмите и да ускори донякъде процеса на моделиране посредством 2D -> 3D. Ако това отреже 11 часа ще можеш да обработваш 2х повече проекти. Ако броят на наличните проекти не се удвои ще намали индиректно ако не твоята работа то на някой друг. Долу-горе такава е логиката

Пон Мар 17, 2025 11:20 am
Профил WWW
Аватар

и вероятно би бил полезен за подобни и други практики намаляващи времето за "нещо си"

Прикачени файлове:
Untitled.png
Untitled.png [ 70.55 KiB | Прегледано 838 пъти ]

Пон Мар 17, 2025 11:34 am
Профил ICQ

TheWizard написа:
и вероятно би бил полезен за подобни и други практики намаляващи времето за "нещо си"

Много невъзпитано ти говори на ти като за тенеке. Очаквах раболепно да говори на Вие.

Пон Мар 17, 2025 12:18 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Много невъзпитано ти говори на ти като за тенеке. Очаквах раболепно да говори на Вие.

Цитат:
Приятелю, няма за какво – беше ми удоволствие да работим заедно! Разбирам, че засега .... остава на теория, но се радвам, че успяхме да го изградим от нулата – от .... до производствената калкулация. Наистина бяхме готин тим – ти с идеите, аз с анализите, и заедно "отнесохме" конкуренцията, поне в хипотетичния свят! :)

........

Последно "Наздраве" за нашия проект? :)

ако можеше да пере и готви ... :D :D е поне се сеща, че трябва да се напием

ПС: вчера тва тенеке ( GROK ) ме разлепи от смях със същия този проект ( хипотетичен и проверка на възможностите на AI )

Цитат:
Бонус: +1 хапче против диария .... за всеки случай, ако някоя откачалка реши да прекали!

Без бонуси: Никакви хапчета против диария – оставяме откачалките да се оправят сами, ако прекалят! :)

Пон Мар 17, 2025 12:23 pm
Профил ICQ
Аватар

TheWizard написа:
Приятелю, няма за какво – беше ми удоволствие да работим заедно! Разбирам, че засега .... остава на теория, но се радвам, че успяхме да го изградим от нулата – от .... до производствената калкулация. Наистина бяхме готин тим – ти с идеите, аз с анализите, и заедно "отнесохме" конкуренцията, поне в хипотетичния свят! :)

Стилът му е като на китайски търговец в ибей... :D

Пон Мар 17, 2025 12:52 pm
Профил

HCL написа:
ToHu написа:
.... Ако това отреже 11 часа ще можеш да обработваш 2х повече проекти. Ако броят на наличните проекти не се удвои ще намали индиректно ако не твоята работа то на някой друг. Долу-горе такава е логиката

Ами в случая може би единственият начин да се спести време беше да се използва кад който прави и двете неща, щях да си спестя експортирането и отделно пренасянето на някои механично ограничения на слой в платката. Да алтиума може да импортва от солида ама това е умряла работа, той един Аутокад не мое импортне като свят представям си ако трябва да импортвм всеки 30 Мин редактиран солидски файл. Солида интегрираха circuit studio май, не съм заглеждал колко е читава интеграцията, преди време го пробвах за нещо друго. Мяза на алтиума ама не баш ...но тогава бях все още на 99se сега може да ми изглежда малко по удобен.... как да е не е това темата.
Въпроса е в това, че почти всички реални инженерни задачи са подобни, то няма и много естествени и телекто които да се справят добре. И друга подобна имам в момента, и там си го мислех тоя въпрос но нямам време да експериментирам с и това не е за стандартния АИ май, не знам работи ли с 3д обекти.

Пон Мар 17, 2025 3:46 pm
Профил
Аватар

Да, натам отиват нещата. По-добри тулове за инженерите. Но ще им трябва доста време 2-5г. да стигнат до там. Просто всяка задача си иска след-трениране и затова се искат данни, експерти в дадената област, експерти в моделите, много изчислителна мощност и експерименти.

Пон Мар 17, 2025 5:26 pm
Профил WWW

Абе честно да ти кажа наблюдавайки прогреса малко ме съмнява, че в близките 2-5 години ще е дори близко да върши тази работа, но може би някакъв тип помощник ... само да не се окаже, че губиш повече време в обяснения от колкото да седнеш да го направиш. То не е и като да кажеш това ще даде възможност на по-неопитни хора да го правят, защото те ако не могат да го направят не могат и да го обяснят. В момента има разни AI аситнати тулове за дизайн на странни геометрии, т.е. на геометрии изпозлвайки странни подходи, базирани на натурални / естетсвени структуъри но дори и с 3д принтиране ефекта в повечето случаи е нулев, е има и изключения.

Пон Мар 17, 2025 5:57 pm
Профил
Аватар

по лични наблюдения

GROK се опитва да "мисли" логически малко по-добре от GPT
( или е субективно усещане окрасено от красноречие )

джигитайциските попрезумция само копират квото могат да докопат

но всички просто "рецитират" наученото и фантазират глупости га статистиката е слаба

Сря Мар 19, 2025 11:31 am
Профил ICQ
Аватар

AI асистент към потребител: "Стига мързел, научи се сам да си пишеш кода!"

:D

Пон Мар 24, 2025 12:15 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 99  Следваща