|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 8:21 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Медицински...
Сега имах време да ги погледна, те цените им и сега не са много прилични - някакви извънземни метали ползват сигурно... Но ако го имат в някой кабинет си струва да се опита. Ултразвуковия апликатор е нещо подобно https://www.amazon.com/Enterprises-Supe ... 81&sr=8-28
Последна промяна Grubi на Пет Мар 21, 2025 5:42 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Мар 21, 2025 5:40 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами ...аз 20 години не бях спортувал нищо, нито фитнес нищо, не е да не се е отразило но не е и като да има куп нови проблеми. Колена и лакти винаги са ми били проблем, особенно след една година постоянни температурни шокове, разбирай от минусува камера на +20 а лятото и +30-40, у това на всеки 5 Мин примерно, това определено го усетих скоро след това. Напоследък имам проблем със сухо илията на дясната ръка, преди 4-5 години май нещо я претоварени й и от тогава стана хронично. Но иначе ...далеч не съм водил здравословен живот. Всичко е в главата.
|
| Пет Мар 21, 2025 5:42 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Абе шиповете се виждат на снимка, те няма как да изчезнат с мисъл или с хапчета. Просто натискат нерва и трябва да се изрежат. Или някой "чекръкчия", но с остеопорозни кости не знаеш дали няма да замине някой друг кокал или диск първо. Затова и масажисти и мануални терапевти обикновено отказват на такива пациенти директно, да не говорим за по-тежки свързани заболявания на периферна нервна система и т.н. Трябват си почивки и терапии, и то регулярно - за да не се стига до толкова тежки състояния. Ама ей на, като се стигне - търсиш решения.
|
| Пет Мар 21, 2025 5:45 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
та щото стигнахме до - облекчаване на Болката, а не решаване на Проблема а Болката е в центъра за управление...
Най-простите неща са: Дишай бавно и дълбоко - GABA и друга химия. Контакт със студена вода, плуване ?! на 80 или просто балнеология - парасимпатикова ЦНС, вагус нерв, GABA и друга химия. Физически упражнения - "механика", АТФ, Аденозин, GABA и друга химия. Полезни храни и/или добавки - липса на витамини, минерали, особено на 70-80 ... те помагат на горните изречения Чакракчии и масажисти и други... По-силна химия за облекчаване на болката и/или Операция... можех да почна от там, нъл?
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пет Мар 21, 2025 6:10 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Движение съчетано с лек агро-фитнес, доколкото разрешават болежките, но без претоварване и някакво занимание тип хоби да заема вниманието и мисълта.
|
| Пет Мар 21, 2025 6:22 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Невропластичността работи докато гушнем букета особено полезна над 60 г цитата е някъде от нета
|
| Пет Мар 21, 2025 6:28 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе съвсем на сериозно, агро работата е отличнен начин за раздвижване, и тма няма как да се претовариш, освен ако не си отгледаш тиква рекордьор .. там има сравнително малко натоварване за много дълго време, което е перфектният начин да поддържаш форма, а и обикновенно почти всички мускулни групи са натоварени .. но иска време, а и лично на мен малко ми е досадна. Иначе като се замисля на 12-13 мъкнех едни кофи по 10-15 кг с домати, череши иили каквото там е на мода по 1 км до спирката, по баира нагоре и леко се препотявах ... не съм уверен, че в момента мога да ги пренеса на същото разстояние  Груби това за теб ли ?
|
| Пет Мар 21, 2025 6:40 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Още не съм направил 50, говоря за 80 годишни.  Не е за мен, за родителите ми става дума.
|
| Пет Мар 21, 2025 7:28 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Моето предложение е точно за родителите ти. За теб един електрически сутиен с две луди монахини вътре и секс до изпотяване ... няколко пъти. 
|
| Пет Мар 21, 2025 7:44 pm |
|
 |
|
Pif
|
Инфрачервено, ултразвук, йонофореза, електрофореза, лазери и други такива имат повърхностно действие. На възрастните хора кръвообращението е страшно редуцирано особенно по периферията, така че мазилата трудно проникват действат по-слабо. Горните глезотии имат повече ефект на млади хора и то краткосрочно. Като почна ковида се залежах и го закъсах с едното рамо. ЯМР, лекарства, нагревки, 10 вида мазила, йонофореза - нищо. Накрая започнах да ходя по 10км на ден разходка. След 2-рата седмица болката намаля. След месец почти забравих, че ме е боляло рамото. А не можех да спя от болка. С гръбнака е подобно. Там трябва ТОЧНИТЕ упражнения. От грешни упражнения боли повече. А чакръкчия в никакъв случай. Особенно за възрастни. Лечението е едно - движение и пак движение. По малко да е но постоянно. Баба ми е на 86. Като се залежи и се почва по доктори. Все и изскача някоя странна болест от никъде си. Сега по цял ден копа в градината. Като е лошо времето храни кокошките ама им чисти зърното, че било мръсно, мете, шъта, подреджда, готви си (живее сама на село) и тази зима мина без настинка дори. Само да е хубаво времето и веднага е с мотиката на двора.
Та решението е - натоварване и по-често топъл душ. Това е. На тези години друго трудно ще помогне. Ако е остра болката може да се ползва някое мазило - примерно фастум гел, но за да е ефективен трябва преди всяко намазване да се понапари в банята. Всичкото останало е както ти е казал доктора - шарлатания. Движения и евентуално леки масажи. Но от човешка ръка. Масажорите са вредни защото натоварват тъкани които не са предвидени да се натоварват.
|
| Пет Мар 21, 2025 8:17 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Имам малък оранжер , в него зима/пролет се въди и коприва. Та от скоро взех да я хапвам сурова(смачква се и не пари) , а другото приложение- нажулвам се с копривата по лактите и коленете
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пет Мар 21, 2025 10:43 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Уточнявай се като пишеш такива неща, че не е ясно кой какво ще разбере 
|
| Пет Мар 21, 2025 10:53 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Да продължа с различна от предната тема, защото нея вече я изчерпахме.
Едно време имаше физиотерапия/радиотерапия за синузит - тая област претърпя ли някакво развитие или просто изчезна? Въпросът е принципен, никой няма да лекувам от синузит.
|
| Нед Мар 23, 2025 7:49 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
при синузит докато не отпушиш "дупката" нема оправия и естествено, ако я отпушиш, цял живот щи капе човката  ( питай патило  )
|
| Нед Мар 23, 2025 8:04 pm |
|
 |
|
nixx
Ранг: Новодошъл
|
Преди повече от 30 години изкарах една терапия "нагревки" с ултразвук за синузит, както му казваха тогава. Правих и инхалации, ама не помня с какво. От тогава, нито синузит, нито ми тече "човката". Е, при грип или по-сериозна настинка се появява хрема като всеки при човек, ама нищо особено или по-различно от другите хора. При мен ултразвука явно е помогнал. Най-малкото, беше за предпочитане пред пункция.
|
| Нед Мар 23, 2025 11:27 pm |
|
|