|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:01 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
Фрезовани отвори в Protel / Altium Designer
| Автор |
Съобщение |
|
velio
Ранг: Форумен бог
|
 Фрезовани отвори в Protel / Altium Designer
Имам тука една платка която трябва да има два продълговати фрезовани отвора по средата. Как най-чисто може да се зададе това в Протела?
|
| Чет Окт 05, 2006 12:03 pm |
|
 |
|
paregov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 2:21 pm Мнения: 267 Местоположение: Fort Lauderdale, FL
|
В някой от механичните слоеве може да очертаеш отворите.
Но май е най-добре да питаш в платкаджииницата, където ще поръчваш. Те да си кажат изискванията.
_________________ Всички обичаме да печелим, но колко от нас обичат да тренират!
|
| Чет Окт 05, 2006 1:41 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз ги очертавам в KeepOut и в Mechanical1 едновременно.
После на платкаджиите изрично им обясняваш и докато не си трайно убеден че са те разбрали, не ги оставяш на мира. Това важи с особенна сила ако ти трябват метализирани, там връщане назад няма.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 05, 2006 7:50 pm |
|
 |
|
velio
|
Май наистина ще става с преговори...
Между другото опитах да намеря откъде, аджеба, се добавя нов механичен слой в Altium (там по подразбиране е mechanical 1), така и не намерих....
Бая са пообъркали нещата в РСВ-то. Доста е различен от 99. Тоя "board shape" не знам от какъв зор са го сложили. Магьосника не слага keep-out... Като правиш ъпдейт от схемния редактор упорито настоява да има Room... А пък най ме кефи "Сamtastic"-а. Скромния ми опит да направя copy на обект така и не успя... Не са предвидени простички нещица като fiducial's... В схемния редактор най ме дразни че по подразбиране стойността на елемента е comment, а истинската стойност се задава в някакво поле Value, което дори не е добавено (това ако случайно се излъже някой да прави симулация)...
Иначе ми харесва как се добавят footprints. Има някаква идея в цялата работа, но като че ли не е довършена. Вероятно в Altium 9SE (2009)...
Гледах разни видеота на Altium 6. Тея хора не са спали сигурно докато ги измислят толкоз дреболийки.
Вкарали са true type fonts навсякъде (дори в РСВ-то, вече ще можем да слагаме надписи на родния китайски език..)
Нещо са направили с опроводяването на диференциални сигнали - какво, не разбрах точно... Много полезна функция - интерактивен хелп. Което включва и показване на всички възможни в дадената ситуация бързи клавишно комбинации... Могат да се добавят вече PSpice модели на елементите...
|
| Пет Окт 06, 2006 10:30 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
чекваш
Board Layers and Colors -> Only show enabled mеchanical Layers
след което ти излизат останалите и си чекваш колкото там са ти необходими.
|
| Пет Окт 06, 2006 10:54 pm |
|
 |
|
velio
|
Мерси, в понеделник ще пробвам...
|
| Пет Окт 06, 2006 11:53 pm |
|
 |
|
forest_gump
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
извинявам се за офтопика, но как се лекува altium designer 6.0.0.5208 или накоя друга версия, изписва ми че е unlicensed, и повечето менюта са неактивни.
|
| Нед Окт 15, 2006 11:14 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Малко на шега, ама май не алтиума е за лекуване, а тоя дето е решил да го ползва
п.с. надявам се никой да не се обиди 
|
| Нед Окт 15, 2006 11:27 am |
|
 |
|
forest_gump
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
Чесно да ти кажа хищник, нямам никакви предпочитания все още дали да е алтиум или протел, просто при протела има хиляди неща , коя версия 98SE или DXP, кой сървис пак , разните му там хиляди малки хитрини които се добавят,.. малко ме е срам но все още си търся достоен заместител за ORCAD-а под DOS, може би най близко до моите изисквания е EAGLE, но там не мога да намеря лекарство....
Така че ако имаш нещо против алтиум-а кажи ми го овреме преди да си загубя времето... аз самия нямам впечатления както ти казах..!
|
| Нед Окт 15, 2006 1:58 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ако мен имаше в предивд, .. ами не знам, зимата пробвах алтиум дизаинер 6, нали това имаш в предвид, мелезче м-у алтиум и протел, нали едните купиха другите, имаше супер опцийки по редакторите, съсщо и по FPGA часта, платките нищо особенно не видях, но времето за което зарежда, реурсите които гълта и ... забиването дето ми правеше чат пат ме разубедиха дори да го разглеждам, работя предимно на лаптопа, той не е с неограничени ресурси, протела си върви ОК, по същата причина позлвам солид воркс 2005 а не 2006, не знам, за мен приина да сменя продукта би било съществено предимство на новия. Специално алтиума тежук ми се видя, но акоминаваш от оркад ..... може би няма голяма разлика,мислех че си на 99СЕ.
|
| Нед Окт 15, 2006 3:11 pm |
|
 |
|
forest_gump
|
ToHu, извинявай че те прекръстих, май съм намислил да ти купувам костюм за случая ... 
|
| Нед Окт 15, 2006 6:10 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|