| Автор |
Съобщение |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 434 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
 Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
Картата е Radeon rx6600 challenger, нищо особено - с три дисплей порта има си и един ХДМИ порт, ама ми се ще да тръгне и от дисплей порта, в случай че реша по-късно да включа и втори телевизор. За Техно-маркетите и Полисите направо бях забравил, може и да има там нещо по-нормално. PS: То вече нямаме и големи очаквания към нещо ново да вземе да тръгне че и да работи, повечето време подпира чекмеджетата.
Последна промяна Jack на Чет Мар 20, 2025 2:27 am, променена общо 1 път
|
| Чет Мар 20, 2025 2:08 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Техномаркет и технополис имат, също и много от компютърните фирми продават такива кабели, по-големите, които са вносители. ... сега ми излезе от главата името на фирмата, имаха магазин на времето на раковска, отдавна го няма но фирмата е това .. комелсофт ... от години не се знаимвам с това и съм забравил имената на вносителите.
|
| Чет Мар 20, 2025 2:25 am |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
На домашния компютър /доста възрастен/ имам древна карта Quadro 2000 с един DVI и два DisplayPort-a. И двата монитора са ми HDMI. Отидох до най-близкия магазин - в случая Техмарт и взех най-евтиния. Работят си. Но в Техмарт в момента няма. Гледам, че цените доста са скочили от тогава. Иначе фирми като Reset, Jar computers, Most computers, Plesio, Vali computers продават кабели. Vali computers са и нещо като вносител/дистрибутор, но продават и на дребно: https://www.vali.bg/video-kabeli?opt%5B ... =price_asc
|
| Чет Мар 20, 2025 10:09 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Техномаркет и полис само нещо, с което си наясно като параметри. Теническа консултация не очаквай. В тази връзка по-добре фирма, която продава компютърни елементи и периферия. Има и в магазините на Елимекс: https://elimex.bg/product/76105-cable-displayport-to-hdmi-a-plug-1-8mно и там е като в Техномаркет и полис - вземай и не питай.
|
| Чет Мар 20, 2025 1:48 pm |
|
 |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 279 Местоположение: София
|
Не казваш най-важното - за каква резолюция ти трябва този кабел/преходник? Ако е до FullHD може да ползваш пасивен или активен преходник(кабел). Ако искаш да го ползваш на 4К независимо с каква честота на опресняване ти трябва задължително активен кабел (преходници не съм виждал). Когато купуваш кабела задължително трябва да укажеш посоката (и да те разберат) в твоя случай OUT from DP to IN HDMI. Според мен правилното място за покупка на подобен кабел е Комелсофт. Имат страница, физически магазин близо до Подуене и хора които няма да те гледат като теле в железница  . Ресет същи биха ти свършили работа, но напоследък чувам че съм към приключване на работата и не знам какво им е останало. Марките кабели които ще ти предложат и на двете места са най-вече Roline, Assmann u Digitus. Ето няколко възможности: https://www.comelsoft.com/product/sandberg__snb-509-16/https://www.comelsoft.com/product/digitus__ak-340303-030-s/
|
| Пон Мар 24, 2025 7:32 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
наскоро взех от ресет HDMI-HDMI кабел... с етернет. вдигнах вежда, явно съм проспал нещо
|
| Вто Мар 25, 2025 9:50 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Да съживя темата с поредния бързотъп: Някой да е използвал адаптер за "безжичен сериен порт"? Трябва ми надеждно работещо решение, пълен сериен порт или 232. RI не се използва, та може и без него. Скорости - да покрива 57600. Разстояние, колкото и да е условно това, нека да е десетина метра. Няма значение в кой честотен обхват работи.
И разбира се да не струват колкото органи за трансплантация...
|
| Пон Мар 31, 2025 10:58 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
https://www.amazon.com/waveshare-Ethern ... 0CH72WW4V/Има ги и в европейските амазони. По китайските сайтове сигурно е наполовина с няква куча марка. При сегашния ми клиент има някви маркови дето наистина не си струвват парите - 150-200 ако не бъркам. Пък ако имаш бол време си направи за под $5 с някое ESP и малко ровичкане за готов фирмуер - най вероятно някой вече пуснал опън сорс нещо подобно
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Апр 01, 2025 2:01 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ей ти и два БЛЕ серийни порта ако ВиФи не ти е решение: https://www.amazon.com/HiLetgo-Bluetoot ... 00WGPKZ8Y/
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Апр 01, 2025 2:11 am |
|
 |
|
Pif
|
Позлвам HC-12. Железни са, 115200, на 433мхз - имат 100 канала (до към 470мхз) но не са пълния порт. https://www.emag.bg/bezzhichen-predavatel-433-mhz-1-km-si4463-hc-12/pd/D7ZK4ZYBM/За ЕСП има няколко опън сорс проекта но са страшно дървени. Управляват се през АТ команди и са правени предимно за ИоТ. Очакват да имаш рутер. А ако нямаш единия се прави на АП и манджата с грозде е пълна. Няма лесно решение дето включваш и веднага се закачат едно към друго без усложнения и работят прозрачно. ЕСП82 модулчета има за по 6 лв в елимекс точно за ИоТ.
|
| Вто Апр 01, 2025 4:59 am |
|
 |
|
itso.t
|
Благодаря за информацията. Забравих да спомена, че "направи си сам" засега не ме интересува. За такива занимания си имам хоби проекти.
Търся работещо и тествано решение. Всъщност в момента имам някакво, май беше работещо, но е прекалено сложно и дърто - базирано на DECT. Че май беше и бавно... Затова разучавам дали няма нещо по-модерно и супер-дуперско.
|
| Вто Апр 01, 2025 8:10 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Имам някакъв комплект с радио и отделно захранване за монтаж на DIN. Бях го взел за електромер на модбъс, но мисля че има и rs232. Проблемът е че настройките се правят с китайски софтуер, който нямаше как да пусна на полето и се наложи да опъвам жици.. Ако мислиш че може да ти свърши работа другата седмица мога да ти го пратя.
|
| Сря Апр 02, 2025 12:28 pm |
|
 |
|
Pif
|
Лаптоп Fujitsu - U938. По хартия пише, че поддържа до 20 рам - 4 на дъното и 16 на слот. Ама като му забучиш 32 на слота уиндоуса я вижда (става 36). Питанката е как да проверя дали тая рам работи нормално. На хартия дават че чипсета Intel HM370 поддържа до 32 рам - 2х16. Но ако единия му порт е зает с 4гб запоен на дъното какъв е шанса да работи нормално с 32-ка на другия порт?
|
| Пет Апр 04, 2025 6:02 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
пробвай с run -> mdsched
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пет Апр 04, 2025 6:28 pm |
|
 |
|
itso.t
|
И това го забравих... Кажи модели на дивайсите за да погледна дали биха ми свършили работа.
|
| Пет Апр 04, 2025 11:34 pm |
|
|