Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Въпрос за твърда вода 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Въпрос за твърда вода
Тука нали има и инженер химик, а може и някой да знае.
Та въпроса е как се отразява много твърда вода на перпаратите за растителна защита.
Дали оказва някакво влияние и дали им пада ефективността и има ли смисъл да ползвам филтри с полифосфати или йонообменна смола.

Пет Мар 28, 2025 11:21 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Въпрос за твърда вода
Относно препаратите за растителна защита нямам идея, но с-ма с йонообменна смола определено оказва влияние на количеството шампоан/душгел/прах за пране. Единственото неудобство е че трябва периодично да се добавя сол за регенерация на смолата, но в къщата без такава не бих живял доброволно. Просто водата е много твърда и оказва влияние на кожата и косата на децата.

Съб Мар 29, 2025 11:01 am
Профил WWW

HCL написа:
Относно препаратите за растителна защита нямам идея, но с-ма с йонообменна смола определено оказва влияние на количеството шампоан/душгел/прах за пране. Единственото неудобство е че трябва периодично да се добавя сол за регенерация на смолата, но в къщата без такава не бих живял доброволно. Просто водата е много твърда и оказва влияние на кожата и косата на децата.

Като знам какво ме чака днес да сглобявам - диван, столове, да оправям един ключ в стената, и изведнъж ти ми стъжни живота, понеже солта ни свърши... От седмица се канех да ходя, ама напълно забравих. Сега пак трябва да паля колата и 20 км до близкия Ланди или Джъмбо...

Съб Мар 29, 2025 2:48 pm
Профил

Аз в миялната сипвам само морска сол, не купувам такава на таблетки.
В пералнята не слагам нито калгон нито друго, явно в прахта има щото нали скоро правих пералнята и нямаше кой знае колко налеп по реотана, нормално за 15 години.
А според вас кой филтър е по добре с някакви полифосфати или с йонообменна смола.

Пон Мар 31, 2025 10:09 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]