|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:07 pm
свръх бърза количка с дистанционно
| Автор |
Съобщение |
|
Milen_Haskovo
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 8:43 pm Мнения: 172 Местоположение: София / Хасково
|
\
Като не знаеш точно не се обаждай  Горе писах че има схема и е много проста за изпълнение, даже има и изход за синхронизация като са 2 мотора  Сега не мога да намеря схемата къде е, ставаше с микропроцесор...
|
| Нед Окт 15, 2006 8:04 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
оххх момче, правил ли си нещо , ама нещо с повече елементчета така - сори за простичкото определение.
Значи едно е на теория , друго е на практика , а съвсем различно и ТРЕТО в живота !!!
И аз така за някои неща, гледам схема или теорията чета и си викам аа лесно бе , 2 часа и готово.
2 часа ли ... 1 ден , задето или си подценил ситуацията , или си мислиш че си разбрал какво ти пише / схемата / .
Така чеее без такива коментари , защото не ми изглеждаш много опитен (с много опит) - нищо лично.
пп: и аз не съм много опит.
пп2: котарака гледам , че е 2г. студент в ТУ , коет не че значи нещо , ама има интерес, човека пише за мнение да даде, не за лошо
peace.
|
| Нед Окт 15, 2006 8:28 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
 |  |  |  | kasparov написа: такива мотори наистина има, диам. 30 мм, дължина 60 мм, 200 W, имаше ги на панаира в Пловдив Ето и част от техн. данни 1 Nominal voltage V 24.0 [b] 2 No load speed rpm 17000 [b]3 No load current mA 885 4 Nominal speed rpm 16200 5 Nominal torque (max. continuous torque) mNm 114 6 Nominal current (max. continuous current)A 9.21 7 Stall torque mNm 3180 8 Starting current A 236за тия дето искат да си купуват да си изберат един от: http://www.maxonmotor.com/product_overview.htmlима дистрибутор за BG - www.nikora2000.com |  |  |  |  |
Ще преведеш ли данните с bold
нарочно питам , за да видя дали съм разбрал
също така виждаш ли някъде 40000rpm ?
иначе интересно инфо, благодаря ! 
|
| Нед Окт 15, 2006 8:30 pm |
|
 |
|
Stanislav
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
Моторчето гълта 20 ампера,но моето и натоварено с редуктор и гуми.След като завърти си консумира към 200W!Аман 
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Нед Окт 15, 2006 8:40 pm |
|
 |
|
The^day^of^DooM
Ранг: Минаващ
|
Какво/кого/как си хванал ? Нещо не е ясно...
|
| Нед Окт 15, 2006 8:52 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
|
Е какво бе човек , има разлика в различните му постове. ?
А IGBT, ако ти не можеш да се изразяваш за коя мощност говорим.
Консумирана или мощност с която двигателчето дърпа.
еее аз бях сериозен
|
| Нед Окт 15, 2006 9:18 pm |
|
 |
|
The^day^of^DooM
|
Ясно  Помислих си, че аз съм хванатия  И да - поне на тогавашна дата нямаше подобен мотор в каталога (та заради това пуснах и мението за да се спре малко  ). Та по темата: иска ми се да видя снимка да 'бегачката'  И ако не е тайна - описание на използванта апаратура 
|
| Нед Окт 15, 2006 9:35 pm |
|
 |
|
Milen_Haskovo
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 8:43 pm Мнения: 172 Местоположение: София / Хасково
|
Хах, на спор го подкарахте и само се дъните
А за това кой къде колко бил студент много рядко говори за това което може... Ако човек има мерак винаги може повече, но след написаното от kotaraka по-горе си мисля че въобще не е виждал за какво става дума и говори от тето лице че било сложно... Всичко е един Atmega8 процесор (ако не греша, карам наизуст) и няколко N-FET-а за да се подкара. Няма нищо по-различно при мотор от харддиск спрямо другите стъпкови...
|
| Нед Окт 15, 2006 9:45 pm |
|
 |
|
The^day^of^DooM
|
Мда и малко обратна връзка и.. абе от всичко по малко и става 20KB файл на асемблер... от най-лесните неща е  А и надали искаш поради калпава сехма/програма да разбиеш авио/авто/корабо модел за 100++ евро нагоре ?
п.п: майко мила, тази вечер съм много заядлив. ще трябва да прекратя драскането на програмки 
|
| Нед Окт 15, 2006 9:54 pm |
|
 |
|
Tanev
Регистриран на: Нед Юли 02, 2006 10:27 pm Мнения: 152 Местоположение: Пловдив
|
"Няма нищо по-различно при мотор от харддиск спрямо другите стъпкови..."
Моторите за HDD са трифазни. Каква е вразката със стъпковите...?
Май савсвем е "наизуст"?
Или баркам...? 
|
| Нед Окт 15, 2006 10:18 pm |
|
 |
|
Milen_Haskovo
|
Намирал съм и обикновенни, не-трифазни от харддискове, ама от по-старите SCSI... Не съм пробвал дали електроника от "нов" хард може да върти мотор от стар или обратното, но в нета имаше някъде проект за използването на мотори от хардове, трябва да съм го оставил в Favorities на IE, че последния път направих бекъп само на Firefox-а и линка ми се губи някъде 
|
| Нед Окт 15, 2006 10:43 pm |
|
 |
|
Tanev
|
Ами аз обикновени не сам срещал до сега, ама не е много просто да подкараш трифазните. Май използваха намотките на колектора и като обратна вразка така че става малко сложно... Освен ако не използавш електрониката на платката на HDD-то. Аз така съм го правил ама пак не се получи, защото мотора трагвше на импулси кам по 5 сек и спираше за сащия интервал от време. Така и не ми остана време да го подкарам като хората... 
|
| Нед Окт 15, 2006 10:56 pm |
|
 |
|
kotaraka
|
Намерих нещо за управление : http://www.maxonmotor.com/product_overv ... drive.html , но са стандартизирани за мотори на фирмата производител , предполагам че ще подкарат и други но трябва да се пробва.
|
| Нед Окт 15, 2006 11:16 pm |
|
 |
|
Tanev
|
А колко ли 6те струва 
|
| Нед Окт 15, 2006 11:38 pm |